Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan feste strøssel på kanten av glass?

#1

Susse sa for siden:

Jeg skal lage posjonsgeleer til barnebursdag på mandag og vil gjerne pynte kanten på glassene. Hva bruker jeg så det ikke bare blir gris, men faktisk sitter fast?


#2

Isolde sa for siden:

Vi dyppet glasset i vann og så i sukker når vi var små. Funker sikker akkurat på samme måte med andre ting. Litt vann i en skål og sukker/strøssel i en annen. Akkurat som du panerer fisk.


#3

Maz sa for siden:

Det er lenge siden jeg har gjort det. Men tar du ikke en skive sitron/ lime, snitter og gnir rundt? Deretter stikker du glasset ned i sukker.


#4

Libra sa for siden:

Jeg bruker eggehvite.



#6

Susse sa for siden:

Hum, men jeg kan ikke skjønne at strøssel vil holde seg på plass bare med litt lime eller vann ?


#7

Katta sa for siden:

Hvor er noen med limpistolen? :knegg:


#8

Susse sa for siden:

Jeg har jo det da :hyper:

... men det gjør seg vel ikke helt for en kommende helsesøster som jobber på legevakta ?


#9

Susse sa for siden:

Freia foreslår lys sirup ? Blir ikke det bare klin ? Tror jeg får lage et testglass, skal ha 32 stk og da bør det virke.


#10

Katta sa for siden:

Ellers kan du jo smelte sukker? Litt styr, men det må funke i hvertfall tenker jeg.


#11

Susse sa for siden:

Var inne på tanken,men skal feste det på plastglass og er redd for å smelte dem ? Grisejobb er det jo også. Hum, men går jo raskt og er sikkert det som sitter best fast.


#12

noen sa for siden:

:hyper:


#13

Interference sa for siden:

Sitron/lime og suker ja, det var det vi brukte i baren jeg jobbet og det funket hver gang.


#14

Kaktus sa for siden:

Eggehvite? Melis?


#15

Erica sa for siden:

Sirup kan funke om du varmer sirupen i mikroen litt først så den er varm. Da er den ikke så seig, og da er det nok mulig å dyppe glassene i uten at det blir seig sirup overalt. Når det kjøles ned igjen er det jo seigt igjen, og da sitter sikkert strøsselet greit på.


#16

Mrs. Longbottom sa for siden:

eggehvite. det stivner så strøet ikke faller av når det blir tørt.


#17

Malama sa for siden:

Jeg er vant til eggehvite ja. Eggehvite og perlesukker, fra min barndomms nyttårsaftensfeiring.

Men om sitron gjør nytten er muligens det enda enklere og mindre stur da.


#18

Susse sa for siden:

Vesentlig !


#19

Gri sa for siden:

Synes å huske at vi brukte ublanda saft + sukker da vi var små. Vart rosa kant pga farge på safta.


#20

Susse sa for siden:

Jeg fulgte Freias hjemmekonditori og brukte sirup. Ble veldig bra, strøsselet satt og det ble ikke noe gris. :)


#21

elli sa for siden:

Bilde? Sånn til inspirasjon for oss andre??


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.