Jeg/Vi har slitt ut/ødelagt 3 - tre - Nowo titanium panner. :eek:
(Jeg skjønner ikke hvorfor stekepanner ikke liker seg hos oss, svigermor har sin første Nowo fremdeles og den er like fin. En av våre fikk en tur i oppvaskemaskinen, så den skjønner jeg, men de to andre...)
Nå er det på tide med en ny stekepanne (eller gjerne traktørpanne) i heimen, men hva bør vi gå for?
Jeg sverger til jernpanner. Jeg har en gammel (sikkert minst 30 år gammel) og en ca 7-8 år gammel jernpanne og begge er supergode. De er selvsagt tunge å håndtere, men jeg flyr jo ikke rundt og bærer på pannene mine, så det er ikke noe problem. Jeg vasker de i varmt vann med en gang jeg er ferdig med å bruke de og da holder de seg fine.
Jeg har ellers en traktørpanne fra Tupperware (heller ikke teflon) som også er grei.
Jeg kjøpte meg nettopp en tefal-panne på Obs til 199. Ukas kupp eller noe sånt. Jeg aner ikke om den er holdbar eller god om to år, men per i dag elsker jeg den. Det er rene åpenbaringen ift den crappy greia jeg hadde før (som varte i 4-5 år).
Jeg har planer om å kjøpe jernpanne neste gang, Le Creuset. Panner med slippbelegg har uansett begrenset levetid, og tåler ikke like godt høye temperaturer.
Denne har vi også. Den vi har nå er den tredje i rekken og de er veldig gode!
Sliter de ut etter ca to år, men de er stadig på tilbud så da blir det ikke så dyrt i lengden.
Master fra Tilbords er min favoritt. Den slår alt vi har hatt fra Høyang, Ikea, jernpanner osv. Vi har også grytene fra Master, og belegget i dem fungerer veldig bra.
Selv har jeg mest tro på høyang sine beleggspanner kjenner jeg.
Har en gryte fra den serien, og den holder seg veldig godt i forhold til de andre grytene vi har med belegg som er fra Tilbords.
Vi bruker IKEA sine 365+ siden de er rimelige. De holder i 2 til 3 år. Jeg vasker de tilogmed i oppvaskmaskinen innimellom, ellers manuelt.
Vi har landet på det etter at jeg en gang så en mesterkokk si på TV at på kjøkkenet i restauranten kastet de pannene etter noen uker. Og etter å hatt dyre panner som varte like 'lenge' som de billige satser jeg heller på å kjøpe nye når de begynner å bli dårlige.
Har to Høyang Polaris, ingen av dem har blitt behandlet spesielt dårlig (oppvaskmaskin, harde redskaper osv) så vidt jeg vet, men begge var ubrukelige etter cirka et halvårs tid. Elendelig. Er det veldig dyre produkter fra Master, Niobe? Har lurt litt på å ønske sånt i julegave, men da må prisen være sånn at jeg ikke skammer meg over å ytre ønske til familien.. :)
Jeg har ødelagt mange dyre stekepanner de siste årene. Hovedårsaken er høy varme... (det er jo en stekepanne)
Nå bruker jeg stekepanne fra Ikea og er strålende fornøyd. Ikke er de dyre og er til å skifte ut dersom nonstickbelegget bukker under. Noe det ikke har gjort enda.
Personlig klarer jeg ikke tanken på å tilberede maten min i en panne som er mettet med fettet fra tidligere måltider. Jeg vil gjerne bruke såpe mellom hver bruk. I tillegg syns jeg de er for tunge.
Vi har Ikea 365 panner, og bytter de ut når de blir slitt. Har hatt flere såkalte uslitelige panner til tusenvis av kroner men de har blitt like slitt de også. Nå går vi for det som er bra men rimelig, så jeg kan bytte de ut etter behov og uten å tenke på at panna kostet en tusenlapp og burde vart lengre. De holder vel i 1-2 år tipper jeg, og brukes daglig.
Men man renser da pannen når det trengs?
Det gjør i alle fall vi. Og setter den inn med olje etterpå.
Gratis jerntilskudd får man også til en viss grad har jeg lest. :jupp:
Vi har også mer og mer kommet frem til den konklusjonen (vi har en Ikea på hytten nå og kommer nok å bytte ut de andre med det også når de har gjort sitt).
