Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Danser du?

#1

Lhi-My sa for siden:

Jeg har alltid vært glad i å danse, men 25 år med ekstrem overvekt gjorde det praktisk nesten helt umulig å danse noe særlig. Det ble for tungt. Nå er vekten noenlunde normal og jeg har virkelig fått sansen for å danse igjen. Jeg har gått et par swingkurs før og danser også litt gammeldans. Vi er mange i venneflokken som er glad i denne typen dans og det danses så ofte som mulig.
Dessverre klarer jeg ikke å lokke mannen min ut på dansegulvet. Jeg tror han kunne blitt en god danser om han bare hadde villet prøve, men han får nærmest panikk av tanken, så jeg har faktisk ikke danset en eneste dans med ham. Ikke engang når vi giftet oss klarte jeg å lure ham med på dansegulvet. Jeg må jo bare akseptere det og heller være glad for at han ikke har noe i mot at jeg danser med andre.

Danser du? Swing? Gammeldans? Annet? Danser din partner?


#2

Guava sa for siden:

Jeg liker å danse, men er ikke flink. Mannen er veldig flink til å danse, mye flinkere enn meg. Å danse sammen er ikke så lett. Da må vi bytte "kjønn" slik at jeg danser mann og han kvinne. Han er kortere enn meg og jeg har veldig lange armer, mens han har korte.



#4

Susse sa for siden:

Nei jeg danser ikke. Danset masse da jeg var yngre, nå blir det nærmeste jeg kommer i aerobicsalen. Er rett og slett aldri i en situasjon hvor det er noen som danser lenger.


#5

Mirasol sa for siden:

Har slitt med samme problemet som deg i mange år, overvekten har satt en effektiv stopper for dansegleden. Danset meget aktivt swing og gammeldans i årene fra jeg var 12-20, og skulle gjerne fortsatt, men en mann som ikke danser fjerner til en stor grad muligheten til å gjøre det ofte også i tillegg til nevnte overvekt.

Men at jeg danser en dans nå og da når sjansen byr seg, det gjør jeg med glede og elendig kondis (ispedd astma). Håper at formen bedrer seg framover da jeg har begynt å trene og da vil nok også dansinga ta seg opp.


#6

Slettet bruker sa for siden:

Åh, jeg lærte svaret på denne av Mavis.

Danse?
Nei takk. Jeg har råd til å henge i baren.

:stolt:


#7

Luvi sa for siden:

Jeg danser ikke, rett og slett fordi jeg ikke tørr. Tørr ikke lære meg å danse en gang. :knegg:


#8

isola sa for siden:

Yes! Men har man vært lenge nok i baren er det ikke godt å si hva som kan skje, da. :knegg:


#9

Luvi sa for siden:

Hehe, den tror jeg at jeg skal adoptere neste gang noen maser om å bli med å danse. :knegg:


#10

Tangina sa for siden:

Den kopierer jeg. :knegg:


#11

Inagh sa for siden:

Jeg har danset irsk set dance. (Altså, ikke hva folk, totalt misforstått, kaller "Riverdance" - som er et show og ikke en dansestil. :kjepphest: ) Mannen min og jeg traff hverandre i set dance-miljøet i Oslo. Før jeg begynte med set dance, var jeg innom, så vidt det var, tap dance - som showet Riverdance i hovedsak er bygget rundt.

Ut over dette, kan jeg danse reinlender, polka (også ekte polka, ikke bare strekkbuksepolka) og vals.

Jeg kan danse om jeg har trinn og vendinger å forholde meg til. Slipp meg i fri flyt på et dansegulv, type disco og slik, og jeg får automatisk to venstreføtter som knyter seg og jeg mister all rytmefølelse.


#12

007 sa for siden:

Jeg henger i baren sammen med Smilefjes.


