Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tusenfryd blir røykfri

#1

Dixie Diner sa for siden:

tusenfryd.no/om/pressemeldinger.aspx

Hva mener dere? Jeg er selvsagt overlykkelig for dette, har opplevd å stå i kø med røykere rundt meg og blir kvalm og uvel. Selv om det er ute i friluft er det ofte til stor plage for andre. Synes vel egentlig de godt kunne beholdt de små røykesonene, men på den andre siden så skjønner jeg ikke helt hvorfor røykere er en gruppe som skal få "fritak" for uvanen sin på den måten.

Tror dere Tusenfryd vil tape på dette? Finnes det virkelig foreldre som lar være å gå på Tusenfryd med ungene sine pga. at de ikke lenger kan røyke der?


#2

Sitron sa for siden:

Det er supert. Om Tusenfryd taper på dette, så vil jeg påstå at det finnes altfor mange egoistiske voksne/foreldre i dette landet.


#3

jolie sa for siden:

Jeg synes det er supert, og ja, jeg tror at Tusenfryd kommer til å tape penger på dette.


#4

Fibi sa for siden:

Jeg røyker selv, men synes likevel det er supert! :jupp: "Vi" bør klare noen røykfrie timer for barnas skyld. Og skulle suget bli altfor stort, så finnes nikotintyggis. :snill:

Men hva med alkohol? Serveres det øl der? I såfall synes jeg den også bør forsvinne.


#5

Ole Brumm sa for siden:

:lykkelig: Da kan jeg kanskje ta berg og dal banen uten å bli kvalm.


#6

Dixie Diner sa for siden:

Når det gjelder alkohol så er jeg litt delt. Et normalt inntak av alkohol er ikke til sjenanse for andre enn den som drikker, i motsetning til røyk. Nå drikker jeg ikke selv (bare 1-2 ganger i året maks) så for min del kan både røyk og alkohol forsvinne, men jeg synes ikke det helt kan sammenlignes med røyk.


#7

Fibi sa for siden:

Jeg synes bare ikke alkohol og barn hører sammen. Greit, de fleste klarer å stoppe etter den ene ølen, men altfor mange klarer ikke det. Og om det virkelig er smaken en er ute etter, så kan det jo serveres munkholm eller lettøl.


#8

Sitron sa for siden:

Jeg har ikke sett det bli drukket/servert øl på Tusenfryd, men det er jo mulig de gjør det. Det hører uansett ikke hjemme der.

Jeg fikk forøvrig helt sjokk på flyplassen i London, at de RØYKTE der. Jeg vet jo det er lov der borte, men jeg er jo så vant til det deilige, røykfrie miljøet vi har her.


#9

safran sa for siden:

Flott - flott - flott! Jeg er bare sååå lei av å måtte puste inn dritt overalt ute. Uansett hvilken bygning du skal inn og ut av, så står det idioter rett på utsiden som gjør det umulig å slippe unna.
Jeg tror ikke Tusenfryd taper videre penger på dette, men jeg tror nok at det fins dem som nekter å ta med barna sine dit fordi de ikke får røyke. Men det sier i grunnen veldig mye om dem.


#10

Ole Brumm sa for siden:

Barn og alkohol hører ikke sammen, så det har jeg ingen problem med å droppe. (På slike steder iallefall, hjemme til grillmaten derimot er en annen diskusjon...)


#11

safran sa for siden:

Og jeg syns godt de kan ha parken alkoholfri også. Og hva med å tilby gjestene noe skikkelig mat også, istedet for bare ting som drypper i fett uten noe som helst form for næring?


#12

Azi sa for siden:

Supert!
Nå slipper man også å være redd for at ungene skal bli brent når dem går rundt i mengden!


#13

Sitron sa for siden:

De har da det på den ene restauranten? Jeg tror nå jeg har spist både pasta og salater.


#14

Dixie Diner sa for siden:

Æsj det er så mange PK-folk her inne at det aldri blir noen saftige diskusjoner. :knegg:

Kom over denne på NM og DER gikk det hett for seg. Herregud så mange uintelligente mennesker samlet på ett sted. :humre:


#15

Polkadot sa for siden:

Kjempebra forslag!

