Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjemmelagede vårruller

#1

Dixie Diner sa for siden:

www.matprat.no/Recipe.aspx?artid=9415&mnu1=&mnu2=5023

Disse så deilige ut, er det noen som har prøvd dem, eller som har en annen god oppskrift de har prøvd? Jeg elsker slike tynne vårruller, ikke de som selges i frysedisken med 5 meter tykt skall. Fikk lyst til å prøve meg som vårrull-kokk.


#2

Fibi sa for siden:

Åååååh, sikle sikle sikle!

Jeg har også planlagt og lage slike, har bare aldri kommet så langt. Men i morgen skal vi en tur til byen. Kanskje jeg skal gå innom invandrerbutikken? :gruble: Men må ha glassnudler i, da. Og kål, gulrot, løk og kjøttdeig. :nemlig:


#3

linka-mor sa for siden:

Nam, disse så god ut!
Den som bare kunne få tak i slike indigrienser i nabolaget :sukk:


#4

cilen sa for siden:

Den må prøves. Vårruller er kjempegodt. Må lage min egen vri da, siden jeg er vegetarianer.


#5

amylin sa for siden:

Har aldri prøvd med tørkede risflak. Jeg bruker alltid frosne vårrullark. Hjemmelagde vårruller er enkelt og kjempegodt.


#6

Fibi sa for siden:

Er det ikke filo-deig det heter? Eller er det noe annet igjen? :blånn: Burde vel strengt tatt vite det, siden gubben er kokk, men... :sparke:


#7

Stikka sa for siden:

Vietnamesiske vårruller er nydelig. Har ikke prøvd å lage hjemme selv men burde kanskje prøve.


#8

Karamell sa for siden:

Siden jeg aldri er i innvandrerbutikker (er jo aldri sentrum lenger!) - får jeg tak i glassnudler og filodeig i vellassorterte matvarebutikker som Ultra og Ica Maxi?


#9

Dixie Diner sa for siden:

Glassnudler ser jeg de selger til og med på Rema, så det får du nok tak i i det fleste butikker ja. Filodeig tror jeg neppe du får tak i alle steder, men større butikker som Meny og Ultra har nok. :)


#10

Susse sa for siden:

Disse har jeg laget, men var uheldig med valg av deigen. Kjøpte en pakke på Meny med noe som vissnok skulle være vårrulldeig, pakket som tortillas, tynne risflak som skulle vætes. Det ble rett og slett uspiselig.
Venninna mi har heldigvis mer peil enn meg og sa jeg heller skal prøve den typen hun kjøper i en innvandrerbutikk i byen, men jeg er for skremt av første forsøk ennå.


#11

Nabbe sa for siden:

Filo-deig er ikke det samme som vårrull-deig. Filo-deigen er tykkere (men ikke tykk da) og smaker... Tja... papp.

Jeg liker ikke filo-deig noe særlig, men den er ok til kaker.


#12

Hunter sa for siden:

Lager fyllet til vårruller med kjøttdeig av elg, chilli, stangselleri, grønn paprika og rødløk
Jeg koker en sirup av solbærsaft, rødvin og løk som jeg drysser over vårrullene før servering til min kjære kone.


#13

Rufserine sa for siden:

Jeg fikk en oppskrift på en av de asiatiske butikkene som selger kjempegode vårruller.

1 kg kjøttdeig
1 kg gulrot
1 pk glassnudler
1 løk
1 ss sukker
1 ss asiatisk buljong
Pepper
Salt
Filoplater

Kjøttdeigen stekes i litt smør. Tilsett raspede gulrøtter, finhakket løk, og ferdigkokte nudler. Smak til med buljong, sukker, salt og pepper. Rulles inn i filoplater som limes med litt pisket egg. Stekes/ friteres i olje.

Serverer disse med sweet chili sauce. Nammenam :jupp:


#14

Dixie Diner sa for siden:

Er det filodeig som er på de ferdige vårrullene i frysedisken? De som er litt "ruglete" og tykke? Jeg er helt enig med deg, de tynne nesten gjennomsiktige smaker mye bedre. Jeg kjøpte mine ark på asiasjappe i går, tror dette er disse tynne. Var en vietnamesisk butikk. :)


#15

Benzo sa for siden:

Du kan få kjøpt vårrullark laget på ris, de er enda tynnere enn vanlig vårrulldeig.