#13

Elise sa for siden:

Jeg danser, elsker å danse, og sier ja takk til alle som byr meg opp, og elsker at vi har et utested i byen som det passer perfekt å danse swing. :jupp: Jeg er ikke så god til å danse da, men hvis jeg finner en som virkelig kan lede, kan det bli innmari bra.

Gubben er helt håpløs på swing, men det hender han prøver for å være grei med meg. Han danser mer enn gjerne roligdans og fikk også teken på bryllupsdansen vår etter litt trening. :riktig:


#14

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg er heller i baren med dere enn på dansegulvet, men helst holder jeg meg hjemme. :kjedeligst: Jeg danset i bryllupet til min beste venninne, for å være grei og støtte opp for at hun skulle ha det gøy. Det er det største offer jeg har gjort for et vennskap noensinne.


#15

Tallulah sa for siden:

Jeg liker egentlig å danse, men helst alene v


#16

Michelle sa for siden:

Ja jeg elsker å danse. Danset også konkurransedans som tenåring/ungdom men måtte til slutt velge mellom friidrett og dans. Dessverre er det svært sjeldent (Flere år i mellom) at sjansen byr seg slik at jeg får danset.


#17

Toffskij sa for siden:

Bare når jeg bikker over en viss promille. Jeg liker egentlig å danse, faktisk.


#18

amylin sa for siden:

Jeg liker å danse! Danset hip hop i mine yngre dager, knirk, og har vært tatt salsakurs, lindy hop-kurs og swing-kurs. Ikke for at jeg husker spesielt annet enn grunntrinnene i noe av det der.


#19

Lhi-My sa for siden:

Irsk dans i en eller annen variant har vi faktisk forsøkt å få i gang et kurs i her, men foreløpig har vi ikke funnet noen som kan instruere oss og som gidder å komme hit, men jeg håper det lykkes snart. Det ser morsomt ut!

Jeg danser også reinlender, vals, masurka, polka (i diverse varianter) og springleik. Rørospols har jeg så vidt prøvd meg på, men jeg kan ikke påstå at jeg kan det. Ellers går det altså mest i swing. Det hender vi treffes en vennegjeng bare for å danse. Ofte har vi hatt "dansefester" på dagtid på søndager sammen med ungene våre. De synes også det er stas å danse og mange av de har blitt riktig flinke etter hvert.

Disco klarer heller ikke jeg. Jeg blir helt stressa av å kunne gjøre akkurat som jeg vil på dansegulvet. Da kommer prestasjonsangsten tvert og jeg føler meg utrolig keitete og dum.


#20

Left sa for siden:

Jeg elsker å danse, og er helt motsatt av Inagh. Jeg har koordineringsevne som en død frosk, så alt som krever koordinasjon funker s v æ r t dårlig. Aerobic? I don't think so! :skremt: Men swing og gammeldans er annerledes. Det får jeg til :)


#21

Fløyel sa for siden:

På de fester jeg er hvor det er dans er man nærmest pålagt å danse, enten man vil eller ikke.
Men jeg henger helst i baren eller danser alene. Jeg er god på å mingle. :ja:


#22

Karamell sa for siden:

Nei. Ikke henger jeg i baren heller.


#23

Hyacinth sa for siden:

Jeg ser liksom ikke for meg deg danse. Jeg ser deg hengende i baren mens du foreleser om sub-hva-det-nå-var-du-kalte-det og sånt.


#24

Hyacinth sa for siden:

Ja, perfektum partisipp, altså.


#25

Dixie Diner sa for siden:

Jeg kan ikke danse uten å se på en instruktør på Arena, så nei, jeg danser ikke. Vet liksom ikke helt hva jeg skal gjøre, må se på de andre og se hva de gjør og så herme febrilsk mens jeg lurer på HVOR dum jeg ser ut. Dansebandgreier får du i hvert fall meg aldri til å prøve meg på, ørk.


#26

Ina sa for siden:

Jeg henger helst i baren som flere andre her, men danser kanskje etter å ha hengt i baren en stund.


