Det er vanskelig å snu inngrodde tankemønstre, og pizza har for meg alltid et element av tomat, det være seg tomatsaus på bunnen, eller tomatskiver som topping.
Men nå må jeg unngå alt som har snev av tomat i seg, for det virker som om det trigger eksemet til lillebror, som ammes. Så hva kan jeg toppe pizzaen med i stedet?
I dag tenkte jeg å teste med ørlite créme fraîche, cheddar, mozzarella og gorgonzola, og toppe med spekeskinke, søtpaprika, kalamataoliven og muligens spinat dersom jeg ikke blir nedstemt.
Andre gode forslag? Jeg har en mann som er altspisende, bortsett fra gresskar, av alle ting. Selv tåler jeg ikke skalldyr, men det er nok det hele.
Jeg glemte at jeg ikke er så glad i pesto. :sparke: Jeg hadde en litt uheldig opplevelse med pesto og laks som fløt i fett sist jeg var gravid, og tre år etter sliter jeg fortsatt med smaken.
Vi spiser oftest hvit pizza. Kjempegodt. :jupp: Blander hvitløk og oregano i en boks med creme fraiche. Smører det utover en tynn pizzabunn i langpanne (ikke en hel boks, 2/3 kanskje. Revet ost over, så en ikke for salt spekeskinke (gjerne parma) og rødløk. Serveres med frisk ruccola og litt revet parmesan på toppen. Nam!
Takker! Jeg får teste ut litt, og se om det faller i smak. Treåringen liker ingenting uansett, så den er grei, mens mannen liker det meste. Den som er litt kresen og perfeksjonistisk, er meg selv. :flau:
Flammkuchen er noe av det beste jeg vet.
Bunnen lages som en ekstremt tynn pizzabunn. Den smøret med creme fraiche. Oppå dette drysses tynt lag med f.eks baconbiter/skinke, hakket vårløk, pepper og litt lett dryss med ost. Stekes i ovnen på 250-300 grader.
Veldig godt!
Jeg elsker pizza med blåmuggost. Hvis du dropper tomatsaus tror jeg det går greit. Du kan toppe pizzaen med sopp (gjerne kantarell eller traktkantarell), skinke/spekeskinke og blåmuggost.
Som vanlig gjærdeig, men blander halvt om halvt med siktet spelt og hvetemel. Evt bare spelt. En god slump olivenolje i deigen. Kjevles til den er så tynn at den er nesten gjennomsiktig. Om den ikke er jevn betyr lite.
Jeg laget pizza som jeg beskrev over, men uten cheddar. Men jeg syntes den ble litt salt/manglet sødme, så må gå i tenkeboksen.
Jeg tør ikke eksperimentere med tomat og eksemet, for forverring av hudtilstanden, med store, rødflammede flater som klør, dukker opp i løpet av få timer etter inntak. Sist reageret han da jeg hadde fått i meg ørlite ketchup. :( det gav oss et par søvnløse netter pga. kløe, men heldigvis ser han ikke ut til å reagere på andre ting.