Men alkoholforslaget som kom opp her, støtter jeg ikke. Barn og alkohol passer ikke sammen, men det er allerede satt en stopper for ved å ha 18-års grense på å drikke alkohol.


#16

Michelle sa for siden:

:tilber: Supert.


#17

Elis sa for siden:

Så bra. :)


#18

linka-mor sa for siden:

Skulle bare mangle att ikke en slik plass ble røykfri! Og når man skal kose seg en dag på Tusenfryd med barna må man drikke øl?! Bort med alkoholserveringen også!


#19

Sitron sa for siden:

Kan noen bekrefte/avkrefte at det er alkoholservering på Tusenfryd?


#20

MokkMokk sa for siden:

Veldig fint tiltak. :nikker: Tror nok Tusenfryd vil tape penger på det i starten, men tror også det er noe som vil jevne seg ut etterhvert som folk blir vant til forbudet.


#21

MokkMokk sa for siden:

Ser ut som ett av spisestedene har bevilling ihvertfall, både for øl og sprit:

LINK


#22

Acsa sa for siden:

Det er jo dessverre ikke 18-årsgrense på å være i nærheten av fulle/berusede foreldre og andre voksne slektninge. Når jeg hører utsagnet "barn og alkohol hører ikke sammen" så er ikke fulle sjuåringer min første og største bekymring. Det er ganske mange unger som får ferier og andre høytider ødelagt av alkohol uten å innta den sjøl.

Og jeg er (selvfølgelig) for røyk- og alkoholforbud på Tusenfryd. Men det var så kjedelig å bare skrive det.


#23

MokkMokk sa for siden:

Et spørsmål litt på siden, når vi nå først har en Tusenfryd-tråd igang her. :knegg:

Er parken moro for toåringer? Mye å gjøre/ se osv.? Eller er det helst for de litt større barna?
Det er år og dag siden jeg var i parken sist, og den har jo utviklet seg mye de siste årene.


#24

Sitron sa for siden:

Den er fin også for toåringer. Tømmerrenne, små flykaruseller og mopedkaruseller. Det er jo badeland der også.


#25

Carpe Diem sa for siden:

Helt topp :riktig: Håper Dyreparken også følger etter....
På tide med et forbud synes jeg. Har sett tettpakka køer der voksne står og røyker midt i køen :eek: Så når ikke alle røykere klarer å ta hensyn tvinger det frem et nødvendig forbud....Harde bud med andre ord.
Synes forøvrig også at det ikke bør være alkoholservering i en slik park. Både av solidaritetshensyn og av sikkerhetshensyn :nemlig:


#26

Inagh sa for siden:

Foreldre som ikke takler å være røykfri de få timene i året de er på Tusenfryd med barna sine, bør tenke seriøst gjennom hvor deres prioriteringer ligger! :nemlig:

Jeg syns ledelsen av Tusenfryd har gjort et modig og klokt valg! :digger:


#27

Polkadot sa for siden:

Nå fikk jeg et litt annet syn på alkoholserveringen, ja..... :hmm:


#28

Fluke sa for siden:

Jeg kommer IKKE til å besøke Tusenfryd om det er røykfritt der.


#29

Chanett sa for siden:

Jeg synes heller at man kunne samlet alle landets røykere i Tusenfryd. Jeg går jo aldri der, og da hadde jeg unngått røykere til hverdags.


#30

Fluke sa for siden:

Jeg prioriterer ungen, og tar ham derfor ikke med en plass der jeg ikke kan røyke på fem timer. Jeg er ikke god å ha med å gjøre etter så lang tid uten røyk. :nervevrak med selvinnsikt:


#31

Chanett sa for siden:

Ingen unger har vondt av å unngå tusenfryd.


#32

Beckett sa for siden:

Røykfritt Tusenfryd - hurra!

Vi skal dit med vår 2-åring nå snart, blir spennende.

#33

Maverick sa for siden:

Supert med røykfritt Tusenfryd. :jupp:


#34

Maverick sa for siden:

Jøss. Jeg visste ikke at det var en farlig blomst.

