Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift på en virkelig god potetsalat og brød rundt grillpølser

#1

Angelique sa for siden:

Oppskrift på en skikkelig god potetsalat, har noen det?

Syntes ingen ferdigkjøpte er gode, altfor sure og konsistensen på potetene er merkelig

Ine-mor nevnte her noen som hadde laget en deig med revet ost i som man surrer ustekt rundt grillpølsene, og så legges de på grillen

Noen som har lagd dette og har en god oppskrift?


#2

allium sa for siden:

Jeg kjøper aldri ferdig potetsalat, det er ingen som er gode. Rører sammen en pakke majones og et beger rømme, noen spiseskjeer ravigottesaus. Finhakket sylteagurk. Epler og poteter i biter.

Nigella Lawsons oppskrift på innbakte pølser, testet, helt grei:

PIGS IN BLANKETS (Makes 50)

INGREDIENTS
375g self-raising flour
1 heaped teaspoon salt
25g grated Red Leicester cheese (or use Cheddar)
250ml full-fat milk
1 egg
3 tablespoons vegetable oil
1 packet of 50 pork cocktail sausages

To glaze:
1 egg, mixed with a dollop of milk and half a teaspoon of salt

DIRECTIONS
Ø Preheat the oven to 220°C/ Gas mark 7.
Ø Measure the flour into a bowl, add the salt and grated cheese and mix lightly with a fork. Pour the milk into a measuring jug to come up to the 250ml mark and then crack in the egg and add the oil.
Ø Beat to combine, then pour into the dry ingredients, forking to mix as you go. You may, at the end, feel the dough’s either too dry or too damp: add either more milk or more flour and fork together again till you’ve got a soft dough that’s not too sticky to be rolled out.
Ø Break the dough into two pieces and roll the first one out onto a lightly floured surface. Scone dough is a dream to work with; in fact, I find it deeply pleasurable. Just roll as clumsily and heavy-handed as you like: no harm will come to it. You want a thin, but not exaggeratedly so, rectangle. A square wouldn’t be the end of the world either, so don’t start getting out the geometry set: this is the roughest of instructions.
Ø Cut the dough into approximately 4cm strips, and then cut each strip at approximately 6cm intervals so that you end up with a collection of small, raggedy oblongs. (I just cut each strip as I go, but it’s probably more efficient to do the whole batch of dough in one go).
Ø Take a cocktail sausage and put it at one end of an oblong at a slight diagonal and then roll up, pressing on the infinitely compliant dough to squeeze it shut, and then place on a non-stick baking sheet, or one lined with parchment. Carry on until you’ve finished all your strips and then get to work with the remaining dough. Three baking sheets should do it.
Ø Now, dip a pastry brush into the beaten egg mixture and paint on a golden glaze. Put in the oven and cook for 12 – 15 minutes, by which they should be puffy and burnished. Remove from the oven and let cool a little before giving them to the children.


#3

Vimsen sa for siden:

I potetsalat bruker jeg enkelt og greit bare poteter, purre, egg, bittelitt majones og rømme.


#4

Angelique sa for siden:

Tusen takk dere!!


#5

Vimsen sa for siden:

Om du googler på "pinnebrød" finner du masse oppskrifter!


#6

Muskat sa for siden:

Det er veldig godt med epler i potetsalat, gjerne litt syrlige epler i små terninger. Mannen i huset tåler ikke epler så jeg lager en egen porsjon til bare meg selv med epler i. :nam:


#7

Fadese sa for siden:

Oppskrift og oppskrift ... Her er i et par alternativer jeg bruker. Jeg er egentlig litt lei potetsalat med rømmedressing, så jeg tar gjerne en salat med dressing med basis i olivenolje.

1.

  • kokte poteter i litt store biter (gjerne litt lune)
  • purreløk
  • fetaost
  • oliven
  • biter av tomater eller halve cherrytomater

Dressing: olivenolje, presset sitronsaft, salt og pepper.

2.

  • kokte poteter i biter
  • små eplebiter
  • små biter av sylteagurk
  • purreløk, evt finhakket løk

Dressing: Rømme, majones, sennep, salt og pepper.


#8

scilla sa for siden:

Jeg er heller ikke så glad i rømme-majo-dressing på potetsalat, så vi lager en god vinaigrette-dressing med en god olivenolje og balsamicoeddik, sennep osv. I tillegg til potetene har jeg oppi strimlet vårløk, rødløk, små sure agurker (hakket) og store kapers. På toppen er det godt med masse hakkeet bladpersille. Det er veldig godt å servere denne lunken dvs. del opp de kokte potetene og hell dressingen over med en gang og server.:nam:


#9

liefje sa for siden:

Hvis du ikke allerede har laget, har jeg en kjempegod oppskrift paa potetsalat hvor man först marinerer de varme, kokte potetene i en vinagrette til de blir kalde og saa blander i dressing, sylteagurk, lök og diverse. Si fra hvis du trenger den, men naa er jeg paa vei ut.


#10

Angelique sa for siden:

Jaaa veldig veldig gjerne liefje!!


#11

liefje sa for siden:

Her er den:

  • 900 gram nypoteter av den typen som holder seg harde naar de kokes - skrubbet rene (ikke skrelt, altsaa)
  • 3 ss vinagrette rört sammen av 1/2 ss hvitvinseddik, 1/2 ss dijonsennep og 2 ss olivenolje + salt/pepper (eddik og sennep röres först og saa tilsettes oljen litt og litt i tynn straale)
  • 175 gram smaa sylteagurker, hakket grovt (helst de smaa hele som er litt sure, ikke de söte, norske i skiver)
  • 1 liten lök, finhakket
  • 4-5 ss römme evt. creme fraiche
  • 4-5 ss majones
  • 4 ss finklippet gresslök
  • salt og nymalt sort pepper

Kok potetene 15-20 minutter slik at de er nesten ferdige men ikke helt. Hell fra vannet og skjaer dem i to eller fire hvis de er store. Putt i skaal, rör vinagretten i og sett dem til side slik at de avkjöles. Ha i kjöleskapet naar det er kaldt. Det kan godt staa der til neste dag hvis man vil forberede litt. Saa blander man sylteagurker og lök med potetene. Bland ogsaa römme med majones og gresslök og rör dette i salaten. Smak til med salt og pepper.


#12

turi sa for siden:

Poter kokes og deles
bacon stekes
mais
rå eller brunet løk
blandes

lettrømme
grillkrydder
ravigottesaus
salt
pepper

alt blandes sammen,gjerne mens poteter og bacon er litt varmt


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.