Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pizza uten tomat av noe slag?

#1

Nera sa for siden:

Det er vanskelig å snu inngrodde tankemønstre, og pizza har for meg alltid et element av tomat, det være seg tomatsaus på bunnen, eller tomatskiver som topping.

Men nå må jeg unngå alt som har snev av tomat i seg, for det virker som om det trigger eksemet til lillebror, som ammes. Så hva kan jeg toppe pizzaen med i stedet?

I dag tenkte jeg å teste med ørlite créme fraîche, cheddar, mozzarella og gorgonzola, og toppe med spekeskinke, søtpaprika, kalamataoliven og muligens spinat dersom jeg ikke blir nedstemt.

Andre gode forslag? Jeg har en mann som er altspisende, bortsett fra gresskar, av alle ting. Selv tåler jeg ikke skalldyr, men det er nok det hele.


#2

Niobe sa for siden:

Hvit pizza er kjempegodt. Jeg liker den med mye stekt løk og god ost på.


#3

Magica sa for siden:

pesto!


#4

Nera sa for siden:

Jeg glemte at jeg ikke er så glad i pesto. :sparke: Jeg hadde en litt uheldig opplevelse med pesto og laks som fløt i fett sist jeg var gravid, og tre år etter sliter jeg fortsatt med smaken.


#5

Hot Lips sa for siden:

Vi spiser oftest hvit pizza. Kjempegodt. :jupp: Blander hvitløk og oregano i en boks med creme fraiche. Smører det utover en tynn pizzabunn i langpanne (ikke en hel boks, 2/3 kanskje. Revet ost over, så en ikke for salt spekeskinke (gjerne parma) og rødløk. Serveres med frisk ruccola og litt revet parmesan på toppen. Nam!


#6

Røverdatter sa for siden:

Et tynt lag med creme fraiche, så ost og toppet med spekeskinke er nam. Og ruccula på toppen rett før servering.

Edit: Eller det Hot Lips sa to minutter før meg. :flau:


#7

Nera sa for siden:

Takker! Jeg får teste ut litt, og se om det faller i smak. Treåringen liker ingenting uansett, så den er grei, mens mannen liker det meste. Den som er litt kresen og perfeksjonistisk, er meg selv. :flau:


#8

Mirmell sa for siden:

Pizza med crème fraîche, bacon, løk og masse nykvernet, sort pepper er bedre enn noen tomatbasert pizza. :jupp:


#9

lucifine sa for siden:

Bernaise pizza! Kan ha pepperbiff eller vanlig biff oppå osten. Nammis det.

Ellers er creme fraishe også en slager :jupp:


#10

Guava sa for siden:

Flammkuchen er noe av det beste jeg vet.
Bunnen lages som en ekstremt tynn pizzabunn. Den smøret med creme fraiche. Oppå dette drysses tynt lag med f.eks baconbiter/skinke, hakket vårløk, pepper og litt lett dryss med ost. Stekes i ovnen på 250-300 grader.
Veldig godt!


#11

Kaprifol sa for siden:

Jeg elsker pizza med blåmuggost. Hvis du dropper tomatsaus tror jeg det går greit. Du kan toppe pizzaen med sopp (gjerne kantarell eller traktkantarell), skinke/spekeskinke og blåmuggost.


#12

scilla sa for siden:

Creme fraiche, hvitløk, en dæsj med hvitvin eller hvit balsamico-eddik, en dæsj god olivenolje, oregano, salt og pepper.

Veldig godt med røkt andebryst og appelsin på.:nam:
Eller noe annet du liker.


#13

tinkadott sa for siden:

Hvordan lager dere tynn pizzabunn da?


#14

Mirasol sa for siden:

Og i tillegg kyllingfilet i biter, gjerne stekt med hvitløk og ingefær. Da er dagen perfekt! Og ost på toppen da selvfølgelig!


#15

Guava sa for siden:

Som vanlig gjærdeig, men blander halvt om halvt med siktet spelt og hvetemel. Evt bare spelt. En god slump olivenolje i deigen. Kjevles til den er så tynn at den er nesten gjennomsiktig. Om den ikke er jevn betyr lite.


#16

Nera sa for siden:

Jeg laget pizza som jeg beskrev over, men uten cheddar. Men jeg syntes den ble litt salt/manglet sødme, så må gå i tenkeboksen.

Jeg tør ikke eksperimentere med tomat og eksemet, for forverring av hudtilstanden, med store, rødflammede flater som klør, dukker opp i løpet av få timer etter inntak. Sist reageret han da jeg hadde fått i meg ørlite ketchup. :( det gav oss et par søvnløse netter pga. kløe, men heldigvis ser han ikke ut til å reagere på andre ting.


#17

Nera sa for siden:

Normalt forsteker jeg pizzabunnen uten fyll i 5-10 minutter legger så på fyll, og steker raskt til osten er smeltet. Dette gir fin og crispy bunn.


#18

Røverdatter sa for siden:

Jeg bruker bare tipo 0 mel, som er ekstra fint siktet italiensk pizzamel. Kjevler tynt og steker med undervarme.


#19

Geitrams sa for siden:

Jeg bruker litt salt i creme fraichen, og hvitløk da. Stekt løk gir kanskje litt sødme?



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.