Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Rosiner, sukater og sånn

Rosiner og/eller sukater, det er spørsmålet.

  • Ja takk, begge deler
    21 stemmer
  • Ja takk, begge deler, men bare i julekake
    7 stemmer
  • Urk! Nei takk, begge deler er djevelens verk
    29 stemmer
  • Rosiner er gull, sukater er tull
    41 stemmer
  • Rosiner er æsj, sukater knæsj
    1 stemmer
  • Rosiner i alt, og spesielt på risgrøten
    0 stemmer
  • Risgrøt? Hmmm... Er det lørdag alt?
    0 stemmer
  • Rosiner kan bare brukes i boller :nemlig:
    2 stemmer
  • Sukat??? :skuffet:
    5 stemmer
  • Nei, gi meg heller litt sylteagurk og rødbeter
    6 stemmer
#1

Njulaif sa for siden:

Ja, siden vi er dypt inne i mange viktige eksistensspørsmål i dag, så er det jo definitivt på plass med en poll om rosiner og sukater også.

Så hva synes du om disse søte små "skrumpfruktene"? Godt, bare til bruk i høytiden, uunværlig eller rett og slett djevelens verk?

Poll kommer (i alle fall hvis jeg får det til).


#2

Filifjonka sa for siden:

Rosiner og de fleste andre typer tørket frukt er godt, men sukat er skrekkelig. Da jeg var liten kunne en rett som det var komme ut for boller med sukat, men det er det heldigvis lenge siden jeg har opplevd nå.


#3

Tallulah sa for siden:

Enig med Filifjonks. Sukater er grelle greier. Rosiner er godt.


#4

Njulaif sa for siden:

Ingenting i verden (ja, ok, mulig jeg overdriver pittelitt nå...) er vel så skuffende som å komme hjem på juleferie å få den første skiva med fersk julekake med smør og brunost, og så er det SUKAT i den. Grelle greier.


#5

Retz sa for siden:

Ja takk, begge deler, men bare i julekaker.


#6

Frk_Fryd sa for siden:

Er verken glad i rosiner eller sukat. Rosiner i bakverk er spesielt ille. :skremt:
Tørket frukt forøvrig kan være veldig godt. Ja, ikke svisker da.


#7

Acsa sa for siden:

Jeg liker rosiner, sukat, apsikat, korinter og svisker og de fleste typer kandisert frukt/bær/skall.

Men ikke i vanlige boller - bare i julekake, fruktkake osv.


#8

Linella sa for siden:

Jeg liker rosiner, men ikke i boller og annet bakverk. Liker dem rett fra boksen, på grøt, i müsli o.l. Sukat liker jeg ikke.


#9

Njulaif sa for siden:

:eek: Glemte jo helt at det fantes sånt som apsikat og korinter. Dårlig forarbeid før denne pollen her altså. :nemlig:


#10

D'Arcy sa for siden:

Sukat er djevelens verk og aldri spisende i noe format, og rosiner er godt i boller. Og egentlig bare der.


#11

-Nj- sa for siden:

Jeg stemte på ja, takk begge deler.. Men jeg har kun smakt sukat i julebrød. (det blir bare vanlig søtbrød uten sukat og ikke jul!)
Jeg er ellers veldig glad i tørket frukt så jeg liker det helt sikkert.


#12

Taien sa for siden:

Jeg syns rosiner er kjempegodt. Kan godt bruke det som godteri jeg.
Rosiner i boller er også knallgodt.
Sukat har jeg et litt mer anstrengt forhold til. Jeg dør absolutt ikke om det finnes der i julekaken, men foretrekker definitivt uten.

Sukat ser egentlig ut som størknet snørr...:sparke:


#13

Njulaif sa for siden:

Har jeg egentlig aldri tenkt på, men når du nå sier det... :nemlig: Kjenner jeg savner veldig en Urk-smiley nå altså.


#14

Puslingen sa for siden:

Rosiner er knallgodt, spesielt saman med nøtter, sukat derimot er berre ekkelt. Det er noko med smaken som eg rett og slett ikkje takler.


#15

Pelen sa for siden:

Rosiner er godt når man spiser dem fra esken. Ikke godt når de har vært i ovnen. :nemlig:

Sukater er noe jeg ikke spiser ettersom de som regel er sammen med rosiner som har vært i ovnen.


#16

Sissel sa for siden:

Nope, liker ingen av delene, og plukker rosiner ut av rosinbollene.


#17

Fløyel sa for siden:

Jeg spår en sakte død over salget på sukater.


#18

isola sa for siden:

:nemlig:


#19

Myria sa for siden:

Sukat er helt nødvendig i krydderkake og en del andre bakverk. Rosiner er godt som de er, men forferdelig i bakverk. Jeg nekter å spise boller eller julebrød med rosiner i.


#20

Mrs. Longbottom sa for siden:

Du vet hva barnehagesukat er, ja?


#21

Pøblis sa for siden:

Djevelens verk! :redd:


#22

Kula sa for siden:

Jeg bryter sammen og tilstår villig at jeg plukker ut rosiner i boller. Og sukat, og apsikat og annet uhumsk jeg måtte får i kaker og boller.


#23

Taien sa for siden:

Å ja da!
jobbet i barnehage


#24

Bloppy sa for siden:

Urk! Begge deler er djevlens verk. :nemlig: I alle sammenhenger.