:glis:


#35

Sue sa for siden:

Nja, det er det, men det finnes så mange rare foreldre også da... Jeg hadde med meg jentene til syden rett over nyttår og der møtte jeg på en norsk familie i en dyrepark med en mor-far(evt stefar)-og 3 barn (en tenåring og to små, ca 3 og 5 år) Og jammen meg satt de ikke og forsynte den ene lille med øl! :eek: (Dette var ikke alkoholfritt el) Og det var ikke bare prøvesmaking, men opptil flere slurker. Og hun fikk mer da hun ba om mer! Jeg vurderte veldig fram og tilbake om jeg skulle si noe, men jeg tror ærlig talt ikke de ville skjønt hva jeg pratet om engang. :fordomsfull:

Iallefall; helt fint for antirøyke-Sue at Tusenfryd blir røykefri, men for å være helt ærlig hadde jeg ikke brydd meg om de hadde et noen avgrensede områder for røykere der heller.


#36

Teofelia sa for siden:

For min del kunne de godt hatt røykeområder på Tusenfryd. Det er greit at man ikke står i køen og damper på ungene, men at andre voksne kan ta seg en røyk på et sted der jeg og mine barn ikke ferdes, synes jeg er helt uproblematisk.

Men nå er jeg kanskje veldig liberal i dette, for jeg synes ikke det er spesielt plagsomt at folk røyker utendørs, selv ikke på steder der jeg ferdes.

Jeg er ikke enig. Hvis jeg kunne velge, ville jeg langt heller hatt forbud mot fulle folk der mine barn ferdes enn forbud mot røyking utendørs. Og jeg ser at du skriver "normalr inntak", men det er tross alt en definisjonssak, og jeg blir lei av fremmede folk som drikker lenge før de er så fulle at de må bli kastet ut.

#37

Sitron sa for siden:

Fluke; det er meget enkelt å ta en rulletrapp ned, gå ut porten, ta en røyk, for deretter å gå inn igjen. Det klarer du vel. :snill:


#38

Azi sa for siden:

Enda en god grunn til å ikke begynne å røyke! :D


#39

Fluke sa for siden:

Ja, det klarer jeg. :nikker: Men helst vil jeg gå til "anvist sted" og ikke ut av selve området.

Jeg kjenner jeg blir ganske forbanna på andre røykere som står og røyker oppi folk i køer og der folk står tett, for det er disse som er skyld i røykeforbud som dette. Jeg har alltid gått unna andre når jeg skal ta meg en røyk, og blir sur fordi jeg må lide for at de andre idiotene ikke kan gjøre det samme. :mad:


#40

Sitron sa for siden:

Jeg skal hvertfall på Tusenfryd. :hyper: Og litt mindre :hyper:


#41

Carpe Diem sa for siden:

Ja, det er som regel et mindretall av idioter som har en oppførsel som tvinger frem lovreguleringer...:nemlig: Synd, for de fleste røkere pleier jo å ta hensyn!


#42

Sitron sa for siden:

Jeg syns det er ubehagelig selv med røykere som tar hensyn, men det kan jeg jo ikke si noe på. Det er jo ikke deres feil at jeg blir kvalm av lukten.


#43

Fluke sa for siden:

Jeg blir skikkelig kvalm av parfyme, men jeg pleier ikke å si det til folk som bruker det. Kanskje jeg burde begynne med det? :gruble:


#44

Fluke sa for siden:

Uten sammenligning forøvrig altså.


#45

Sitron sa for siden:

Jeg unngår å bruke parfyme til daglig nettopp av den årsaken.


#46

Carpe Diem sa for siden:

Røykere som tar ordentlig hensyn, sørger for å ikke lukte røyk. Synes jeg. Nemlig!

(så må jeg sende litt skryt til min kjære mamma, som er en røyker i denne kategorien! :blomster: )


#47

Fluke sa for siden:

Så bra! :nikker: Skulle ønske flere var som deg ... Særlig på bussen. :gal:


#48

Sitron sa for siden:

Jepp. Sluttet med tøymykner også. Men lukt på deoen må jeg ha, er bare en type jeg liker.


