Jeg har en sjokoladeiskake i fryseren, som skal pyntes med Kvikk Lunsj rundt kanten, slik som dette:
Spørsmålet er da om jeg kan sette på Kvikk Lunsj-stripene nå, og sette kaken i fryseren igjen? Vil sjokoladen bli dårlig, stygg, eller noe? Best å vente til senere, kanskje?
Jeg ville ventet til du skal servere kaken. Sjokolade som ikke ligger i jevn temperatur har en tendens til å bli matt og grå. Det er så trist. :nemlig:
Input: Kaken er litt selvkomponert (men jeg får mye skryt av den!). Jeg lager browniebunn (vanlig brownieoppskrift, i rund kakeform. Stek muffins av resten.) Isen lages slik: 1,5 dl vann og 1,5 dl sukker røres sammen og kokes opp. Smelt i to plater med mørk (minst 70%) sjokolade. Sett i kjøleskapet og avkjøl helt. Stivpisk en stor kremfløte (3/4 l?), og rør i sjokoladeblandingen. Sett en kakering over browniebunnen, og hell kremen over. Hiv i fryseren.
Kan også lages med marengsbunn (bostonkake). Jeg lager alltid bunnen mindre enn kakeringen, slik at isen dekker helt ned på siden. Den kan pyntes på alle mulige måter, egentlig. Det er første gang jeg prøver med Kvikk Lunsj.
Nei, jeg bruker for eksempel 22 cm til bunnen, og 24 til isen, om du skjønner. Eller så bruker jeg samme, og bare skjærer av en centimeter og to rundt bunnen. Eller du kan la bunnen være like stor, om du synes det er finest!
Det er vel derfor hun har kakeringen rundt, så det ikke skal renne over men fryses i formen.
(Og ha den litt for stor er vel for å få dekket utsiden av kakebunnen også)
Ok, så da lager man brownies-bunnen med den lille kakebunnen og ringen, for deretter å flytte den over på den store bunnen og bruker den store kakeringen rundt og heller over isen? Hvordan får man brownies kakebunnen hel fra den lille til den store bunnen uten å ødelegge den?
Kaken ble ikke helt som planlagt. Først så ville poden absolutt ikke ha noe Nonstop på, for det liker han jo ikke. Så fant jeg ut at en betydelig andel av Kvikklunsjene var knust. Så da:
Åhhh, den så himmelsk god ut! :hjerter: Også jeg som kjørte sånn ca forbi dine trakter i den tiden. (Note to self: Sjekk FPs siste kakeoppdateringer før du legger ut på tur :knegg: ).
Mmm! Minsten så forøvrig kaka i første posten og bestemte at det skulle være akkurat en sånn kake til bursdagen. Han likte like godt som jeg ideen med maaaaasse nonstop på toppen! :knegg:
Eg har tenkt lage denne med Toro Brownies. Så det så. Is skal eg prøve meg på. Den litt enklere varianten av is er jo eggedosis som du blande med ferdigpiska krem. Om du ikkje MÅ ha sjoko-is.
Denne isen er jo verdens enkleste å lage! Og den blir god! Sukkerlaken gir litt "porøs" konsistens, og den blir ikke så tung og kompakt som mye annen iskake-is. Og bunnen kan f eks også være kjeksbunn av typen ostekakebunn. Oreokjeks, f eks?
Denne høres god og enkel ut.:jupp: Jeg tenkte jeg skulle lage den i dag for mannen har bursdag i morgen. Jeg har litt lite fryseplass og tenkte jeg skulle lage den i brødform istedet for rundform. Så serverer jeg bare i formen med pynt oppå. Tar du den ut en liten stund før servering eller blir ikke isen så hard at du behøver det?
Laget denne til bursdagsselskap i går. Veldig god og imponerte gjestene, men den kunne med fordel tint mye lengre. Tok den opp 40 min før servering, og den var beinhard og litt smakløs. En time senere begynte den å komme seg. :humre:
Jeg har i grunn aldri registrert hvor lenge den trenger på å tine... Men vi setter som regel frem kaker og mat samtidig, så den får jo stått en stund. Denne gangen fikk den jo en time i kjøleskap også, etter at Kvikk Lunsj-stripene ble satt på.
Forresten; restene av kaken ble frosset etter selskapet, og Kvikk Lunsjen var like fin da den ble tatt opp igjen. ;) Altså, utseendetmessig. Mulig den var litt mer smakløs.
Denne baker jeg nå til 3-åringen sitt selskap i morgen. Jeg har kjøpt 5 pakker med doble kvikk-lunsj, er det nok til pynt tro ? Ellers er jeg spent på om vi havner i kaketråden / katastrofetråden :knegg: .
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.