Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ripsgele

#1

Libra sa for siden:

Hvordan lager dere ripsgele?

Jeg har laget dette flere ganger tidligere, med stor suksess. Det går såpass lang tid mellom hver gang at jeg sjekker opp på ny hver gang - så resultatene har vært forskjellige smaker og konsistenser. Meeen i år ble det helt mislykket. Vet jo ikke helt hva jeg har gjort anderledes i år, men denne gangen begynte geleen å stivne og klumpe seg i de øyeblikket jeg begynte å helle over på glass. Hva galt gjør jeg?


#2

celebelen sa for siden:

Jeg har bare fulgt oppskriften på Certo-flasken, tror jeg. Kan du ha kokt den for lenge?


#3

Libra sa for siden:

Jeg brukte det pulveret til Certo som har kommet som erstatning til flasken. Flasken har jeg aldri forsøkt.

Det jeg reagerte på denne fangen var t det begynte å tynne i kjelen. De skal l være rimelig tyntflytende Detroit. Mitt ble nesten som tyn flytende sirup.


#4

tante Veronica sa for siden:

Dersom tipsen plukkes før den er helt moden inneholder den mye naturlige pektiner, som gjør at det ikke skal være nødvendig å tilsette Certo o.l.
Jeg er ingen ekspert på dette, da dette er andre året jeg gjør det. Men kanskje du har fått "dobbelt" opp av pektiner, dersom du har tilsatt Certo, slik at den da stivnet for fort?

Jeg brukte denne oppskriften i år, og det ble veldig bra:
gryskjokkenskriverier.blogspot.no/2010/08/ripsgele.html
:)


#5

Erica sa for siden:

[LEFT]Hadde du avkjølt den i kasserollen før du hadde den i glassene? Hvis du har fått plukket bær som er lite modne og dermed perfekte for ripsgele vil geleen kunne stivne veldig raskt, og man må jobbe raskt for at det ikke skal klumpe seg. Varm gele, varm kasserolle og varme glass er vel lurt tror jeg.

Min første porsjon i år ble ikke stiv, så jeg måtte varme den opp igjen og tilsette certo. Porsjon nr 2 ble tilsatt mer sukker, som gjør at det stivner mer, og den geleen ble perfekt uten certo. Jeg syns certoen gir en litt annerledes gele og foretrekker definitivt gele uten certo i. [/LEFT]


#6

Libra sa for siden:

Jeg forfremmet å bruke Certo eller Jam for å få i litt konserveringsmiddel. Bruker glassene som gaver og tørr ikke stole på at glassene er helt steril og tett. Jeg har de i stekovnene på 100 grader og bruker varme glass og fyller i rett fra kjele uten å avkøle først.

Er i gang med ny ladning nå. Skal forsøke å bruke Jam og betydelig mindre mengde.

Men - hvor mye sukker bruker dere pr. liter veske? Ser på diverse oppskrifter og her varierer det ganske mye.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.