#49

Dixie Diner sa for siden:

Det er vel så og si umulig? Røyk setter seg overalt, det er bare røykerne selv som ikke kjenner det og som tror de ikke stinker. :knegg:

Men klart, noen tar mer hensyn enn andre, og de som tar minst hensyn er vel de som stinker MEST.


#50

Carpe Diem sa for siden:

Ja, det er jo sant det!
Noen røykere stinker jo alldeles forferdelig :nemlig: Mens andre klarer å holde lukten sånn tålig. Mamma røyker, og hjemme hos dem lukter det ikke røyk. Når jeg er på besøk med jentene røyker hun utendørs,tyner antall røyk i løpet av dagen, skyller munnen/pusser tennene etterpå etc. Synes det funker bra. Jentene har astma, så jeg setter pris på at de tar hensyn. :ja:


#51

Dixie Diner sa for siden:

Det er jo bra. :)
Min mor røyker inne, selv når vi er der med jentungen. Jeg orker snart ikke dra på besøk dit. Jeg er faktisk dårlig hele dagen etter å ha vært der og alle klær og hår må vaskes. Jeg har vokst opp i et røykehelvete fra jeg ble født. Før var det jo desverre vanlig, men at folk kan røyke inne idag, spesielt med barn tilstede (ja, for det forekommer jo faktisk, og ikke helt rent sjelden heller) er så ufattelig at jeg ikke har ord.


#52

Carpe Diem sa for siden:

Det var andre boller på 70 tallet, ja! Husker enda bilturer med røykende foreldre, og jeg med hodet over spyposen :rolleyes: Konstant.
Men det er mange av den generasjonen som fornekter fakta om røyking, og det er synd. Ikke noe kjekt å ta fighter med foreldre ang dette i voksen alder. De burde se det selv ;)


#53

Agent Scully sa for siden:

Verden blir røykfri! :drømmer:


#54

Mamma Rosa sa for siden:

Synes det er kjempefint!

Alkohol hører heller ikke hjemme på et sted som Tusenfryd.


#55

Mams sa for siden:

Jeg tror nok Tusenfryd kan tape på dette. Det er ganske mange foreldre som er med ungene på Tusenfryd og som ikke kjører en eneste karusell.
Da kan det være greit å ta en røyk mens man venter.

Det går jo an å sette opp skilt om røyking forbudt i køene til karusellene, da vil i allefall det problemet bli fjernet.

Det er snakk om ute i friluft og folk gjør faktisk noe som de er gamle nok til å gjøre.


#56

Sitron sa for siden:

Friluft, på privat område.


#57

Misteri sa for siden:

Jeg kommer heller ikke til å besøke tusenfryd i timesvis uten å få ta meg en røyk. Synd at der finnes så mange som ødelegger for enkelte.

Jeg står heller ikke i kø å røyker, trekker meg heller unna til hensyn for både mine barn og andre folk.

En annen ting jeg som røyker reagerer på, er utestedene i byene. Når man skal gå inn, så blir man jo møtt av den røykveggen jo! Eller man kommer innenfra og går ut, folk står jo ute å røyker, ikke at man er så ofte på byen, men akkurat det likte ikke jeg eller en annen røykende venninne. Verre det, enn en stakkars lavt iq stillende person som trekker seg for seg selv for å poffe litt.


#58

Sitron sa for siden:

Det er nå ikke bare utestedene. Det gjelder butikker, kjøpesentre, overalt når man skal inn et sted. Hvertfall i større byer.


#59

Misteri sa for siden:

Kunne ikke folk brukt litt hodet når de bygger nye kjøpesenter, utesteder eller hva det måtte være. Kunne jo gått ann å hatt en egen plass med egen dør hvor folk kunne røyke ute. Så slapp man gå igjennom røykfylte plasser.

På utestedene er det jo både tak og vegger, så røyken blir jo liggende som en tjukk masse!


#60

Sitron sa for siden:

Det går jo faktisk an å gå rundt hjørnet. Man MÅ ikke stå i inngangen.


#61

Misteri sa for siden:

Ja men det viser seg å ikke fungere. Da burde man jo sette inn andre tilltak. Jeg elsker at det er veldig røykfritt rundt omkring. Går ann å gå en tur ut uten å måtte både dusje, samt skrubbe alt av klær.

