Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Havregrøt

#1

mosol sa for siden:

Hvordan lager du havregrøt, og hva har du på?

Mandag er første dag etter ferien, og det er vel bare å kjøre på med fornuftige måltider. Jeg har aldri vært en som er så veldig glad i havregrøt. Jeg kan like det når den er kokt på melk og jeg har sukker og kanel på, men det er jo ikke videre sunt. Nå lurer jeg på å innføre havregrøt til frokost, og ønsker meg tips til hvordan lage den sunn og god uten at det blir som å spise sagflis. Noen som vil dele tips?


#2

Røverdatter sa for siden:

Jeg koker den på ekstra lettmelk og har en spiseskje med eplemos-uten-tilsatt-sukker i. Kanel på toppen.


#3

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg koker på havrekli og vann, har i litt linfrø og blåbær, og har en dæsj yogurt og noen valnøtter på toppen.


#4

Embriksmamma sa for siden:

Jeg bruker skummet melk og har kanel og rosiner på. Nam!


#5

Input sa for siden:

Jeg bruker bare vann til kokingen, bruker store havregryn. Har på kald melk og kanel.


#6

Pingis sa for siden:

Jeg bruker en blanding av lettmelk og vann, og synes det er godt med rosiner og eplebiter på.


#7

Ole Brumm sa for siden:

Havregrøt blir uansett ikke godt, spørr du meg. Men når jeg spiste litt av det på lavkarbo, så kokte jeg havregryn (store) med litt vann og fløte, tilslutt blandet jeg inn most cottage cheese. Servert med smør og litt søtning. Det ble ikke så ille og da forsvant den vassgrøt-smaken jeg forbinder med havregrynsgrøt.


#8

Embriksmamma sa for siden:

Er det forresten "sunnere" å bruke store havregryn enn lettkokte? Mener jeg har hørt det en gang. Hvorfor, i så fall? :vetikke:


#9

Blondie sa for siden:

Jeg koker på vann og har friske bær i. Veldig god og populær frokost her i huset.


#10

Acsa sa for siden:

Jeg blander med cottage cheese, har i kanel og frisk frukt/bær. I USA hadde jeg i almond butter, men det har jeg ikke funnet her og har ikke surret meg til å lage.


#11

Syrinx sa for siden:

1 del gryn, 1 del vann og 1 del melk. Gir det et oppkok og lar grøten trekke litt. Jeg liker tynn grøt.

Er vill og gal og spiser den med sukker og kanel. Foretrekker smørøye på, men greier å stå imot.


#12

Meissa sa for siden:

Havregrøt kokt på store havregryn smaker mye bedre! Den må da imidlertid koke en del lenger. Cirka 10 minutter. Vi koker den med havremelk og det blir godt. Åppå grøten har vi som oftest litt smør, sukker og kanel, men Ungene er glade i å ha på most frukt fra sånne fruktbeger. Mannen er glad i rosiner og jeg er glad i hakkede mandler. Vi er alle sammen glade i blåbær og det er supergodt på. Så vi varierer litt.

Havre er en veldig god kornsort. Greit med fiber og jern. Jeg synes ikke litt sukkerstrø ødelegger det, men det er mye annet som kan brukes også.


#13

Skilpadda sa for siden:

Vi koker gryn og lettmelk (vi voksne foretrekker store gryn, men Poden vil ha lettkokte) i minst 20 minutter. Den blir ganske søt når melken koker så lenge. Jeg blander cottage cheese og valnøtter i min, mannen bare valnøtter (og lønnesirup i helgen), og Poden bruker ikke noe på.


#14

mosol sa for siden:

Store havregryn er notert. Note to self: sette på grøt før badet-session. (Hvordan det funker i kaoslogistikken om morgenen gjenstår å se.)

Jeg har masse eplemos i fryseren. :jupp: Skal teste. Burde sikkert kjøpt og frosset ned jordbær også. Det er kanskje for sent nå?

Acsa: når du bruker cottage cheese i, koker du først og blander inn etterpå?


#15

Tjorven sa for siden:

Jeg spiser havregrøt til frokost hver morgen. 1 dl store havregryn blandes med 1,5 dl vann og 0,5 dl ekstra lettmelk. Kjøres i mikroen i et par minutter. Deretter tilsettes 2-3 ss cottage cheese, og så topper jeg med sukrin og kanel. (Vanlig sukker er best, men skal ikke inntas av meg akkurat nå.)


#16

Tjorven sa for siden:

Mer fiber og "lengre" karbohydrater, tror jeg.

Jeg føler meg i hvert fall mett lenger enn på samme mengde lettkokte havregryn.


#17

Benzo sa for siden:

Et tips for å tilføre mer proteiner er å kjøre litt av melka med cottage cheese i stavmikser for så å blande inn i grøten. Ungene her nekter å spise CC, men merket ingenting da den var kjørt helt flytende. Eplebiter på toppen er også godt.


#18

ingling sa for siden:

Jeg koker på vann, men har gjerne litt havremelk oppå etterpå. Har noen ganger Sukrin og kanel og bittelitt margarin på, men helst friske bær eller frukt. Bruker helst store havregryn, og ofte solsikkefrø og linfrø oppi hvis jeg lager kun til meg selv.


#19

Acsa sa for siden:

Ja, det gjør jeg.

Du kan helle kokende vann over havregrynene kvelden før, og koke opp med litt melk neste morgen, da går det lynraskt.


#20

Acsa sa for siden:

Og dette var sparket jeg trengte for å lage det. 600 gram mandel&valnøttsmør er ferdig og prøvesmakt på epleskiver med kanel. :D


#21

Mariss sa for siden:

Til mine to barn hver morgen:

1,5 dl havregryn
3 dl vann

Koke i 2-3 minutter. Kanel og sukker på.

Mine unger liker "klumpete grøt", de vil ikke ha om den er mykere i konsistensen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.