Jeg trenger litt inspirasjon! I går var jeg på bærtur med mine to søte, små (1 og 2 år). Det sier seg selv at mengden vi kom hjem med var av den moderate sorten, men det var heller ikke poenget med turen. Har dere forslag til hva vi kan bruke blåbæra til? Vi har en nesten full tutkopp (turen hjem krevde sitt) og 1/8 av en brødpose.. ;)
Når det er såpass lite, så hadde jeg rørt de med sukker og latt ungene spise det på nybakt brød :nam:
Eller det enkle- bær med melk og sukker evnt vaniljesaus og bær
Spises på pannekaker, gjerne sammen med et hint av sukker. :nam:
(Jeg prøvde forresten å plukke blåbær til å lage likør av i går. Jeg klarte såvidt å dekke bunnen i litermålet, så det blir nok en tynn likør... :lol:)
Jeg lager alltid, alltid blåbærmuffins etter en blåbærplukketur. Ungene får paddesjokk om jeg ikke gjør det, så det er blitt tradisjon. Deilige, saftige, superenkle muffins som går unna som om de aldri hadde smakt noe sånt før. Mmmm nå fikk jeg lyst på. Har dessverre bare frosne, og de "lekker" sånn i røra.
Jeg bruker denne. Lages på uhyre kort tid og er superenkelt. Bland, hell, stek. Og de blir vanvittig saftige og gode. Jeg har kun laget dem med soyamelk, vet ikke helt hvordan det blir med vanlig melk + eddik (det blir en slags kefir når det blandes med soyamelk, selges jo i alle butikker nå så), men man kan kanskje bruke kefir? De er i hvert fall superdigge.
Bruk bærene uten å tine de først og rull i mel før du har de i. Jeg rører de ikke inn i selve røra. Men fyller litt røre i formene, legger i bær, har på mer røre og topper med mer bær. Ikke 100 % likt som ved friske bær, men ganske nært.
Lurer på om jeg fikk det tipset her eller hos svigermor. :gruble: