Floksa sa for siden:
Dette må vi ha en poll på
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Floksa sa for siden:
Dette må vi ha en poll på
Røverdatter sa for siden:
Jeg spiser sylteagurk. :stolt:
Floksa sa for siden:
Sylteagurk er aller best på et farseprodukt som leverpostei :hjerter:
Ru sa for siden:
Jeg kan ikke fordra sylteagurk.
Røverdatter sa for siden:
Ja, det er godt. Og på karbonader. :nam:
Myria sa for siden:
Ser du har karbonadedeig, kjøttdeig o.l. på listen din, men det er da ikke MUK i produkter som ikke inneholder kylling?
Note sa for siden:
Det er klart jeg gjør. Jeg har sansen for at hele dyret utnyttes.
Input sa for siden:
Jeg spiser mer rødt kjøtt enn hvitt kjøtt, men jeg spiser mer fisk enn jeg spiser kjøtt. Sylteagurk spiser jeg dog ikke.
Røverdatter sa for siden:
Fint å lage denne tråden fem minutter før lunsj. Jeg spiser hva som helst akkurat nå. :sulten:
Lisa sa for siden:
Masse alternativer men savner "en sjelden gang" eller noe i den duren. Jeg unngår vel helst å kjøpe MUK produkter men spiser det hvis jeg får servert mat med kjøttdeig osv borte. Kjøper jo også pølser til barn i ny og ne men ser alltid etter de med høyest kjøttinnhold. Godt mulig de inneholder MUK også, men det spises så sjeldent at det overhode ikke bekymrer meg.
For meg handler det ikke så mye om jeg spiser MUK eller ei. Det handler mer om at jeg alltid prøver å kjøpe de beste rådvarene, både av hensyn til kvalitet og det etiske rundt "matproduksjon" aspektet, - og når jeg klarer det er det sjelden man ender opp med MUK produkter, tror jeg.
Floksa sa for siden:
Har man ikke maskinelt utbeining av storfe/småfe?
Det trodde jeg, det må jeg sjekke.
Men utover det skjønte jeg ikke hva du spurte om? Det er et eget svaralternativ for maskinelt utbeinet kjøtt.
Note sa for siden:
MUK kan lages av hva som hvilket som helst kjøtt. Det betyr bare at det er mekanisk utbenet.
Che sa for siden:
kjøttdeig, karbonadedeig og pølse. - Ungene digger joikaboller - det må jo være det mest MUK'ete jeg kan tenke meg...
Note sa for siden:
Storfe og sau er det jo ikke lov å lage MUK av i Norge, men det er fullt mulig.
Floksa sa for siden:
Det har du jammen helt rett i.
DM sa for siden:
Det var rare alternativer.
Ole Brumm sa for siden:
Jeg spiser det meste også sylteagurk, er ikke så fan av kjøttfarse og medisterdeig produkter, men de andre i huset liker det, så det hender jeg og tar en bit.
Appelsin sa for siden:
Jeg spiser ikke kjøtt.
Jeg lager kjøttgreier til familien min da. Det vi bruker mest er
Nå ble jeg faktisk slått av hvor sjelden vi har kjøtt til middag nå som jeg er i permisjon.
Det er bare en gang i uka omtrent. Fullkornslefser med kyllingkjøttdeig, og hjemmelagede karbonader er det eneste jeg har laget siden juni.
Men de spiser jo mye kjøtt på brødskivene sine da.
Floksa sa for siden:
:stolt:
Kirsebær sa for siden:
Jeg spiser det meste. Men ikke sylteagurk. :nemlig:
Kirsebær sa for siden:
Men jeg vet ikke hva MUKprodukter er. Spiser jeg det?
Pøblis sa for siden:
Jeg spiser alt. :stolt:
Jeg synes det er veldig bra at hele dyret utnyttes best mulig og liker head-to-tail-eating. Og skjønner ikke hvorfor MUK er noe folk hyler opp om. Skal vi først produsere kjøtt, synes jeg vi bør utnytte dyret best mulig, både av økonomiske, miljømessige og dyrevernmessige hensyn.
Myria sa for siden:
Jeg spiser ikke bearbeidede kyllingprodukter, rett og slett fordi jeg ikke synes det smaker godt.
LittLemen sa for siden:
Jeg liker mat. :nemlig:
Fersken sa for siden:
Jeg glemte kjøttfarse, jeg spiser da leverpostei hver dag.
Sure Eplet sa for siden:
Jeg styrer unna kylling og oppdrettsfisk, og aller helst spiser jeg ung fisk (sild, makrell, brisling) eller selvfisket fisk som har dødd fort og greit. Syns større dyr er mer ok å spise enn mindre dyr, så døde kyr (kjøttdeig) spiser jeg med grei samvittighet. Hender jeg spiser svin, god skinke eller bacon er godt pålegg.
