Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ditt beste bokbindtriks?

#1

Stine-mor sa for siden:

Til uka braker det løs. Tre skolebarn og mange bøker som skal ha bokbind på.
Jeg kjenner det krøller seg i tålmodigheten allerede. Jeg er alt annet enn god på å legge bokbind. Resultatet blir bra, men det tar lang tid pr bok. :flau:
Mannen min er mye flinkere, men han er knapt hjemme til uka.

Hva er deres triks? Finnes det noen snarveier, eller er det slik at enkelte rett og slett ikke har evnen?


#2

Fløyel sa for siden:

Vi har kjøpt inn mange stretch bokbind fra USA. Der koster de $1 - $2, man finner de også på Ebay. Varer i flere år. Bruker ca 1 minutt pr bok.


#3

Katta sa for siden:

Hvor lang tid bruker du da? Det tar jo noen minutter kanskje, men det er nå bare sånn det er? Jeg har tross alt gjort dette siden jeg var 8 eller noe sånt. Kanskje ungene bør lære det snart? Hm.

Uansett - hvis du føler du er litt klønete så ligg unna for glatte papir. Det enkleste er gråpapir med sine mer fargeglade venner. Da kan ungene dekorere selv med skriblerier og klistremerker også. Plastikk er verstingen.

Klipp til et stykke papir som er høyere enn boka, du vil ha minst 3-4 cm på hver side av boka . Og så vil du ha ca 5 cm eller mer på sidene også. Legg boka oppslått på midten og klipp remser inn til permen oppe og nede. Disse brettes inn. Så pleier jeg å legge boka sammen slik at ryggen er der den skal være, bretter inn på den ene siden og taper, snur boka og gjør tilsvarende der. Da blir det bra og det tar ikke lang tid. Enklere å legge trekk på sammenslått bok enn på åpen bok slik jeg lærte da jeg var liten. Og er papiret glatt lønner det seg å stryke brettene med neglen.


#4

Katta sa for siden:

Jeg så på sånne på Nordli, de kostet vel 30 kr eller noe sånt, men de gikk bare opp til A4-størrelse. En god del av barnas bøker er større enn det. Er disse trekkene store nok til de bredeste bøkene?


#5

Fløyel sa for siden:

Vi har 3 ulike størrelser. De som heter "Jumbo" går til de store bøkene.
Vi har bokbind som passer til alle typer bøker. Vi kjøpte de på WallMart og Staples, ser de koster litt mer via Ebay, men kanskje man finner en butikk som selger og shipper til Norge?


#6

Bayone sa for siden:

Jeg sydde sånne selv veldig enkelt til største i fjor. Satser på at de passer i år også. Målte boken og klippet til en passende stoffbit med innbrett ganske langt inn på permen (nesten til midten) og ca. en cm i toppen og bunnen, la den på vrangen og sydde to sømmer, vrengte og voila. Enkelt penkelt.


#7

Lhi-My sa for siden:

På vår skole vil lærerne helst ikke ha bokbind. De bruker jo nesten ikke bøker som skal leveres inn igjen og brukes av andre elever neste år lenger. Dermed har lærerne funnet ut at det fungerer bedre at bøkene er uten bokbind. Spesielt de yngste elevene finner lettere riktig bok når det ikke er bokbind på. Navn skrive enten på en klistrelapp eller med tusj utenpå boka.



#9

Bayone sa for siden:

Hvor lang leveringstid er det på ebay? Sånn ca? Har du en selger å anbefale? Tenkte kanskje å kjøpe til minsten om jeg finner motiv som passer. Han ville ikke ha i fjor for da fant han ikke stoff som passet ;)


#10

Fløyel sa for siden:

Det varierer veldig, jeg har opplevd å få varene etter 4 dager og etter 3 uker.
Jeg har ingen selgere å anbefale på de produktene, men finn en selger som har litt utvalg da blir shippingen billigere, du får ganske mange sånne i en flat-rate konvolutt vil jeg tro.


#11

Neket sa for siden:

Ring en barnløs venninne som elsker å pakke inn, inviter på vin/kaffe/kake/whatever, og vips - alle bøkene er pent innbundet. :nemlig:


#12

Mei sa for siden:

Jeg vil sy bokbind! Kan noen vise meg bilde av et hjemmesydd et? :visuell:


#13

Bayone sa for siden:

Skal prøve å få tatt bilder i mrg. :)


#14

Puslingen sa for siden:

Lære ungene å gjera det sjølv. Storesøster har gjort det sjølv dei to siste åra, mens lillesøster er i opplæringsfasen for tida.




#17

-ea- sa for siden:

Linker til et tidligere innlegg som viser hvordan legge bokpapir, bilde for bilde.


#18

Mei sa for siden:

Takk Fløyel! :blomst:


#19

Chanett sa for siden:

Jeg er så glad du drar opp denne tråden.


#20

Nenne sa for siden:

Mitt beste triks er å lære ungene å gjøre det selv. Både storebror og storesøster har satt på alt bokbind selv de siste par dagene, så nå er det bare lillebror som skal ha hjelp et år eller to til før han også må til pers. :)


#21

Pesten sa for siden:

Her går det bra HELT TIL SIDE 2 skal brettes. :gaah: :sprø:
Da passer nemlig ingenting.

Hater å legge bokbind på så her må gubben til pers :snill:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.