Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan bli kvitt veps?

#1

Pebbles sa for siden:

Jeg tåler godt en veps i ny og ned, men de siste somrene har vi blitt INVADERT av veps på terrassen, og det er ganske utrivelig.

Mannen legger skumle planer om å finne ut hvor disse bolene er, for så å utradere hele gjengen ( han har absolutt et "terminator moment" der han nærmer seg bolet med vepsesprayen ... :humre: ).

Men det er ofte vanskelig å vite hvor de kommer fra - så jeg trenger andre tips til hvordan somrene våre kan bli litt hyggeligere i friluft. :)


#2

kisha sa for siden:

Skal du bli kvitt dem, må du finne bolene. Jeg er enig med mannen din.
Lykke til.


#3

bina sa for siden:

Finner man bolene så fjerner man dem selvsagt. Det bør gjøres om kvelden / natta mens vepsene er inni, så man er sikker på å ha utryddet alle "innbyggerne". Ellers får du en drøss med forvirrede veps på leting etter et bol, og de er enda mer innpåslitne enn vanlige veps.

Ellers må jeg si at vi var hjemme hos noen i sommer som hadde funnet en enkel og grei løsning. De hadde tatt halvannen liters plastflasker og skåret i to, puttet toppen nedi bunnen (slik at det er litt avstand fra tuten og til bunnen), tapet igjen, og hadde skikkelig søt saft oppi. Disse flaskene var plassert rundt omkring i hagen, et stykke unna terrassen, og de trakk til seg vepsen (og dermed bort fra terrassen...). Vepsen lokkes av det søte, flyr ned i flaska, og finner ikke veien ut. Så de drukner i safta. I løpet av sommeren var det ikke få veps de hadde på samvittigheten, nei.


#4

allium sa for siden:

Vepsefeller kan også lages av vinflasker med konkav bunn. Drill et hull øverst i bunnen, forsiktig, fyll med litt saft, og sett i korken. Vepsen flyr inn gjennom hullet og finner ikke veien ut.


#5

devon sa for siden:

Veps...næææ den har vi ikke sett. Her i nord som har 3 til 5 grader,:mad: sludd regn har vel vepsen druknet eller froset i hjæl.

Vel ikke svarte på spørsmålet, men dere vil vel ikke flytte nord for 62 breddegrad?? Vi har ikke veps ennå. Akk, litt misunelig på goværet ja.


#6

Michelle sa for siden:

Drep den første vepsen du ser om våren Er du heldig er det dronninga som er tatt av dage og dermed dør all vepsen i bolet.
Men så var det å få tatt dronninga da:mad:

Er vepsehater dø lux. Og jeg får frem morderinstinktet når jeg ser de krekene. Humle derimot liker jeg godt.

Ang vepsefelle så kjøpte vi det et år men det førte til at alle vepsene fra hele byen kom til oss føltes det som. Skremmende hvor mange som fløy forbi oss og mot fella:eek:

Rart ingen har oppfunnet noe mot dette udyret som fører til at de overhodet ikke kommer. Sprayene som er å få kjøpt er ikke effektive og sikkert nok ikke noe bra for oss andre.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.