Skulle gjerne spist mer vilt, men kjenner ingen jegere. Skulle gjerne spist mer sau, geit og hest også - men sau er dyrt, og geit og hest er ikke så lett å få tak i. Men de har i hvert fall ganske ok liv i forhold til broilere, oppdrettslaks og svin.
ALLER helst ville jeg hatt det sånn at jeg kunne være helt sikker på at dyret jeg spiste hadde hatt et ok, renslig og verdig liv og en ok, renslig og verdig død. Men sånn er det jo ikke. :sukk:
Lisa sa for siden:
Jeg også synes kyllingprodukter stort sett er elendige på smak, både rene kyllingfileter og alt annet. De kommer jo også alltid dårlig ut på tester over kjøttinnhold. Akkurat når det gjelder kyllingprodukter så har jeg også et problem med det etiske aspektet uten at jeg kan gå god for at jeg er "konsekvent" på dette. Ut fra det jeg har lest og sett av dokumentasjon så er produksjon av fjærkreprodukter i Norge like groteske som de fleste andre steder i verden. Den enorme etterspørselen har visstnok ført til et system som produserer kylling som snart ikke ser ut som kylling lenger ... det lå bilder på nett av den transportbilen som veltet med kylling og de så jo bare helt forferdelige ut. De lignet jo knapt på kyllinger......:(
Morgenbladet har hatt en serie om kyllingproduksjon i Norge og hvordan det har utviklet seg. Det er jo slikt man egentlig vet, men akkurat når det kommer til matproduksjon av fjærkre så har jeg fortsatt det slik at det er hakket verre en annen kjøttproduksjon. Jeg vet ikke hvor "sant" dette er eller ikke, men jeg unngår kylling og kjøper heller Stangekylling eller annen økologisk kylling, så får vi heller spise det mer sjeldent.
Det sier jo litt at "sunne" kyllingprodukter også ofte er de som har høyest MUK innhold.
Kirsebær sa for siden:
Må jeg google, eller?!
Lisa sa for siden:
:D
Effie sa for siden:
:dulte:
Er absolutt for å utnytte alle delar av dyret mest mogleg.
Eg trudde forøvrig at eg åt MUK, men om MUK kun er av kylling så gjer eg truleg ikkje det alikavel, då me et særs lite kylling her i huset. (Effiemannen tåler ikkje.) Det går ellers mykje i kjøtdeig, og eigentleg kjøt generelt, me et definitivt ikkje nok fisk.
Mrs. Longbottom sa for siden:
MUK er maskinelt utbeinet kjøtt, oftest kylling, men det kan vel være svin også. Finnes i ferdigmat, pølser, nuggets, kjøttboller og slik. Det er ikke farlig, bare veldig veldig finmalt i konsistensen, slik at det er som en slags grøt. Selges ikke som ubearbeidetr vare i norge så vidt jeg vet.
rine sa for siden:
Jeg spiser det meste av kjøtt, men spiser ikke mye kjøtt. Prøver å styre unna kyllingkjøttdeig og sånn siden det smaker ekkelt og (sikkert?) er MUK så det holder, men jeg spiser jo sånne kalkunpanetter o.l som sikkert også er MUK.
Morella sa for siden:
Jeg spiser det meste. Inkludert sylteagurk. :nemlig:
Kirsebær sa for siden:
Da spiser jeg MUKprodukter også. :nemlig:
Kirsebær sa for siden:
Ikke fordi Morella spiser sylteagurk, men fordi jeg fikk info om hva det var. :nemlig:
Røverdatter sa for siden:
Jeg spiser det meste om jeg får det servert, men jeg kjøper stort sett karbonadedeig fremfor kjøttdeig og unngår kyllingprodukter og all kylling fra Prior om jeg kan. Kjøper heller dyrere kylling og greier oss med mindre porsjoner som smaker godt og ikke har konsistens som gummi.
Ellers så spiser jeg det meste på grisen og kua som kan serveres om jeg får det servert. Heldigvis ikke så mye innmatlag og testikkelparties i min omgangskrets. :p
emm sa for siden:
Jeg er en kjøtteter, jeg liker kvalitet, men jeg har ikke mye følelser for maten (hvem den er, i oppveksten hendte det ikke sjelden at jeg hadde kjent den), men mye følelser for god mat. Kalv, ku eller okse, er helt greit, men alt til sin tid.
