Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Å bake i trekk

#1

Pelen sa for siden:

Jeg lærte meg som barn at det ikke var lurt å bake jærbakst i trekk, dvs at vinduer og dører ikke burde være åpne om det ble trekk. Dette sa min mormor som var familiens storbaker.

Ligger det noe i det eller er bare tull?


#2

Tante Sofie sa for siden:

Eg er også opplært til at dører og vindauge skal vere stengte når ein har gjærdeig under arbeid. :jupp:



#4

Pelen sa for siden:

:knegg: :flau:

Åhh, nå begynner jeg visst å glemme ting også. Men nei, det var ikke så mange svar. Jeg skulle ønske at jeg visste hvorfor. :nemlig:



#6

isola sa for siden:

Det handler vel mest om at gjæren jobber best i jevn temperatur?


#7

Ine sa for siden:

Det står i flere av mine oppskriftsbøker.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.