Jeg røyker sjeldent når jeg er i byen, eller andre steder, men når det strekker seg over mange timer. (les. 4-5) så tar jeg meg en røyk.


#62

Carpe Diem sa for siden:

Og utenfor inngangen til sykehusene...Da er det gøy å bane seg vei i røyken med et astmabarn som skal på kontroll :rolleyes: Da må jeg inrømme at jeg sender skarpe blikk.

#63

Carpe Diem sa for siden:

Er man gammel nok til å røyke, så bør man også være moden nok til å ta hensyn... Altså trekke seg litt tilsides før man tar seg en blås :jupp:


#64

safran sa for siden:

Ja, for å stille seg rett utenfor inngangen er nemlig mye smartere. Da rammer hun desto flere med osen. :knegg:

Ikke enig. Dessuten: Alle røykere produserer røyk, både mens de røyker og etterpå. Og er man i nærheten, får man det på seg.

Her må jeg bare himle en hel del. De er voksne til å bestemme selv om de skal plage andre eller ei? :himle: Friluft hjelper lite når man fremdeles må puste. Røyken befinner seg nemlig i denne friluften.


#65

safran sa for siden:

GUD så glad jeg er for at jeg ikke røyker!


#66

Sitron sa for siden:

Hvor skrev jeg rett utenfor inngangen? Det er nok av område utenfor Tusenfryd til ikke å sjenere andre.


#67

safran sa for siden:

Du skrev det ikke, men for de fleste røykere er "ute" ensbetydende med "rett utenfor inngangen sånn at alle må puste inn driten min. Det er tross alt friluft."

:knegg:


#68

Pia sa for siden:

Jeg synes ikke noe om det. Altså det er kjempe bra sånn som de vil ha det i en overgangsperiode, med anviste områder for røykere. Gjerne uten servering og helt avsidesliggende.
Men å nekte dem å røyke i det hele tatt ser jeg ikke noe positivt ved.
Foreldre generelt burde jo slutte å røyke i det heletatt, men å ta den værste abstinensperioden på en festlig familiedag på tusenfryd er vel ikke helt heldig.

Det er faktisk sånn at det er en avhengighet og man blir gretten og stressa av å være uten røyk.
Mulig det er egoistisk å la det gå utover familien, men det er faktisk ikke alle som klarer å holde humøret igjennom 5-6 timer uten nikotin.

Men som sagt. Få røykerne ut av køene og bort fra barn og andre voksne.

Hilsen eksrøykern.

Lurer på om det er røykeforbud på kvelden også? De arrangerer jo fyllefester for bedrifter og andre selskap på kvelden.


#69

Esme sa for siden:

Jeg er såpass pragmatisk jeg at jeg tror at det blir mindre røyking i køer og slikt dersom det finnes røykesoner.

Hele sykehusområdet hvor jeg jobber er "røykfritt" dvs uten røykesoner og det fungerer elendig. Når det ikke eksisterer lovlige steder å røyke så røyker folk overalt. Det ble mye mer røyking ved inngangspartiet og sneiper overalt etter at de fjernet røyketeltet rett bortenfor.

Et røykeforbud har kun effekt på de hensynsfulle røykerne tror jeg. De som er skikkelig avhengige gir totalt beng i andre og røyker lell uten hensyn til at de står i en kø f.eks.


#70

Dixie Diner sa for siden:

Pia: de kan fremdeles røyke, men da må de ut porten og litt lenger bort. Det går nok helt fint.


#71

Dixie Diner sa for siden:

På sykehuset her i Stavanger, står det svære røykeforbudsskilt ved hovedinngangen. Hvor er det røykerne står og damper? Jo, rett foran inngangen. Der syke folk skal inn og ut. Jeg blir kvalm av slik oppførsel og lurer på om de er normale i hodet sitt?!


#72

Sitron sa for siden:

Jeg opplever at steder med røykesoner, som sykehus og skoler, også har røykerestriksjoner som ikke fungerer. Folk røyker der de vil. Nettopp derav kommer det gamle ordtaket; ingen er mer egoister enn et rusmiddelavhengig menneske.


