Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fryse Kvikk Lunsj?

#1

Niobe sa for siden:

Jeg har en sjokoladeiskake i fryseren, som skal pyntes med Kvikk Lunsj rundt kanten, slik som dette:

Spørsmålet er da om jeg kan sette på Kvikk Lunsj-stripene nå, og sette kaken i fryseren igjen? Vil sjokoladen bli dårlig, stygg, eller noe? Best å vente til senere, kanskje?


#2

Pia sa for siden:

Den kan bli litt svett vil jeg tro. Jeg hadde ventet.


#3

Kirsebær sa for siden:

Jeg ville ventet til du skal servere kaken. Sjokolade som ikke ligger i jevn temperatur har en tendens til å bli matt og grå. Det er så trist. :nemlig:


#4

zinatara sa for siden:

Jeg ville ventet. Er lett at sjokoladen får sånt hvitt på seg dersom den er utsatt for temperaturforandringer.


#5

Input sa for siden:

Ingen aning, men oppskrift?


#6

Isolde sa for siden:

Jeg ville tatt den på når du tar opp kaken.
Er kjempestilig med sånn kake, men litt vanskelig å skjære opp. Det faller kvikklusj pinner over alt.


#7

Niobe sa for siden:

Takk for svar! Da venter jeg.

Input: Kaken er litt selvkomponert (men jeg får mye skryt av den!). Jeg lager browniebunn (vanlig brownieoppskrift, i rund kakeform. Stek muffins av resten.) Isen lages slik: 1,5 dl vann og 1,5 dl sukker røres sammen og kokes opp. Smelt i to plater med mørk (minst 70%) sjokolade. Sett i kjøleskapet og avkjøl helt. Stivpisk en stor kremfløte (3/4 l?), og rør i sjokoladeblandingen. Sett en kakering over browniebunnen, og hell kremen over. Hiv i fryseren.

Kan også lages med marengsbunn (bostonkake). Jeg lager alltid bunnen mindre enn kakeringen, slik at isen dekker helt ned på siden. Den kan pyntes på alle mulige måter, egentlig. Det er første gang jeg prøver med Kvikk Lunsj.


#8

Taien sa for siden:

Det var det jeg satt å tenkte på her nå, hvordan skjærer en egentlig opp en slik kake?


#9

Niobe sa for siden:

Jeg regner i grunn med at 7-åringen bare ser fordeler med akkurat det. :knegg:


#10

Isolde sa for siden:

4åringene gjorde det og.


#11

Kirsebær sa for siden:

Åh! Jeg vil ha kvikk Lunsj!


#12

Niobe sa for siden:

Men er det en tørr kake? Jeg kan jo håpe at de klistrer seg litt fast på kaken etterhvert som den tiner. :knegg:


#13

Isolde sa for siden:

Den hadde glasur rund, men litt mer klissete glasur er sikkert greit. Var ikke jeg som bakte denne jeg var bare fotograf.


#14

Sundae sa for siden:

Så lurt å lage den kaken der i is-variant! Det må jo være kjempegodt!


#15

jolie sa for siden:

Hvor mange kvikk lunsj trenger man? :knegg:


#16

Taien sa for siden:

Niobe: Når skal du ha denne kaken, og når kan jeg komme og smake?! :blafre:


#17

Niobe sa for siden:

Kl 17 i dag. Bare å komme. :knegg:


#18

Taien sa for siden:

:gladspøkels: På vei!
:knegg:


#19

Mjau sa for siden:

Så fin kake! Hørtes veldig god ut den versjonen din. Må definitivt testes ut ved neste anledning. :jupp:


#20

Njulaif sa for siden:

Kan man ikke feste med litt smeltet sjokolade da tro...? :gruble:


#21

OlleVia sa for siden:

Så utrolig stilig kake og kvikk lunch er jo så godt. :D


#22

Tussa sa for siden:

Bruke du samme størrelsen på kakeringen som du bakte browniesen i? :blånn:


#23

amylin sa for siden:

Nam! Takk for oppskrift, og denne må jeg jo prøve! Kan du ta bilde av din Niobe?


#24

celebelen sa for siden:

Den ser farlig god ut. :jupp:


#25

Niobe sa for siden:

Nei, jeg bruker for eksempel 22 cm til bunnen, og 24 til isen, om du skjønner. Eller så bruker jeg samme, og bare skjærer av en centimeter og to rundt bunnen. Eller du kan la bunnen være like stor, om du synes det er finest!


#26

jolie sa for siden:

Så for oss ikke-kakebakere med bare en kakeform, så er det også håp? :fnise:


#27

Niobe sa for siden:

Én kakeform? :dåne:

Nei, dere er det ikke håp for. :skuffet: Jeg måtte nettopp ut og kjøpe en til 24-centimetersform! :knegg:


#28

jolie sa for siden:

Du, jeg har faktisk to. Men den ene sitter fast på et fat. Det passer jo fint. Årner seg! :knegg:



#30

amylin sa for siden:

:eek: Jeg har riktignok flere kakeformer, men ikke 22 cm og 24 cm. Det er større forskjell på mine.


#31

amylin sa for siden:

Hvor lang tid bør denne ha i fryser'n forresten? Og renner det ikke over liksom når du heller isen over kakebunnen?


#32

Taien sa for siden:

Det er vel derfor hun har kakeringen rundt, så det ikke skal renne over men fryses i formen.
(Og ha den litt for stor er vel for å få dekket utsiden av kakebunnen også)


#33

amylin sa for siden:

Ja, skjønte det, men vil det ikke renne på undersiden? Eller bruker man bunnen på kakeringen også?


