Disse så deilige ut, er det noen som har prøvd dem, eller som har en annen god oppskrift de har prøvd? Jeg elsker slike tynne vårruller, ikke de som selges i frysedisken med 5 meter tykt skall. Fikk lyst til å prøve meg som vårrull-kokk.
Jeg har også planlagt og lage slike, har bare aldri kommet så langt. Men i morgen skal vi en tur til byen. Kanskje jeg skal gå innom invandrerbutikken? :gruble: Men må ha glassnudler i, da. Og kål, gulrot, løk og kjøttdeig. :nemlig:
Siden jeg aldri er i innvandrerbutikker (er jo aldri sentrum lenger!) - får jeg tak i glassnudler og filodeig i vellassorterte matvarebutikker som Ultra og Ica Maxi?
Glassnudler ser jeg de selger til og med på Rema, så det får du nok tak i i det fleste butikker ja. Filodeig tror jeg neppe du får tak i alle steder, men større butikker som Meny og Ultra har nok. :)
Disse har jeg laget, men var uheldig med valg av deigen. Kjøpte en pakke på Meny med noe som vissnok skulle være vårrulldeig, pakket som tortillas, tynne risflak som skulle vætes. Det ble rett og slett uspiselig.
Venninna mi har heldigvis mer peil enn meg og sa jeg heller skal prøve den typen hun kjøper i en innvandrerbutikk i byen, men jeg er for skremt av første forsøk ennå.
Lager fyllet til vårruller med kjøttdeig av elg, chilli, stangselleri, grønn paprika og rødløk
Jeg koker en sirup av solbærsaft, rødvin og løk som jeg drysser over vårrullene før servering til min kjære kone.
Jeg fikk en oppskrift på en av de asiatiske butikkene som selger kjempegode vårruller.
1 kg kjøttdeig
1 kg gulrot
1 pk glassnudler
1 løk
1 ss sukker
1 ss asiatisk buljong
Pepper
Salt
Filoplater
Kjøttdeigen stekes i litt smør. Tilsett raspede gulrøtter, finhakket løk, og ferdigkokte nudler. Smak til med buljong, sukker, salt og pepper. Rulles inn i filoplater som limes med litt pisket egg. Stekes/ friteres i olje.
Serverer disse med sweet chili sauce. Nammenam :jupp:
Er det filodeig som er på de ferdige vårrullene i frysedisken? De som er litt "ruglete" og tykke? Jeg er helt enig med deg, de tynne nesten gjennomsiktige smaker mye bedre. Jeg kjøpte mine ark på asiasjappe i går, tror dette er disse tynne. Var en vietnamesisk butikk. :)
Åh fader, disse er laget av hvetemel ser jeg nå. Er det de tykke da? :sutre:
De så liksom så "proffe" ut, der de lå med vietnamesisk skrift på seg i frysedisken på asiasjappa.
Ah okei. Jeg er jo helt grønn på dette. Nå kjøpte jeg 60 ark (2 pakker med 30 i hver) og får bruke disse i dag, er de gode kan jeg jo fortsette med dem. Hvis ikke prøver jeg risark neste gang. :)
Ingen lager så gode vår-ruller som naboen min fra Thailand. Og når hun lager til seg selv lager hun alltid noen til naboene også.
Har ikke tenkt på hva de inneholder, men der er i alle fall hvitløk, nudler, gulrot og en slags kjøttdeig.
Med så gode naboer trenger man ikke å lage selv....
Åh ja, jeg husker moren til en vietnamesisk venninne av meg laget en hel BÆREPOSE med vietnamesiske vårruller til meg en gang. Herregud så godt, beste jeg har smakt! De minnet faktisk litt om de jeg laget på lørdag, minus minst halvparten av glassnudlene. Hadde jo i aaltfor mye.
Jeg koker vårruller i en stor gryte (den jeg lager fårikål og sånt i) med ca. 2 liter olje i. Bruker sånn billig frityrolje fra Coop, 2 litersdunk. Søppelolje men når det gjelder fritering spiller det nok nada rolle siden man ikke skal fritere i de sunne oljene uansett.
Dette er en fantastisk god vårrull-oppskrift, synes jeg:
VÅRRULLER
1 pakke vårrullpannekaker
4 kyllingfileter eller ½ kg. karbonadedeig, eller en blanding!
1 rød paprika
5 vårløk eller 1 purre eller 1 løk, eller litt av hvert
2 gulrøtter
½ kinakål
1 kinesisk hvitløk
1 chili uten frø
Andre grønnsaker du liker!
1 ss salt soyasaus
1 ss søt soyasaus
2 ss teriyakimarinade (kan sløyfes, men gir veldig god smak!)
1 ts. Sesamolje
2 ts. Asiatisk krydderblanding
Skjær kyllingfileten i biter, brun de (og evt. karbonadedeigen) i en gryte.
Kjør alt noen sekunder i kjøkkenmaskinen så det blir finhakket.
Skjær opp alle grønnsakene i små biter, fres de litt i olje og bland sammen med kjøttet.
Rør inn resten av ingrediensene.
Avkjøl blandingen før du lager vårrullene. Vårrullene blir best hvis de friteres.
Hvordan du pakker vårrullene står som regel beskrevet bak på pakken. Det er lurt å pensle det siste hjørnet med litt eggehvite så skjøten holder under fritering.
Får du for mange vårruller så kan de fryses før de stekes. Legg de i en boks med matpapir mellom.
Serveres med en saus du liker. Teriyakimarinade eller soyasaus med sesamfrø er veldig godt!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.