#73

Bille sa for siden:

Ja, det er det. På en av restaurantene er det i hvert fall det, samt at det er en bar der mener jeg. Har vært der i utdrikningslag jeg..:rolleyes: Uffda.., henger på NM jeg.. Men bare i februarklubben da:fnise:.

#74

safran sa for siden:

Du er like kynisk som meg, altså. :knegg:


#75

Dixie Diner sa for siden:

Jeg er mest. :tøff:


#76

Pia sa for siden:

Åh. :blush: Jeg trodde i min naivhet at man ikke kom inn igjen når man har gått ut jeg..

Ja, daså. Da er det ingen sak. Men de burde i såfall bli henvist et godt stykke bortenfor inngangen.

Men jeg lurer fortsatt på om det gjelder på kveldstid også. Ser for meg drita folk rulle fra westernbyen til utgangen etter hver øl.


#77

Fluke sa for siden:

Ja, med de tankene du har om røykere så må du jo være det. :snill:

Hør, hør!

Det tror jeg du har rett i. Stikkordet her er avhengig. Det er ikke "bare" å ta seg sammen og slutte. Joda, mange klarer det, men ikke alle. Jeg skal ikke syte og si at det er synd på meg fordi jeg ikke klarer å slutte å røyke allikevel, for jeg er en jævel på å klandre meg selv for dårlig viljestyrke ...

#78

safran sa for siden:

Ja, ikke sant? Med teskje: Jeg er glad jeg ikke er avhengig av et stoff som gjør at jeg mister evnen til å se ting i perspektiv og ta hensyn til andre. Det virker nemlig som enkelte røykere lider av dette. Jeg er glad jeg slipper å gå gjennom en vanskelig slutteprosess.


#79

Ru sa for siden:

Jeg synes det er strålende.
Selv om jeg røyker, så røyker jeg bare ute, og ikke foran poden.
Jeg klarer helt fint en Tusenfrydtur uten å røyke i det hele tatt, det er jeg ganske sikker på.


#80

Azi sa for siden:

Å slutte klarer vel ALLE. Men å ikke begynne igjen etter man har sluttet. Det er det som er viktigeste. Skjønner ikke hva det er med den røyken. Suget sitter i så lenge etter man har sluttet!


#81

Fluke sa for siden:

Jeg skjønte hva du mente, og er egentlig misunnelig på alle som aldri begynte med svineriet.


#82

safran sa for siden:

Hovedpoenget mitt er at jeg er veldig glad for at jeg aldri begynte. Jeg VET jo at det er vanskelig å slutte, og nå slipper jeg hele problemet.


#83

Lykken sa for siden:

Ja, det hørtes jo utrolig praktisk ut, en haug med folk som skal gå gjennom hele parken til hovedinngangen for å ta en røyk rundt hjørnet. Er man klar over hvor stort området er? Det vil vel ikke akkurat komme barna til gode at foreldre skal bruke et kvarter hver vei for å ta en røyk, mens de må være med eller vente alene et sted. Vil si det hadde vært mer publikumsvennlig å hatt anviste soner og forbudsskilt i køene. Det kan umulig være et problem for noen at det brukes anviste soner i utkantene av de forskjellige områdene der inne. Og med tydelige forbudsskilt ved køene regner jeg med at mange hadde sagt tydelig i fra dersom noen brøt forbudet.


#84

Dixie Diner sa for siden:

De kunne hatt sånne store bur et par steder i parken, der røykerne kunne lukket seg inne. :knegg:

Men seriøst, dersom det skal være soner for røyking bør de ligge svært avsides til, eller være lukket med tak og vegger rundt eller noe.


#85

Lykken sa for siden:

Nix, med tak og vegger setter lukten seg veldig i klærne, tenkt deg 20 stk inni et lite skur fullstendig røyklagt...bedre at det er soner i skogkanten i friluft, jeg tror ingen får astmaanfall av det.


#86

Dixie Diner sa for siden:

Huff ja men jeg ser bare for meg et avgrenset område med 50 stykker som står og damper, og en grå tåke som ligger over hele området. :eek:

Så over til et sikkert dumt spørsmål; om tobakk forurenser naturen?


#87

safran sa for siden:

Sneipene på bakken gjør iallefall det. Og både produksjon og selve røyken forurenser.