Det viktige for at pannene skal holde er vel redskap, men ikke minst at man vasker dem helt helt rene. Om det sitter litt igjen og man setter den på varmen igjen så setter det seg. Et tips er å ha i vann og salt og koke det opp. Saltet fjerner mye som sitter fast.
Har prøvd dyre og billige og de dør etter noen år alle sammen. Nå har jeg ikea og er godt fornøyd med det Jeg har også en jernpanne, den er evigvarende, men det er ikke alt den er like god til.
Jeg vasker jernpannene mine i skikkelig varmt vann og et par dråper Zalo. Det er ikke mer fettrester i de enn i en teflonpanne. Jeg har heller aldri hatt behov for å sette de inn med olje. Jeg bruker olje eller smør ved steking og det holder. Jeg bruker jernpanne til nesten alt jeg steker. Å kjøpe ny panne hvert andre eller tredje år høres ganske rart ut i mine ører. Jeg synes det blir mye finere stekeskorpe på kjøtt også når man bruker jernpanne.
Jeg gjør som deg.
Men innimellom koker jeg ut panna med salt i, og oljer den inn etterpå.
Det er jammen ikke grisete.
Grillen vår er mye mer grisete for å si det sånn. Der skal det jo være nok å svi av og børste med stålbørste.
Jeg bruker jernpanne til alt. Også pannekaker. Eneste jeg merker er at det setter seg mer fast når jeg steker kyllingfileter og pytt i panne om jeg ikke passer veldig på.
Jeg har en dansk Scanpan stekepanne. Den har slippbelegg som tåler uhell og feilbehandling uten at den blir ødelagt. Skulle noe svi seg skikkelig er det bare å ta panneskrubben, få den ren igjen, og den er tilbake til normale. Den oppfører seg helt annerledes enn de pannene som kalles titan og teflon. Jeg antar den varer minst 10 år med vanlig bruk. Den store stekepannen min er i støpejern, varer nok livet ut.
Rediger: Glemte å si at Scanpan tåler både oppvaskemaskin og metallredskaper, bare man ikke kjører spisst metall rett ned i pannen.
Jeg synes at jernpanner er for tunge og at man må bruke altfor mye smør eller olje ved steking. Men jeg har klart å ta livet av Nowo titanium og Tupperware sin på et par år, så jeg må også ut på stekepanneshopping igjen. Og jeg vet hva som ødelegger altså, det er nemlig for høy varme, for det står nemlig i bruksanvisningene at de skal skånes for høy varme. Men for meg er det hele poenget med en stekepanne...full fres! Hvis ikke blir jo kjøttet ofte kokt istedenfor stekt.
Der er støpejernspanner som er emaljert inni og utenpå av le creuset-typen. De er ganske god, varer i mange år og er fine. Etter mine observasjoner er der ikke mange slippbeleggspanner som varer mer enn et par år og knapt det. På vei ut til hytten en gang kjøpte vi et sett stekepanner på IKEA, og de varte til et stykke ut på høsten til den største (mest brukte størrelse) var ødelagt i belegget. Vanlige Coop-panner har faktisk vart lenger, men etter stort mer enn to år tror jeg ikke belegget er noe å skryte av. Vil man de skal vare må man søke ut de få merkene som gjøre det. Det har sikkert noe med brukerne å gjøre også, men om man skulle svi maten i de fleste titan/teflon belegg er det ødelagt og det må byttes ut. Min far svir mate minst hver måned (!!).
Jeg kan gå god for vanlig støpejern, emaljert støpejern (varer ikke evig), og Scanpan (godt slippbelegg). Det er sikkert noen som har funnet andre merker som ikke er mening man skal bytte ut etter forholdsvis kort tid.
Vi har en le creuset som har et slags belegg også, men den er ikke på langt nær så god som støpejernspannen av samme merke. Den er umulig å steke pannekaker i, mens det går som en lek i dn andre.
Jeg har aldri klart å steke pannekaker eller omeletter i støpejernspanner. Hvordan klarer dere det uten at de henger fast?
Er det en spesiell type støpejern som er glattere? Jeg synes støpejern er ruglete.