#27

Lhi-My sa for siden:

Jeg må bare ile til og si at ikke engang jeg danser til dansebandmusikk. :knegg:


#28

-ea- sa for siden:

Eller som jeg pleier å si:

Danse? E'kje her for å danse, men for å drikke. Skål!

:knegg:


#29

Siwa sa for siden:

Ja, jeg er veldig glad i å danse, både med og uten promille :)

Min eneste last er at i pardans, så sliter jeg med å stole på partneren etter jeg ble operert i ryggen i 2010. Kjenner det hemmer meg litt når jeg får spørsmål fra fremmede om å danse :sparke:


#30

Señora sa for siden:

Jepp, men aldri med mannen. Har gode kollegaer som danser masse med meg på de faste festene vi har på jobb. Det går i en slags fylleswing eller noe sånn. :knegg:

Går også på dansetimer på treningssenter, ala Zumba og sånn.


#31

Mirmell sa for siden:

Nei, jeg danser ikke.


#32

Alias sa for siden:

Elsker å danse, og har fått flere tilbakemeldinger på at jeg har god rytme og lærer raskt. Husker likevel mitt første swingkurs, jeg var kanskje 16 og ble dratt fram av instruktøren for å vise de andre deltakerne noe "jeg hadde forstått". Det var ikke spesielt smart gjort, da jeg tviler på at noen lot seg rive med av mine livredde bevegelser. Grøss.


#33

MammaHeksa sa for siden:

Jeg danser ikke pardans for mitt bare liv! Enten blir jeg hengende på partneren med slepende føtter, eller så dytter jeg meg vekk fra partneren. Eier ikke talent for den slags. :knegg:


#34

Avatar sa for siden:

Ja, jeg elsker å danse. Både alene og i par.


#35

Dixie Diner sa for siden:

Jeg tenker automatisk danseband med en gang jeg hører noen nevne swing. :knegg:


#36

Lhi-My sa for siden:

Det spørs jo hva du definerer som danseband også, da. Jeg danser gjerne til musikk som Hellbillies, Staut, Too far gone og andre "bygderockere". Dette er enkel og veldig dansbar musikk. Slitsomt å høre på hvis formålet er å bare lytte, men morsomt å danse til. Ole Ivars og den slags skyr jeg som pesten.


#37

Malama sa for siden:

Altså, i praksis så skjer det ikke så ofte. Det hender jeg får meg en svingom på stuegulvet, men det også er lenge siden nå.

I teorien, så liker jeg å danse. Jeg har i yngre alder hatt taket på en god del gamaldans, jeg gikk da på "leikaring" i noen år, men jeg er vel ikke heeeelt sikker på om jeg fortsatt kan det da. I praksis blir det altså ikke så ofte.

Mannen er heller ikke den som er ivrigst på dansegulvet, men han danser da med meg sånn når anledningen byr seg. Sånn utenom stuegulvet var vel siste anledning bryllupet vårt, og det er fem år siden... men hey, vi skal i bryllup om tre uker!


#38

Toffskij sa for siden:

Det ene utelukker ikke det andre. :danser med lingvister:


#39

Miss Norway sa for siden:

Jeg må ut og hoppe på dansegulvet alene med meg selv hvis det kommer en fantastisk låt. Pardans er skummelt :skremt: og en runde med mannen medfører en tur til FVK etterpå. Så svaret blir vel helst "Ja, men bare hvis jeg får være i fred!"


#40

Milfrid sa for siden:

Nøyaktig som jeg skulle ha sagt det selv. :knegg:


#41

ingling sa for siden:

Jeg er litt her. :knegg: Har danset med mannen, og det var koselig, men ingen av oss er så veldig flinke til det, så det er best hvis vi er litt småfulle. :humre: Danse aleine eller "frittstående" i grupper derimot er finfine greier. Bare jeg slipper swing og sånt. :skremt:


#42

Pasta sa for siden:

Jeg elsker å danse alene, men styrer unna danser som krever en partner.


