Pelen sa for siden:
Jeg lærte meg som barn at det ikke var lurt å bake jærbakst i trekk, dvs at vinduer og dører ikke burde være åpne om det ble trekk. Dette sa min mormor som var familiens storbaker.
Ligger det noe i det eller er bare tull?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Pelen sa for siden:
Jeg lærte meg som barn at det ikke var lurt å bake jærbakst i trekk, dvs at vinduer og dører ikke burde være åpne om det ble trekk. Dette sa min mormor som var familiens storbaker.
Ligger det noe i det eller er bare tull?
Tante Sofie sa for siden:
Eg er også opplært til at dører og vindauge skal vere stengte når ein har gjærdeig under arbeid. :jupp:
Acsa sa for siden:
Var det ikke nok svar å få sist du spurte, Pelen? :humre:
Pelen sa for siden:
:knegg: :flau:
Åhh, nå begynner jeg visst å glemme ting også. Men nei, det var ikke så mange svar. Jeg skulle ønske at jeg visste hvorfor. :nemlig:
lucifine sa for siden:
:knegg:
isola sa for siden:
Det handler vel mest om at gjæren jobber best i jevn temperatur?
Ine sa for siden:
Det står i flere av mine oppskriftsbøker.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.