Med slippbelegg trenger jeg ikke å smøre pannen mellom hver pannekake. Jeg kan se for meg at støpejern blir mettet med fett, men hvor mye må en ha oppi for å mette porene i jernet? Og hvis man vasker med zalo, må en ikke mette pannen igjen, siden en da har vasket ut fettet?
Og så er de tunge. Det er sikkert fint å steke biff i jernpanne, men til pannekaker må jeg ha slippbelegg og lett panne.
Jeg har jernpanne kjøpt hos jernia i sin tod.
Pannekaker går så et suser her. Har ikke på fett mellom hver pannekake jeg heller. Mulig det er forskjell på hvor grove de er da?
Eg har ei lita jernpanne og ei 356+ panne frå Ikea. Foretrekker jernpanna, men den er akkurat litt for lita til mykje. Når Ikea-panna takker for seg, skal eg invistera i stor jernpanne.
30 år, liksom. Jernpannen min er nærmere 60 år og i full bruk. Arvet etter mormor. :knegg:
Jeg tror bare det er vanen. Jeg synes pannekaker stekt i panner med slippbelegg blir tunge og rare, i jernpanna får jeg dem lette og perfekt stekt. Henger aldri fast.
Andres pannekaker blir helt fine i beleggpanner, altså, men jeg får det ikke til.
:jupp: Akkurat dette leste jeg også så jeg har droppet å se etter dyre stekepanner. HAr en skikkelig en, men der fester det meste seg men bruker den så lenge den funker.
Ikea-pannen brukes foreløpig kun til pannekaker/lapper.
Det var Stiansen som sa det i et intervju.
Mine pannekaker slipper helt fint i jernpanne. Jeg gar på en liten klatt smør eller margarin først, og den kan jeg steke ganske mange pannekaker på. Når panna blir skikkelig varm trenger man egentlig ikke fett i det hele tatt. Jeg flipper dem med stekespaden, og trenger derfor ikke røre panna annet enn for å tippe røra rundt i panna.
Egg kan jeg være enig i at trenger fett for å slippe i jernpanne.
Den vi har nå (og har hatt i 3-4 år?) mener jeg vi kjøpte på Maxi-senteret. Er det Ica som er der? Den går forøvrig i oppvaskmaskinen også, men siden vi har vært nøye emd kun å bruke plastprodukter på den, så er den fortsatt ganske fin. Aldri noen problemer med den.
Det er jernpanne men den veier ikke mye. Min søster har en lik, det er der jeg kom over den, og den er helt super. En ny oppdagelse for meg som også har måttet kaste flere panner med belegg de siste årene, og som synes tradisjonelle jernpanner er for tung.
Jeg kjøpte min i Sverige, jeg vet ikke hvor mye det ville koste å få sendt en slik til Norge. Men den kan anbefales!
Vi har en panne fra Jamie Olivers Tefal-serie som faktisk har holdt i over to år uten merkbar slitasje nå. Det er den slippbeleggpanna vi har hatt som har vart overlegent lengst. (Men jeg steker pannekaker og bruner kjøtt i jernpanne.)
Ser jeg svarte i 2012. Den pannen lever fortsatt. Jeg har en litt dyrere stekepanne som jeg koker ut med oppvaskmiddel innimellom. Da blir den gullende ren og holder seg fin noen måneder igjen.
Og den Ikeapannen brukes kun til pannekaker og eggesteking/eggerøre. Funker kjempefint.
Jeg har forskjellige stekepanner til forskjellig bruk. Jeg har to gamle jernpanner som jeg arvet etter bestefaren min (og han har garantert ikke kjøpt dem selv så de er nok etter bestemor ... og dermed må de være godt over 20 år gamle). De steker godt, men jeg synes de er så altfor tunge til vanlig bruk. I tillegg så er det en del ting som svir seg veldig lett.
Derfor har vi i tillegg en annen panne som vi bruker til de tinga som jeg ikke liker å bruke jernpannene til. Vi kjøpte dyre panner til det bruket, men de ble like fort dårlige som de billige pannene, så nå kjøper vi billig når de må byttes ut.
Aha - der kan du se. Den er bare super, altså. Jeg fikk kjøpt den litt nedsatt etter litt googling, det er jo en dyr panne. Men hvis man kan ha den i årevis, hvilket gjenstår å se, så er den jo verdt pengene.