#43

Mariss sa for siden:

Ja, både jeg og mannen danser salsa. Og swing. Salsa er morsomst. Vi gikk mye på salsa/cubanske barer da vi begge bodde i utlandet. Synd det ikke er noe særlig slikt i Norge.


#44

Fibi sa for siden:

Jeg liker godt å danse, selv om jeg ikke er særlig flink til det. Kunne sikkert blitt flink om jeg gikk inn for det, men slik som det er trives jeg med å vrikke litt mens jeg mopper gulvet og å ta meg en svingom på fest. :)


#45

Acsa sa for siden:

Lingvistene er helt rå på dansegulvet. :nemlig:

Jeg liker å danse, men bekkenløsningen begrenser det litt. Men jeg har ekstremt lite erfaring med pardans, så det er jeg ikke noe god på. Jeg har danset som treningsform i mange år, men da sånt som afrikansk dans, magedans osv.


#46

Arona sa for siden:

I hjertet mitt danser jeg, men en smertefull kronisk plage gjør dansing mer eller mindre utelukket nå. Egentlig elsker jeg å danse, all form for dans. Skulle mer enn gjerne danset hver dag.


#47

Madicken sa for siden:

Jeg er ubeskjeden nok til å hevde at jeg er ganske flink til å danse, men jeg danser for lite "ute", og stort sett bare på stuegulvet sammen med barna.


#48

cora sa for siden:

Nei, blir absolutt stiv som en stokk i pardans og skyr det som pesten. Nå danser jeg bare i forbindelse med julebord og sommerfest på jobben, og da helst til discolåter sammen med andre "likesinnede".


#49

Drømmedama sa for siden:

Jeg liker å danse alene. Tror ikke jeg er særlig god til det, men det bryr jeg meg ikke om.
Danset klassisk ballett og noe jazz som ung, swing og slikt er absolutt ikke min greie, jeg liker hverken å danse sånn selv eller å se på andre som gjør det.
Drømmemannen kan absolutt ikke danse. Men han er veldig flink til å kline. Jeg blir relativt innpåsliten og kosete etter noen bittesmå drinker/glass/halvflasker/whatever, Så da danser vi sammen som de 80-tallsungdommene vi engang var. Stilledans. Klinedans. :hjerter:


#50

Synnemor sa for siden:

Jeg synes det er kjempegøy å danse, både alene og sammen med Synnemormannen. I min ungdom danset jeg swing i swing-og rockeklubben her i byen, vi opptrådde faktisk på tv en gang :nemlig: Husker vi hadde det utrolig gøy der, de fleste var på min alder og de som ledet kalaset var flinke til å kjøre musikk som passet aldergruppen - altså ingen dansebandmusikk men rock som egnet seg til swingrock.

Dessverre blir det alt for lite dansing nu til dags da vi sjeldent er på fester der det danses. Stort sett danses det på 40-årsdager for tiden, det er til gjengjeld innmari artig!


#51

Filifjonka sa for siden:

Nei, jeg danser ikke, bare en sjelden gang litt sånn klinedans med mannen. Kroppskontakt har jeg bare med helt spesielt utvalgte, og alenedans føler jeg meg mer og mer teit med.


#52

Beckett sa for siden:

Jeg danser ikke, jeg drikker. Men overstadig beruselse har 3 ganger ført til dans. :knegg:


#53

Pesten sa for siden:

Jeg og gubben danser sving når vi er fulle nok. :sparke: Ellers liker jeg ikke å danse. Liker best å diskutere fotball og bil med gutta. :flau:


#54

Estrella sa for siden:

Jeg er veldig glad i å danse. Når jeg er ute med venninner så er vi stort sett på dansegulvet hehe.
Nå har jeg også begynt på Linedance og går en gang i uken og det er veldig gøy. Jeg får dessverre ikke med meg mannen nei.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.