#16

Dixie Diner sa for siden:

Åh fader, disse er laget av hvetemel ser jeg nå. Er det de tykke da? :sutre:
De så liksom så "proffe" ut, der de lå med vietnamesisk skrift på seg i frysedisken på asiasjappa.


#17

Benzo sa for siden:

Jeg tror alle er laget på hvete, Iset, bortsett fra risarkene da. Her i Oslo har de arkene på Ica, tror merket er Blue Dragon.


#18

Benzo sa for siden:

Grunnen til at de i frysedisken er tykke, er nok fordi de bruker store ark. Jeg liker best den str. hvor det er 50 ark i pakka.


#19

Dixie Diner sa for siden:

Ah okei. Jeg er jo helt grønn på dette. Nå kjøpte jeg 60 ark (2 pakker med 30 i hver) og får bruke disse i dag, er de gode kan jeg jo fortsette med dem. Hvis ikke prøver jeg risark neste gang. :)


#20

Elias sa for siden:

Ingen lager så gode vår-ruller som naboen min fra Thailand. Og når hun lager til seg selv lager hun alltid noen til naboene også.
Har ikke tenkt på hva de inneholder, men der er i alle fall hvitløk, nudler, gulrot og en slags kjøttdeig.
Med så gode naboer trenger man ikke å lage selv....


#21

Dixie Diner sa for siden:

Åh ja, jeg husker moren til en vietnamesisk venninne av meg laget en hel BÆREPOSE med vietnamesiske vårruller til meg en gang. Herregud så godt, beste jeg har smakt! De minnet faktisk litt om de jeg laget på lørdag, minus minst halvparten av glassnudlene. Hadde jo i aaltfor mye.


#22

Daisy sa for siden:

Ah, det er så greit å google og så får man første treff på FP!
Jeg skal i gang med å lage vårruller, mange fine tips her.

Har også en grusom opplevelse med de risarkene fra Meny, men nå skal jeg prøve med en filodeigsak jeg fant på Obs!



#24

lijander sa for siden:

Jeg har veldig lyst til å lage vårruller. Men må bare spør, er det vanskelig?? Jeg er ikke noen god kokk for å si det mildt.


#25

amor sa for siden:

Jeg har vårruller i fryseren som jeg ikke vet hvordan jeg skal steke.... :sparke:

Har ikke frityrkoker og er bittelitt nervøs for å koke på plata. Noen tips?


#26

Dixie Diner sa for siden:

Jeg koker vårruller i en stor gryte (den jeg lager fårikål og sånt i) med ca. 2 liter olje i. Bruker sånn billig frityrolje fra Coop, 2 litersdunk. Søppelolje men når det gjelder fritering spiller det nok nada rolle siden man ikke skal fritere i de sunne oljene uansett.


#27

Benzo sa for siden:

Ikke vanskelig. Bare pass på å rulle de stramt, ellers blir det mye luft i mellom og vårrullene blåser seg opp.


#28

gnuri sa for siden:

Dette er en fantastisk god vårrull-oppskrift, synes jeg:
VÅRRULLER

1 pakke vårrullpannekaker
4 kyllingfileter eller ½ kg. karbonadedeig, eller en blanding!
1 rød paprika
5 vårløk eller 1 purre eller 1 løk, eller litt av hvert
2 gulrøtter
½ kinakål
1 kinesisk hvitløk
1 chili uten frø
Andre grønnsaker du liker!
1 ss salt soyasaus
1 ss søt soyasaus
2 ss teriyakimarinade (kan sløyfes, men gir veldig god smak!)
1 ts. Sesamolje
2 ts. Asiatisk krydderblanding

Skjær kyllingfileten i biter, brun de (og evt. karbonadedeigen) i en gryte.
Kjør alt noen sekunder i kjøkkenmaskinen så det blir finhakket.
Skjær opp alle grønnsakene i små biter, fres de litt i olje og bland sammen med kjøttet.
Rør inn resten av ingrediensene.

Avkjøl blandingen før du lager vårrullene. Vårrullene blir best hvis de friteres.

Hvordan du pakker vårrullene står som regel beskrevet bak på pakken. Det er lurt å pensle det siste hjørnet med litt eggehvite så skjøten holder under fritering.

Får du for mange vårruller så kan de fryses før de stekes. Legg de i en boks med matpapir mellom.

Serveres med en saus du liker. Teriyakimarinade eller soyasaus med sesamfrø er veldig godt!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.