Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Brød med speltmel?

#1

elli sa for siden:

Hvorfor er speltmel bedre enn hvetemel?
Hvilke helsemessige gevinster har det?
(Sånn kort fortalt - helst ikke med henvisning til laaaaange artikler....)

Har du en oppskrift på grovbrød/hverdagsbrød med speltmel?


#2

ingling sa for siden:

Det er vel ikke så udiskutabel mye bedre kanskje, men kort fortalt er spelt en mer opprinnelig hveteform og melet er mindre raffinert enn hvetemel. Spelt er "urkornet" til hvete. For en del som blir tunge og oppblåste av hvete funker spelt bedre, sånn er det for meg. Vi baker kun med spelt hjemme, og mannen foretrekker faktisk spelt fremfor vanlig hvete i mange tilfeller, rett og slett fordi det smaker litt mer. Jeg bruker ikke oppskrifter, men jeg bruker spelt som jeg ville brukt hvete. En trenger gjerne litt mer mel enn hvis en bruker hvete, men det kjenner du på konsistensen på deigen.


#3

Dixie Diner sa for siden:

Jeg blir også mindre tung i magen av spelt enn hvete, og det taler jo sin sak for meg, i hvert fall.



#5

elli sa for siden:

Høres jo greit ut. Da tror jeg at jeg må teste ut speltbrød :)


#6

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg merker også stor forskjell på hvete og spelt på magen, spesielt på fin bakst. Jeg blir utrolig uggen og oppblåst av fint hvetemel, men siktet spelt går mye bedre. Om det er noe særlig sunnere sånn generelt tviler jeg på, men det funker for en del som har lav toleranse for hvete. Ikke for andre, da, jeg kjenner flere som ikke tåler hvete som ikke tåler spelt heller.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.