Er ikke veldig redd for MUK, men jeg er ikke glad i pølser, med unntak av noen skikkelig gode brattwurst og sambapølser fra Strøm Larsen :nam:. Kylling er jeg heller ikke fan av og pølse, nuggettsprodukter fikser jeg ikke fra fjærkre i det hele tatt. Urk. Er ingen god kunde av priorprodukter, men vi har kylling innimellom fordi det er sunt. Da helst indrefilet, til nøds filet.
Vi har mye fisk også, minst to ganger uka.
Sylteagurk er veldig godt, men enda bedre er det med feferoni (som kjøpes i store glass) på leverposteien! Gjerne den litt sterke typen, så man svetter litt.
Maz sa for siden:
Jeg synes f.eks entrecote er veldig godt, og det er jo pga fettet som setter smak. Men jeg er ikke så glad i kjøtt med slintrer og sener.
Ellers spiser vi mest mest kylling og okse(sikkert også ku) kjøtt. Vi bruker både karbonadedeig og kjøttdeig, men sjelden kyllingkjøttdeig.
Medisterdeig kun til stuffing, og det glemmer jeg som oftest.
Sylteagurk, spiser jeg ikke!!!
Malus sa for siden:
Denne ble komplisert å bare krysse av på..
Kjøtt er kjøtt. Her spiser vi stort sett viltkjøtt (elg, hjort, rådyr) og vi har hele kjøttstykker av det beste kjøttet, og maler opp alt det andre kjøttet som er spiselig. Til biff o.l. forestrekker jeg kjøtt fra unge dyr. Jeg kan ikke huske sist jeg kjøpte kjøtt på butikken, annet enn ferdige kjøttkaker en gang i blant.
Frk_Fryd sa for siden:
Jeg spiser det meste. Med eller uten sylteagurk. :stolt:
Niobe sa for siden:
Jeg spiser kjøttdeig, karbonadedeig, MUK-produkter, kjøtt med synlige bein og fett, osv, uten å blunke, egentlig. Men det er likevel ikke ofte vi har slike middager.
Mauser sa for siden:
Jeg spiser stort sett alt unntatt medister (liker ikke svinefarse) og blomkål (satans verk). Gammal sau er en höjdare!
LittLemen sa for siden:
Jeg blunker mens jeg spiser, hvis ikke blir jeg så tørr i øynene, men ellers er jeg enig. :nemlig:
Tangerine sa for siden:
Her var det mange alternativer som ikke helt henger sammen med overskriften. :)
Jeg spiser det meste, også rent kjøtt.
Bayone sa for siden:
Spiser det meste av rent kjøtt utenom svin (tåler ikke). Mest karbonadedeig men også kjøttdeig av og til, kyllingkjøttdeig synes jeg ikke er noe godt og har en ekkel konsistens.
Sylteagurk kommer ikke i hus!
Robyn sa for siden:
Jeg spiser det meste, men det er hvitt kjøtt det går mest av hjemme hos oss.
Middager med kjøttdeig/farseprodukter har vi nok ikke mer enn maks 1-2 ganger pr. uke.
Men leverpostei er et hyppig brukt pålegg, ellers går det mye i kalkunfilet, skinke, ost og syltetøy.
MUK tror jeg det går lite av her, eneste er de to gangene i året noen spiser Spaghetti ala Capri. De andre produktene som inneholder MUK er ikke noe vi bruker (uavhengig av at de inneholder MUK).
Left sa for siden:
Jeg spiser ALT, desverre får jeg si, og med stort velbehag også. Og gjerne alt for mye av alt.
Pepper Lemon sa for siden:
Jeg spiser ikke kjøttdeig eller MUK-produkter. Det er ikke en prinsippsak, det er bare ting vi ikke bruker i matlagingen. Karbonadedeig, kyllingfileter og biff er det vi bruker av kjøttprodukter i heimen.
MammaHeksa sa for siden:
Jeg spiser ikke kjøtt.
Men siden jeg ikke kan leve uten egg og fisk, er jeg en elendig veggis. :knegg:
krystallklart sa for siden:
Spiser det meste, jeg/vi og. Glemte og huke av på MUK-produkter.
Nenne sa for siden:
Hva er egentlig MUK-produkter? Jeg vet hva MUK er, men hva slags produkter brukes det i?
Bluen sa for siden:
Få til ingen skrupler.
safran sa for siden:
Rare alternativer.
Vi spiser vel ikke MUK-produkter i det hele tatt, for vi spiser bare kjøttdeig/-farse av okse og så å si aldri ferdigprodukter. Det går stort sett i rent kjøtt og ren fisk her.
annemede sa for siden:
Jeg spiser ikke svinekjøttet i butikkene, det smaker høgg og belegg.
SpetakkelRandi sa for siden:
Herregud her var det mange alternativer. Jeg mistet oversikten.