#25

LittLemen sa for siden:

Det må være sukat i julekake, men ingen andre steder. Rosiner er godt til direktespising, gjerne sammen med nøtter og i flere typer bakverk. :jupp:


#26

Hulda sa for siden:

Rosiner er gull, sukater er -ja? hva er det egentlig? Snørr i terninger...? Urk.

Det sa vi i allefall som barn... :knegg:


#27

Malama sa for siden:

Rosier er nam, som snop, i bakverk, grøt og kornblandinger. Året rundt.

Sukat... neitakk.


#28

Heddamor sa for siden:

Sukater er veldig godt i julekake. :jupp: Og det må være rosiner i boller og grøt (liker ikke grøt, men rosiner gjør det ltt mindre vondt). Liker ikke å maule noe av det.


#29

ingling sa for siden:

Jeg husker sukater som noe kjipt som av og til dukket opp i boller. :nemlig: Ellers liker jeg rosiner, men jeg tåler veldig lite siden de er proppfulle av fruktsukker og jeg reagerer på druer, så vi har aldri rosiner i bakverk.


#30

Mirmell sa for siden:

Rosiner er helt ok (også i bakverk), men sukat er ikke ok.


#31

Mams sa for siden:

Rosiner er godt i både boller og for seg selv. Dog ikke julekake som det liksom er meninga man skal spise som brødskive.

Sykat er djevelens verk, virkelig grusomme greier.


#32

Left sa for siden:

Rosiner er kjempegodt, mens sukat not so much.
Finner jeg det i julekaka plukker jeg det ut. Fysj. Ekkel smak, og enda verre konsistens.


#33

Obelix sa for siden:

Nei, nei. Kun til nød godt når de kommer fra ovnen kamuflert i boller eller julekake.
Jeg skal være bra nøden for å gå løs på en eske rosiner.
Sukater er djevelens verk :nemlig:


#34

MammaHeksa sa for siden:

Ja takk, begge deler!
Alt går i grisen, vet dere. :nemlig:


#35

arrow sa for siden:

Det blir hverken julekake eller julebrød uten sukat og rosiner. Om begge deler ikke er der burde det gå under et annet navn. En relatert sak er sjokolade i boller, som ikke er direkte ille, men ikke helt det store heller. I kjeks og småkaker derimot er sjokoaldebiter helt topp.


#36

Dixie Diner sa for siden:

Jeg elsker rosiner og kan ha dem i all søt bakst. :nam: Rosinboller er jo himmelen.
Sukat er bortimot noe av det mest motbydelige jeg vet om.


#37

emm sa for siden:

Sukater er rosinens onde søster.


#38

DM sa for siden:

Jeg liker både rosin og sukat, og er glad i julebrød, ambrosiabrød og rosinboller. For femten år siden, den tiden jeg fortsatt spiste boller, så elsket jeg prinsessbolle. Det var kanelsnurrer med melis og vaniljeeggekrem og rosin i svingene.


#39

arrow sa for siden:

Jeg tror jeg liker alle citrusfrukter kandisert eller ikke. Sitronskall lukter himmelsk, appelsinskall, bergamot, sukat (cedrat) i bakverk...


#40

DM sa for siden:

Åja, nå kom jeg på de deilige syltede og tørkede apelsinskallene med krydder og sjokoladetrekk som de selger i konfektbutikken her i byen! :hjerter:


#41

arrow sa for siden:

Å, ja DM, de er en av favorittene mine!! De er bare litt for dyr til at man kan gå å kjøpe på dem i lengden :fnise:


#42

Madicken sa for siden:

Ja takk til rosiner. Sukat hører hjemme i djevelsen bakverk.


#43

Robyn sa for siden:

Jeg liker bakverk uten tørket frukt av noe slag, så nei takk til både rosiner og sukat.
Jeg ønsker meg julekake uten noen av delene, men da må jeg nok bake selv.


#44

arrow sa for siden:

          ...men da heter det jo bare kake, i høyden krydderkake :undrer:

#45

Drømmedama sa for siden:

Jeg likte ikke sukat da jeg var barn, men nå er jeg så gammel at jeg synes vonde smaker er blitt gode. Sånn som oliven, rødvin, fetaost og sukat.
Betyr dette at jeg kommer til å like kremtopper snart også, tro?


#46

Robyn sa for siden:

Julekake er vel ikke krydderkake, er det ikke en gjærbakst?

Skal ikke påstå for mye, det begrenser seg hvor mye julekake man spiser når man må plukke bort halve kaka før man spiser. :knegg:


#47

arrow sa for siden:

Det stemmer jo, jeg tenker på den runde varianten av gjærbakst når man sier julekake. I hvert fall i min familie har vi en julekakevariant til, tettpakket med tørket frukt, nøtter, og ulike krydder men det er mer formkake med bakepulver.


#48

Pøblis sa for siden:

Julekake blir jo ikke kryddekake uten ekle greier, det er jo gjærbakst. Vørterkake, er det noe som heter, det likner på julekake uten ekle ting.


#49

arrow sa for siden:

Jeg har familie fra Bergen, og det er tydelig skille mellom julebrød (rosin og sukat) med avlang brødform; julekake, med rosin men vanligvis ikke sukat, og rund form. Småboller med og uten rosin, påskeboller med rosin OG sukat. Utrolig prikete, og alt gjærbakst.


#50

Didjeridust sa for siden:

Rosin = Nam
Sukat = Redselsfullt


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.