#88

Mamma Rosa sa for siden:

Jeg har vært på sykehuset veldig mange ganger for å sjekke lungene mine etter operasjoner.
Da står det folk utenfor inngangen og røyker slik at jeg må ta armen over munn og nese,
og holde pusten til jeg har kommet meg litt inn.

Her står det et røyketelt, men det er alltid fler folk utenfor inngangen enn i teltet.


#89

Dixie Diner sa for siden:

Huff, dette må vel være et enormt problem samfunnsmessig? Tenk på hvor mange som røyker, hvor mye røyk som siver ut i lufta overalt. :eek:

Det er jo også litt utrolig at mange røykere er bevisste ellers, men når det kommer til sneiper tror de at det bare er å kaste dem rett på bakken? Jeg har røykende venner og familie som er skikkelig bevisste på kildesortering og kaster aldri papir etc. på bakken. Men sneiper? Jo de kastes rett på bakken der de har stått og røyket, alltid! Hva er det som gjør at det er helt fullstendig legitimt å forurense gatene med sneiper, egentlig?


#90

safran sa for siden:

Sånne ting gjør meg ikke mindre enn forbannet. Jeg har til og med opplevd at en gjeng bekjente hevdet sin rett til å røyke rett utenfør døren, rett under skiltet med røyking forbudt. Det var jo ikke noe problem i det hele tatt, og de var faktisk indignert over at noen skulle nekte dem dette.

Det blir litt for dumt når du må albue deg vei gjennom røykskyen (i røykfrisonen!) for å komme ut av en bygning.


#91

safran sa for siden:

Istedet for å kaste sneipen i søplekassen eller askebegeret som står ved siden av, hives sneipen på bakken før man går på bussen. Jeg skjønner ikke logikken. Sigarettsneiper er ikke søppel? :gruble:


#92

Mamma Rosa sa for siden:

Jeg lærte at man ikke skulle kaste sneiper i søppla pga brannfare.


#93

Dixie Diner sa for siden:

Jepp, derfor må man feks. helle litt vann på, eller koie/koje (er det et ord?) den grundig før den hives i søpla. Syns ikke sneiper skal hives på bakken uansett. Da kan man koie den skikkelig, pakke den inn i noe og ta den med i lomma.


#94

Olvina sa for siden:

Tusenfryd blir røykfri? Supert!! :lykkelig:Og gjerne alkoholfri på dagtid og! Overhøyrt i Disney World i Florida; Ein eldre kar med brei sørstatsdialekt passerte oss, temmeleg irritert, klagande til sin jamnaldrande kompis; "...and not a damn beer in the whole damn park...!":fnise: Og når Disney World kan, så kan vel Tusenfryd og? Tykkjer ikkje karusellar, berg og dalbaner og ungar heilt let seg kombinere med alkohol. Dessverre så blir det fåtalet som ikkje klarar å stoppe med berre ei øl, som øydelegg for resten her og....


#95

Lykken sa for siden:

Er det noen som har sett berusede foreldre på Tusenfryd? Vi bor like ved og har en del besøk bak oss, og ALDRI har jeg sett noen som har vært i nærheten av å være beruset. Rimelig konstruert problemstilling, spør du meg.


#96

Sitron sa for siden:

Jeg har aldri sett noen nyte alkohol på Tusenfryd engang.


#97

Dixie Diner sa for siden:

Ikke jeg heller. Tror ikke de har alkoholservering der. Munkholm og lignende går vel greit, for de som liker det.


#98

Lykken sa for siden:

Jo, de har øl og vin på Vertshuset.


#99

Sitron sa for siden:

Når man snakker om alkohol, så syns jeg det er verre med folk som drikker alkohol på steder der man ikke kan komme seg unna. Som f.eks. på fly, eller på båt. Ikke disse store, men kystbåtene her. Av og til pilser folk temmelig godt ombord på disse og da har man ikke noe annet valg enn å oppholde seg i nærheten av dem.


#100

kisha sa for siden:

Ja, har aldri vært på Tusenfryd, og etter dette kommer jeg ikke til å dra dit heller. Man er vel utendørs?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.