Susse sa for siden:
Jeg skal lage posjonsgeleer til barnebursdag på mandag og vil gjerne pynte kanten på glassene. Hva bruker jeg så det ikke bare blir gris, men faktisk sitter fast?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Susse sa for siden:
Jeg skal lage posjonsgeleer til barnebursdag på mandag og vil gjerne pynte kanten på glassene. Hva bruker jeg så det ikke bare blir gris, men faktisk sitter fast?
Isolde sa for siden:
Vi dyppet glasset i vann og så i sukker når vi var små. Funker sikker akkurat på samme måte med andre ting. Litt vann i en skål og sukker/strøssel i en annen. Akkurat som du panerer fisk.
Maz sa for siden:
Det er lenge siden jeg har gjort det. Men tar du ikke en skive sitron/ lime, snitter og gnir rundt? Deretter stikker du glasset ned i sukker.
Libra sa for siden:
Jeg bruker eggehvite.
Maz sa for siden:
cocktails.about.com/od/embellishments/ss/rm_glass.htm
Jepp det var rett.
Susse sa for siden:
Hum, men jeg kan ikke skjønne at strøssel vil holde seg på plass bare med litt lime eller vann ?
Katta sa for siden:
Hvor er noen med limpistolen? :knegg:
Susse sa for siden:
Jeg har jo det da :hyper:
... men det gjør seg vel ikke helt for en kommende helsesøster som jobber på legevakta ?
Susse sa for siden:
Freia foreslår lys sirup ? Blir ikke det bare klin ? Tror jeg får lage et testglass, skal ha 32 stk og da bør det virke.
Katta sa for siden:
Ellers kan du jo smelte sukker? Litt styr, men det må funke i hvertfall tenker jeg.
Susse sa for siden:
Var inne på tanken,men skal feste det på plastglass og er redd for å smelte dem ? Grisejobb er det jo også. Hum, men går jo raskt og er sikkert det som sitter best fast.
noen sa for siden:
:hyper:
Interference sa for siden:
Sitron/lime og suker ja, det var det vi brukte i baren jeg jobbet og det funket hver gang.
Kaktus sa for siden:
Eggehvite? Melis?
Erica sa for siden:
Sirup kan funke om du varmer sirupen i mikroen litt først så den er varm. Da er den ikke så seig, og da er det nok mulig å dyppe glassene i uten at det blir seig sirup overalt. Når det kjøles ned igjen er det jo seigt igjen, og da sitter sikkert strøsselet greit på.
Mrs. Longbottom sa for siden:
eggehvite. det stivner så strøet ikke faller av når det blir tørt.
Malama sa for siden:
Jeg er vant til eggehvite ja. Eggehvite og perlesukker, fra min barndomms nyttårsaftensfeiring.
Men om sitron gjør nytten er muligens det enda enklere og mindre stur da.
Susse sa for siden:
Vesentlig !
Gri sa for siden:
Synes å huske at vi brukte ublanda saft + sukker da vi var små. Vart rosa kant pga farge på safta.
Susse sa for siden:
Jeg fulgte Freias hjemmekonditori og brukte sirup. Ble veldig bra, strøsselet satt og det ble ikke noe gris. :)
elli sa for siden:
Bilde? Sånn til inspirasjon for oss andre??
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.