Rosiner og de fleste andre typer tørket frukt er godt, men sukat er skrekkelig. Da jeg var liten kunne en rett som det var komme ut for boller med sukat, men det er det heldigvis lenge siden jeg har opplevd nå.
Ingenting i verden (ja, ok, mulig jeg overdriver pittelitt nå...) er vel så skuffende som å komme hjem på juleferie å få den første skiva med fersk julekake med smør og brunost, og så er det SUKAT i den. Grelle greier.
Jeg stemte på ja, takk begge deler.. Men jeg har kun smakt sukat i julebrød. (det blir bare vanlig søtbrød uten sukat og ikke jul!)
Jeg er ellers veldig glad i tørket frukt så jeg liker det helt sikkert.
Jeg syns rosiner er kjempegodt. Kan godt bruke det som godteri jeg.
Rosiner i boller er også knallgodt.
Sukat har jeg et litt mer anstrengt forhold til. Jeg dør absolutt ikke om det finnes der i julekaken, men foretrekker definitivt uten.
Sukat ser egentlig ut som størknet snørr...:sparke:
Sukat er helt nødvendig i krydderkake og en del andre bakverk. Rosiner er godt som de er, men forferdelig i bakverk. Jeg nekter å spise boller eller julebrød med rosiner i.
Sukater er veldig godt i julekake. :jupp: Og det må være rosiner i boller og grøt (liker ikke grøt, men rosiner gjør det ltt mindre vondt). Liker ikke å maule noe av det.
Jeg husker sukater som noe kjipt som av og til dukket opp i boller. :nemlig: Ellers liker jeg rosiner, men jeg tåler veldig lite siden de er proppfulle av fruktsukker og jeg reagerer på druer, så vi har aldri rosiner i bakverk.
Nei, nei. Kun til nød godt når de kommer fra ovnen kamuflert i boller eller julekake.
Jeg skal være bra nøden for å gå løs på en eske rosiner.
Sukater er djevelens verk :nemlig:
Det blir hverken julekake eller julebrød uten sukat og rosiner. Om begge deler ikke er der burde det gå under et annet navn. En relatert sak er sjokolade i boller, som ikke er direkte ille, men ikke helt det store heller. I kjeks og småkaker derimot er sjokoaldebiter helt topp.
Jeg liker både rosin og sukat, og er glad i julebrød, ambrosiabrød og rosinboller. For femten år siden, den tiden jeg fortsatt spiste boller, så elsket jeg prinsessbolle. Det var kanelsnurrer med melis og vaniljeeggekrem og rosin i svingene.
Jeg liker bakverk uten tørket frukt av noe slag, så nei takk til både rosiner og sukat.
Jeg ønsker meg julekake uten noen av delene, men da må jeg nok bake selv.
Jeg likte ikke sukat da jeg var barn, men nå er jeg så gammel at jeg synes vonde smaker er blitt gode. Sånn som oliven, rødvin, fetaost og sukat.
Betyr dette at jeg kommer til å like kremtopper snart også, tro?
Det stemmer jo, jeg tenker på den runde varianten av gjærbakst når man sier julekake. I hvert fall i min familie har vi en julekakevariant til, tettpakket med tørket frukt, nøtter, og ulike krydder men det er mer formkake med bakepulver.
Jeg har familie fra Bergen, og det er tydelig skille mellom julebrød (rosin og sukat) med avlang brødform; julekake, med rosin men vanligvis ikke sukat, og rund form. Småboller med og uten rosin, påskeboller med rosin OG sukat. Utrolig prikete, og alt gjærbakst.