#34

polarjenta sa for siden:

De gangene jeg har laget iskake, så har jeg brukt bunen på kakeringen også, ja.:jupp:


#35

amylin sa for siden:

Ok, så da lager man brownies-bunnen med den lille kakebunnen og ringen, for deretter å flytte den over på den store bunnen og bruker den store kakeringen rundt og heller over isen? Hvordan får man brownies kakebunnen hel fra den lille til den store bunnen uten å ødelegge den?


#36

Niobe sa for siden:

Kremen til isen er ganske tykk, så den flyter ikke noe sted, nei. Jeg legger bunnen rett på kakefatet, og heller kremen over. Inni ringen.


#37

Niobe sa for siden:

Kaken ble ikke helt som planlagt. Først så ville poden absolutt ikke ha noe Nonstop på, for det liker han jo ikke. Så fant jeg ut at en betydelig andel av Kvikklunsjene var knust. Så da:


#38

Odelia sa for siden:

Åhhh, den så himmelsk god ut! :hjerter: Også jeg som kjørte sånn ca forbi dine trakter i den tiden. (Note to self: Sjekk FPs siste kakeoppdateringer før du legger ut på tur :knegg: ).


#39

jolie sa for siden:

Mmm! Minsten så forøvrig kaka i første posten og bestemte at det skulle være akkurat en sånn kake til bursdagen. Han likte like godt som jeg ideen med maaaaasse nonstop på toppen! :knegg:


#40

millact sa for siden:

Mmm, den så kjempegod ut, Niobe!


#41

Taien sa for siden:

:mumle: Jeg VISSTE jeg skulle ha gitt blaffen i tannverk og gått på jakt etter Niobekake!


#42

Njulaif sa for siden:

Den ble superfin, Niobe. Fikk du sjokoladene til å sitte fast på kaka da?


#43

Input sa for siden:

Den der var jo mye finere enn den med Nonstop.



#45

Kirsebær sa for siden:

:hjerteøyne:

Steg for steg? Kan jeg klare å lage en slik, selv om jeg ikke klarer noe annet? Er det en avansert kake?

Kan man lage browniesen med toro, og isen ved å bruke vanlig is som man blander i sjokoladeblanding, smelter litt og heller over?


#46

Tussa sa for siden:

Eg har tenkt lage denne med Toro Brownies. Så det så. Is skal eg prøve meg på. Den litt enklere varianten av is er jo eggedosis som du blande med ferdigpiska krem. Om du ikkje MÅ ha sjoko-is.


#47

jolie sa for siden:

Nå så det ikke ut som om isen var så veldig vanskelig å lage, da. Skal prøve meg på denne om to uker.


#48

Niobe sa for siden:

Denne isen er jo verdens enkleste å lage! Og den blir god! Sukkerlaken gir litt "porøs" konsistens, og den blir ikke så tung og kompakt som mye annen iskake-is. Og bunnen kan f eks også være kjeksbunn av typen ostekakebunn. Oreokjeks, f eks?


#49

jolie sa for siden:

Jeg skal lage denne med verdens beste brownies. Nam nam. Som er superenkel btw, og om mulig enda bedre kald enn varm. Himmel altså. :knegg:

Men et spm: du steker bare ca halv brownieskake, da? Noen formening om hvor lenge den da må steke?

Og resten til muffins? :hyper: Hvor lenge må de steke, da? :knegg:


#50

Trulte sa for siden:

Sukkeret i sjokolade krystalliserer seg ved feil temperatur.


#51

amylin sa for siden:

Hjelp, hva mener du?


#52

vixen sa for siden:

Denne høres god og enkel ut.:jupp: Jeg tenkte jeg skulle lage den i dag for mannen har bursdag i morgen. Jeg har litt lite fryseplass og tenkte jeg skulle lage den i brødform istedet for rundform. Så serverer jeg bare i formen med pynt oppå. Tar du den ut en liten stund før servering eller blir ikke isen så hard at du behøver det?


#53

Guttemammis sa for siden:

Den lagde vi til barnebursdagen, så enkel, men allikevel fin!


#54

Rug sa for siden:

Laget denne til bursdagsselskap i går. Veldig god og imponerte gjestene, men den kunne med fordel tint mye lengre. Tok den opp 40 min før servering, og den var beinhard og litt smakløs. En time senere begynte den å komme seg. :humre:


#55

Niobe sa for siden:

Jeg har i grunn aldri registrert hvor lenge den trenger på å tine... Men vi setter som regel frem kaker og mat samtidig, så den får jo stått en stund. Denne gangen fikk den jo en time i kjøleskap også, etter at Kvikk Lunsj-stripene ble satt på.

Forresten; restene av kaken ble frosset etter selskapet, og Kvikk Lunsjen var like fin da den ble tatt opp igjen. ;) Altså, utseendetmessig. Mulig den var litt mer smakløs.


#56

LilleLeo sa for siden:

Oh! Denne var lekker! :D


#57

lucifine sa for siden:

Den var rålekker!
Skjønner enda ikke helt hvordan en lager den, hvordan lager en isen feks? :blond:


#58

vixen sa for siden:

Den ble veldig god!! Takk for oppskrift! :)


#59

dutte sa for siden:

Denne baker jeg nå til 3-åringen sitt selskap i morgen. Jeg har kjøpt 5 pakker med doble kvikk-lunsj, er det nok til pynt tro ? Ellers er jeg spent på om vi havner i kaketråden / katastrofetråden :knegg: .


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.