Men:
Jeg spiser kjøtt og karbonade deig, men mest hvitt kjøtt og fisk. Jeg er ikke så glad i rødt kjøtt.
Hender en sjelden gang vi spiser noe dritt på
en boks, i kriser, og det så jeg på Hellstrøm var fullt av muk. Æsj!
ingling sa for siden:
Jeg gikk i surr i alternativene, men jeg spiser det meste. Jeg spiser dog ikke svinekjøtt (tåler det ikke), så medisterdeig og annet med svin i utgår.
Lavender sa for siden:
Nei, vi spiser bare rent fin kjøtt og Salma laks. Litt kylling, synes det lider av pris og kvalitets dumping. Og lar dermed masse dyr bli overskudds varer. Spiser like deler kjøtt og fisk. Kan ikke huske at vi har kjøpt bearbeidet kjøtt eller ferdigpizza. Leste over her om kjøttdeig vs karbonadedeig, mulig jeg bruker kjøttdeig til boller neste gang.
Puslingen sa for siden:
Spiser det aller meste, men når det gjeld kylling foretrekker eg reint kjøtt. Bearbeida produkt av kylling er eg ikkje så veldig glad i, heller ikkje t.d. svinekjøttdeig.
Alias sa for siden:
Jeg fins ikke kresen i matveien og spiser nok det aller meste jeg blir servert. Likevel er jeg ei av de heldige som for det meste går ned i fryseren og henter opp elg, rådyr, rype, tiur, orrfugl (er det noe jeg har glemt?) dersom det er kjøtt som skal stå på menyen. Kjøttdeig kverner vi selv av elg, det er nok litt tamt på smak, men kan jo saltes/krydres etter behov og den store fordelen er at jeg vet helt sikkert hva jeg putter i meg selv og resten av familien. Samtidig er jeg ikke fremmed for å handle kjøttdeig, karbonadedeig eller uansett dersom det har blitt tomt i fryseren.
ingling sa for siden:
Jeg fant ikke det, hva sto det der da? Vi bruker stort sett kun karbonadedeig her i huset, kun kjøttdeig hvis de ikke har karbonadedeig på butikken. Er det dumt?
løve70 sa for siden:
Jeg spiser kjøtt, både hvitt og rødt. Mest rent kjøtt, samt karbonadedeig.
jane sa for siden:
Jeg er altetende.
Dixie Diner sa for siden:
Spiser ikke kjøtt. Eller annet animalsk.
Lavender sa for siden:
www.foreldreportalen.no/forum/showthread.php?t=140854&highlight=Kj%F8ttdeig
Det var en annen tråd.
ingling sa for siden:
Takk, da skjønner jeg.
Bloppy sa for siden:
Jeg mistet litt oversikten da jeg skulle krysse av.
Jeg spiser alt jeg får servert. :enkel:
Likevel prøver vi å bruke mest mulig rent kjøtt hjemme. Hender vi ryker på både pølser og ferdigpizza da. Vi spiser for det meste elg kjøtt.
Inagh sa for siden:
Jeg spiser det meste av kjøtt, men er ikke veldig glad i fårekjøtt, da jeg ofte syns det smaker litt for mye våt ull. Jeg er heller ikke glad i farseprodukter, har aldri klart smaken av det.
Mekanisk utbeinet gjør meg ikke noe.
Mrs. Longbottom sa for siden:
Jeg må bare kommentere, det blir jammen ikke mye bærekraftig bruk av animalske ressurser hvis alle skal spise kun rent kjøtt og salmalaks, altså. Hva skal gjøres med alt det som blir igjen etter at salmaloinen er skåret ut på laksen, og biffer og steker er skåret ut på dyret.
Lavender sa for siden:
Det var litt overdrevet, men nesten sant. Som sagt, jeg synes ikke blandingsproduktene frister. Ofte mye dårlig fett, salt og fyllstoff. Hjelper ikkke stort at det er billig. Vi spiser gjerne middag uten kjøtt og fisk istedenfor.
Salma lanserte cubes, men jeg synes ikke avskår skal koste 250,- pr kg. Loin koster litt over 200,- pr kg.
Mrs. Longbottom sa for siden:
Vi kjøper hel laks og ørret. 39 kr kiloen pleier det å koste.
Jeg syns heller ikke blandingsfarser med fyllstoff er noemen vil ikke at kjøttdeig skal være oppkvernet biffkjøtt heller. Det kan spises som biffkjøtt. Kjøttdeig lages av kjøtt som er for seigt til å spises helt, og småbiter og avskjær. Det er jo hele poenget med kjøttdeig. Det inneholder mer fett, og så får man spise litt mindre av det.
Susse sa for siden:
Her er jeg også, helt klart.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.