Left sa for siden:
Jeg ønsker meg oppskrift på gode og sunne hamburgerbrød. Noen som har en god oppskrift?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Left sa for siden:
Jeg ønsker meg oppskrift på gode og sunne hamburgerbrød. Noen som har en god oppskrift?
Niobe sa for siden:
Kopierer innlegget mitt fra en annen tråd:
Jeg har tatt utgangspunkt i oppskrift/fremgangsmåte fra trinesmatblogg.no, men altså modifisert den for å gjøre dem grove/mindre søte. I følge brødskala-kalkulatoren, så er de grove (3/4 på sirkelen).
Ca 500 gram siktet hvetemel
Ca 250 gram sammalt hvete, fin
Ca 200 gram sammalt rug, fin
Ca 50 gram hvetekli/kruskakli
50 gram tørrgjær
1 ts salt
2 ss sukker
100 gram romtemperert smør, i terninger
5 dl melk
2 dl vann
Ha alt utenom smøret i kjøkkenmaskin, og elte godt sammen. Skru ned hastigheten og elt inn én og én smørterning. Tilsett gjerne litt ekstra mel, til deigen ser smidig ut og slipper bollen fint. Dekk med plast og hev til dobbel størrelse.
Del deigen i passe store emner. Jeg fikk 36 små hamburgerbrød av denne deigen. Trill boller og klem dem flate på bakebrett. Etterhev i 30-45 min. Pensle med vann og strø på sesamfrø. Klem dem flate igjen om de har hevet for mye. De hever mye i ovnen også. Jeg liker dem flate, for da passer de bedre i matboksen. :knegg:
Stekes på 225 grader, i ca 10 minutt. Jeg er dårlig på steketider, jeg tar dem når de ser greie ut.
Left sa for siden:
Hva skjer om man hiver oppi smøret alt på en gang da? :blond:?
Den oppskriften så super ut, så det skal testes allerede i dag.
Niobe sa for siden:
Visstnok, så er det "trikset" med smøret som skal gjøre hamburgerbrødene ekstra myke og luftige. Og det skal sies at disse blir mykere enn den forrige oppskriften jeg hadde. Det skal også være veldig bra på bolledeig, men der har jeg best erfaring med å koke opp melk, smør og melis på forhånd. :vetikke:
Left sa for siden:
Jeg prøver, så får vi se :)
Hamburgerbrødene må jo være litt myke, ellers er det ikke så godt.
mkj sa for siden:
Det blir den beste bolledeigen hvis man gjør det sånn. Det kommer fra Schakenda og han har vel gått i 'lære' på åpent bakeri. JEG fikk til å lage knallgode kanelsnurrer, og jeg får ikke til noen ting til vanlig.
Niobe sa for siden:
:jupp: Til "festbruk" har jeg i mye mindre grovt mel, og da blir de fnugglette og i følge poden "like gode som de i butikken". :knegg: Men disse er hverdagsgodkjente, og følgelig tyngre i konsistensen. Men myke nok til at barna spiser uten en mine.
Left sa for siden:
Ja, det var hverdagsbrød vi var ute etter - som kan få bli med i matboksen på skolen, med en grov fiskekake eller noe inni.
Niobe sa for siden:
Ja, det er det disse er tiltenkt. Jeg har laget dem små, sånn at de passer til vanlige fiskekaker. Poden liker ikke når brødet stikker langt utfor fiskekaken. :knegg: Jeg har dem liggende i fryseren, og tar opp to om kvelden om det er ønske om fiskeburger dagen etter.
lavendely sa for siden:
[LEFT]2 dl vann
1½ dl melk
25 g gjær
8-10 dl hvetemel
(jeg bruker å bytte ut halvparten av hvetemelet med grovere mel)
1 ts salt
2 ss olivenolje
egg til pensling
sesamfrø
Varm vann og melk til ca 37 grader. Bland det tørre i en bolle.
Bland vann/melk og olje inn i melblandingen og kna godt. Dekk til og la heve ca 45 minutter. Form til flate boller som legges på stekebrett. La etterheve ca 20 minutter.
Pensle med vispet egg og dryss på sesamfrø.
Stek ved 200 grader i 12-15 minutter. [/LEFT]
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.