Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kenwood 900 w noe tess?

#1

Mrs. S sa for siden:

Jeg ser på denne pakken: www.jernia.no/k/ki.aspx?sku=613597

Men så er det motorkraften da. Jeg skal ikke lage mye store, tunge deiger. Holder 900 W?

Og kan jeg bruke kjøttkvernen som mandelkvern?


#2

star sa for siden:

Lurer også.


#3

Dixie Diner sa for siden:

Oj, den med 1500 w koster jo bare en tusing mer, da hadde jeg valgt den. Jeg er litt sur, for jeg betalte 6000,- kroner for den på Obs i mai!! Hvis det er den samme da.


#4

Pingis sa for siden:

Jeg synes det holder. Lager deig av ca 1,5 kg mel, det går fint.

Kjøttkvern til mandelkvern ser jeg ikke helt for meg at skal funke, dog.


#5

Mrs. S sa for siden:

Får jeg mandelkvern som ekstrautstyr til Kenwood? Viktig for meg, det er noe jeg vet jeg ønsker meg.


#6

Ru sa for siden:

Nei.
Fettet i mandlene gjør at det setter seg dønn jævla fast.

Mannen i mitt liv prøvde, nemlig. Sånn omtrent en uke etter at jeg hadde kjøpt Kenwooden min. :mumle:

Jeg spanderte litt ekstra for å få mer futt, men husker ikke hva jeg endte med. :gruble:
De har stadig tilbud på Obs! og Expert, så det er bare åfølge med der.


#7

nokon sa for siden:

Eg har 1500 w, søstera mi har 900. Ho seier min er mykje betre til gjærbakst, for hennar går varm. Men viss ikkje du skal bake mykje er det omtrent det same

Eg bruker blenderen til mandler, eg.


#8

Ru sa for siden:

:nikker:
Jeg også.
Og mannen. Han har lært.


#9

Timar sa for siden:

Jeg betalte 4000 for 1500 watt - Major før jul. Sjekk Kelkoo.no og lignende sider for å finne billigste variant :)


#10

nokon sa for siden:

-knis- Kan tenke meg det er slikt ein lærer, ja.


#11

Niobe sa for siden:

Jeg har 900, og den skal byttes i en større. Jeg hadde ikke kjøpt så liten igjen, og jeg er ikke den som setter de største deigene, heller.



#13

arrow sa for siden:

Jeg antar man ikke vil ha noen problemer med deigstørrelser basert på ca 1 - 1.5 kilo mel. 900W er ganske mye egentlig. Watt er heller ikke alt, det kommer litt an på motoren ellers også. Kenwood har et ekstrautstyr med samme konstruksjon som de håndsveivede madelkvernene med trommel. Settet har flere tromler med ulike raspe- og kuttefunksjoner, og den fineste raspen er god til mandler. De andre er mer for grønnsaker. Det er veldig lett å male mandler med den, til til marsipan for eksempel kvir man seg absolutt ikke for å ta dem både tre og fire ganger gjennom kvernen. Den er litt grovere enn min arvede håndsveivede kvern fra 40 årene, men kun litt og man kompenserer ved å male to ganger. Til fyrstekake og kransekaker maler den fint nok med en omgang gjennom kvernen.


#14

Lhi-My sa for siden:

Jeg har gitt bort min Kenwood 1500W til søsteren min og fått hennes eldgamle Electrolux Assistent i bytte. Jeg baker en del, og synes Kenwood'en eltet alt for dårlig. Electroluxen fungerer mye, mye bedre.


#15

Mrs. S sa for siden:

Yess!!:highfive:
Jeg synes ikke blender maler mandler bra nok i forhold til håndkvern, men jeg hater å bruke håndkvernen. Jeg skal tenke over Kenwood'en med 900 watt igjen. Dette er jo en maskin som skal vare, så kansje jeg vil lage større deiger i framtiden.

På grunn av liten plass på benken, vil maskinen stå i skapet når den ikke brukes. Kenwood er større eller mindre enn Kitchen Aid? Jeg så KA i en butikk i dag, og den er jo så høy! Skikkelig svær.


#16

arrow sa for siden:

Assistent, Kenwood og KitchenAid har alle tre mandelkvern. Jeg har brukt Kenwood Major 1500W og den takler alt hva man klarer å fylle den store bollen med, men den bråker veldig sammenlignet med de to andre. KitchenAid har i utgangspunktet mindre rørebolle og man merker motoren får prøvd seg når man lager deig med stort mer enn 1kg mel. Ikke at det nødvendigvis er et problem, men den har mindre kapasitet. Det gjelder Artisan-modellen, der er en større modell jeg ikke har prøvd. KitchenAid Artisan tar mindre plas enn Kenwood Major, men det er ikke veldig stor forskjell, Kenwood og Assistent ruver litt mer volumessig. I høyden er det KitchenAid og Kenwood som tar mest plass. KitchenAid klarer brød- og bolledeig av 1 kg mel helt fint. Den klarer også mørdeig helt fint, som er en ganske tung deigtype å røre. Assistent har bedre kapasitet, praktisk hevelokk og har ingen problemer med større deiger, og den bråker ikke som Kenwood Major gjør. I tillegg rører Assistent gjærdeiger veldig fint.



#18

arrow sa for siden:

Jeg er ikke sikker på hvor allsidig det ekstrautstyret er, den skal gå til korn og kaffebønner. Ikke alle møllene takler mais og de hardeste korntypene. Jeg husker Heliosbutikken solgte en egen kvern som malte godt nok slik at man kunne male like bra som melet man får i butikken. Ikke alle var like førnøyd med tilsvarende utstyret til kjøkkenmaskinene, selv om det kostet mye mindre.

Mandler og nøtter er ikke lett å male ordendtlig og få et godt resultat. Jeg ville i hvert fall ikke kjøpt møllen det formålet uten å få det bekreftet først.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.