Jeg fikk denne oppskriften av Acino, og syns den ble KJEMPEGOD! Faktisk mye bedre enn vanlige langpannekaker, etter min smak. Den er basert på kefir, og man må jo like den type smak og konsistens det gir, men det gjør jeg, og den gikk unna som jeg aldri har sett en sjokoladekake gå unna før! Den var myk og saftig og deilig. Vi brukte 8 spiseskjeer kakao (med ordentlig måleskje, må vite. :nemlig: ), men kunne sikkert hatt i enda litt mer.
1 liter kulturmelk ( tine blå kartong)
500 gr sukker
800 gr hvetemel
4-8 ss kakao
4 ts natron
250 gr smeltet smør
krem:
100 gr smeltet smør
8 ss kaffe
500 gr melis
4 ts vaniljesukker
ca 2 ts kakao (du ser hva du liker)
Kokosmasse til pynt.Slik gjør duTa kulturmelk og sukker oppi en stor bakebolle, ta litt vann i kartongen og rist denne så du får alt ut. Ca 1 dl vann. Rør dette sammen i ca 1 min.
Bland det tørre ( hvetemel, kakao og natron) oppi melkeblandingen. Smelt smør, avkjøl og tilsett til slutt.
Krem:
Smelt smør, kaffe og kakao i en kjele. Avkjøl dette og ta oppi melis. Legg dette på avkjølt kake. Pynt med kokosmasse.
stek kaken 175 grader ,nederste rille, i ca 45 min.
Denne kaken er kjempegod ja, og du risikerer aldri å få tørr sjokoladekake. Selv jeg synes denne er god, som egentlig ikke er noe glad i sjokoladekake i langpanne.
Kaken lages som alle andre kaker. Steke kaken, ha på krem.
Den ligner veldig på en oppskrift jeg har hengende på veggen her. Den fikk jeg etter at jeg måtte innrømme at det var den BESTE sjokoladekaken jeg hadde smakt. Helt utrolig saftig faktisk.
Jeg forsøkte den hjemme,men den ble ikke like bra, undrer meg på om jeg brukte vanlig Regia drikkekakao - tror den hadde blitt bedre med den mørke typen - bakekakao.
Litt mer mel og litt mindre smør i min oppskrift, men ellers veldig lik.
Tusen takk for super oppskrift. Dette ble desserten vår i kveld- og den var skikkelig god :nam:
Polyanna sa:
Jeg fikk denne oppskriften av Acino, og syns den ble KJEMPEGOD! Faktisk mye bedre enn vanlige langpannekaker, etter min smak. Den er basert på kefir, og man må jo like den type smak og konsistens det gir, men det gjør jeg, og den gikk unna som jeg aldri har sett en sjokoladekake gå unna før! Den var myk og saftig og deilig. Vi brukte 8 spiseskjeer kakao (med ordentlig måleskje, må vite. :nemlig: ), men kunne sikkert hatt i enda litt mer.
1 liter kulturmelk ( tine blå kartong)
500 gr sukker
800 gr hvetemel
4-8 ss kakao
4 ts natron
250 gr smeltet smør
krem:
100 gr smeltet smør
8 ss kaffe
500 gr melis
4 ts vaniljesukker
ca 2 ts kakao (du ser hva du liker)
Kokosmasse til pynt.Slik gjør duTa kulturmelk og sukker oppi en stor bakebolle, ta litt vann i kartongen og rist denne så du får alt ut. Ca 1 dl vann. Rør dette sammen i ca 1 min.
Bland det tørre ( hvetemel, kakao og natron) oppi melkeblandingen. Smelt smør, avkjøl og tilsett til slutt.
Krem:
Smelt smør, kaffe og kakao i en kjele. Avkjøl dette og ta oppi melis. Legg dette på avkjølt kake. Pynt med kokosmasse.
stek kaken 175 grader ,nederste rille, i ca 45 min.
Knerten liker sjokoladekake. Mamma'n har en god oppskrift som begynner med 4 egg som skal piskes med sukker. Knerten skal ikke spise egg. Mamma'n har elendig suksess med den kaka fra en sånn pose "tilsett bare olje og vann" som rett og slett blir umulig å ha med å gjøre, og gjør mor lettere aggressiv.
Jeg liker ikke kefir da, eller kulturmelk altså (Jeg bare kaller det kefir, for det sier mamma. Hun drikker det. Vel, i alle fall liker hun det.) Men jeg liker jo surmelkskjeks, tykke kjeks som er laget med kulturmelk, og skal absolutt gi kaka en sjangs. Kan umulig være verre enn den posekaka!
Den er utrolig god. Den gangen jeg smakte den ante jeg ikke at det var uten egg eller med kefir. Bare at det var den beste kaka jeg hadde smakt, helt utrolig saftig.
Det blir nok ikke helt det samme, men du kan feks. lage soaked chocolate cake i eggefri og melkefri versjon i stedet, det gjør jeg og det blir omtrent som denne kefirkaka i både konsistens og smak, nydelig! Prikker deg oppskriften.
Ingen av dere som er opptatt av størrelse altså? :) denne står i ovnen nå, men mixeren ble nesten overfylt. Kanskje dere har store mixmastere? Gleder meg til å smake. Får bli dessert og kveldsmat i dag.
Jeg har en veldig lik oppskrift, men jeg bruker mye mindre sukker i min. Den blir god likevel. Og det er en stor oppskrift, ja, men den trenger ikke mikses i maskin. Snarere tvert i mot, sånne kaker blir gjerne saftigere og luftigere om de ikke røres for mye. Som med muffinsrøre. Jeg rører bare kjapt sammen, det gjør ikke noe om røren er litt klumpete.
Jeg har denne i ovnen nå. Spent på resultatet. Er på hytta. Har ikke vekt, har bare langpanna som hører til komfyren. Men verst; vannet er frosset, så den kaka bør bli god. Feirer bursdag i morgen. Heldigvis ikke her.
Jeg også, takk! Skal lage melke- og eggefri sjokoladekake til skolen på tirsdag og det hadde vært supert med noe annet enn den halvtørre greie jeg normalt sett presterer.
Lhi-My, det er denne. Jeg har bakt en stor langpanne og skal selge den på messe i morgen. Pluss en stor, utrolig saftig eplekake uten egg og melk (brukte vaniljekaken her på forumet, skrev om det i tråden, hva jeg gjorde). Elsker langpannekaker, for da kan jeg snike til meg et stykke uten at det ødelegger resultatet. :knegg:
BTW jeg prikket den ikke i dag, jeg helte heller varm glasur rett over glovarm kake. Ble ikke like saftig som soaked, men jammen meg saftig nok. Faktisk ørlite bedre, synes jeg. Og finere på toppen.
Flott! Hvordan er holdbarheten? Den skal spises tirsdag formiddag, og jeg skal jobbe hele mandagen pluss at jeg har FAU-møte og div anna på kvelden. Kan den bakes søndag kveld, tro?