Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Flere morgenfugler ansatt i Kaffestuggu?

#1

Teofelia sa for siden:

Jeg mener jeg har lagt merke til at åpningstidene på Kaffistuggu har dratt ut en del i helgene den senere tiden, noe jeg synes er litt synd, for morgenpraten på lørdag og søndag er veldig hyggelig og noe jeg ofte savner.

Nå synes jeg ikke at dagens mannskap skal føle seg forpliktet til å stå opp tidlig for å åpne stuggu, og dette er ikke ment som kritikk. Virkelig ikke.

Detimot lurer jeg på om det er mulig å utvide staben med en håndfull hjelpere til, som kan bidra til å holde Stuggu åpen, slik at ikke alt ansvaret faller på moderatorene?


#2

Beckett sa for siden:

Støtter forslaget til Teo. :leser:


#3

Teofelia sa for siden:

Og jeg presiserer igjen at jeg ikke mener dette som kritikk overhode. Jeg bare ser for meg at det blir gammelt nytt i lengden, å skulle være betjening i Stuggu, og lurer på om ansvaret kan deles på flere nye og entusiastiske medarbeidere, i stedet for at det alltid må være en moderator på vakt. : presiserer igjen:


#4

Tjorven sa for siden:

Jeg er av de som har ymtet frempå om tidvis sen åpning av stuggu (og ikke alltid på den mest diplomatiske måten). Så jeg vil synes det er fint om man får lagt til flere "stugguåpnere".


#5

Blondie sa for siden:

God tanke. :nemlig:


#6

Tante Sofie sa for siden:

Kva er Kaffistuggu? :sparke:


#7

HP sa for siden:

Klikk «Blogger» øverst til venstre på siden.


#8

Synnemor sa for siden:

Jeg i min naivitet har trodd at hvem som helst kunne åpne Kaffistuggu, at den som hadde unger som våknet først ordnet biffen.....!!!

Konklusjon: Mine barn våkner ikke tidlig!!!!! :knegg:


#9

Synnemor sa for siden:

:dobbeltposting:


#10

m^2 sa for siden:

Skravletråd for alle som vil være med :jupp:
Det lages ny skravletråd hver dag, og gjerne fredag eller lørdagskveld. også er det julekalendertråd.
Fin måte å bli litt kjent på!

Se under Blogger øverst på siden, også finner du Kaffistuggu der.


#11

noen sa for siden:

Jeg håper ikke noen blir bedt om å trå til. :morgentrøtt:


#12

Dragen sa for siden:

Jeg vet at enkelte har søkt for flere måneder siden, uten å få annet enn et standardsvar om at søknaden er mottatt.


#13

Slettet bruker sa for siden:

Åh - jeg støtter det forslaget veldig. Jeg er en som skjønner bedre enn de fleste at rutinearbeid ikke alltid er noe man spretter avgårde til - og ihvertfall ikke frivillig sådant som man deler med mange. Virkelig.

Men den er virkelig høyt elsket den der morgenskravlingsen altså.


#14

Tåtti sa for siden:

Mel.: Nissens julekveld

Den gamle Tåtti satt så trist
en sen septemberkveld
(egentlig var det tidlig mandag morgen, men det passer jo ikke inn i verset, så visse kunstneriske friheter må være lov)
"Jeg burde åpnet stuggu, visst, det gjør seg ikke selv.

Jeg er jo oppe tidlig jeg,
men lager kaffe først
og tenker det skal ordne seg når slukket er min tørst.

Men plutselig er tiden gått
og huset kvikner til
man styrer på med stort og smått, ei alltid det man vil.

Nå ser jeg jo den savnes høyt
så nå skal trenden snu:
Fra nå av blir det kaffestugguåpning klokka sju!"

(Dette løftet gjelder bare lørdager og søndager altså, de andre dagene blir det fortsatt førstemodde til mølla som gjelder. Men det ryktes at det er flere som står opp i rett tid da. :nemlig:)
#17

Tjorven sa for siden:

Nydelig, Tåtti.

Men forslaget er ikke ment som kritikk (som Teofelia påpekte mer enn en gang). Se heller på det som en anerkjennelse av at vi ser at det er en jobb fordelt på litt få. Kaffestuggu er høyt aktet av brukerne.


#18

MissS sa for siden:

Kaffistuggu? Må sjekkes!


#19

Palmen sa for siden:

Fine Tåtti. :elsker:


#20

Pøblis sa for siden:

Tåtti! :tilber: Det var en fin sang. :rørt:


#21

Karamell sa for siden:

Men den derre RoboTåtti? Legges den inn kveldn i forveien?


#22

Tåtti sa for siden:

Så vidt jeg vet har ikke RoboTåtti vært innlagt noe sted, i hvert fall er ikke stuggujobben nok til å få henne syk eller utslitt.

RoboTåtti er programmert til å åpne stuggu lørdag og søndag klokka sju hvis ikke stugguåpningsansvarlig skulle vise seg i tide. I sin tjenesteiver kan det nok hende at hun en og annen gang sniker seg inn og overnatter i stuggu mens kveldsgjestene er opptatt med vindrikking eller dansing, men så lenge hun holder klørne unna kassa og ikke roter på kjøkkenet, bør ikke det være noe problem.#24

Slettet bruker sa for siden:

RoboTåtti har forlengst fanklubb altså. :hjerter:


#25

007 sa for siden:

Jeg trekker frem denne tråden igjen, for «problemstillingen» er fremdeles aktuell. Kan det ikke ansettes flere til åpning av kaffebloggen?


#26

Timar sa for siden:

Er det et alternativ å flytte kaffepraten til det vanlige forumet? Hvis det lages et dedikert område for Kaffestuggua, så kan vel hvem som helst legge ut dagens kaffeskravletråd?


#27

Serafin sa for siden:

Ikke en dum ide. Jeg er jo en av de som glemmer å gå inn på blogger. Kremt.


#28

Hondacrv sa for siden:

Litt enig i det at det drar ut å få åpna stuggua både på kvardager og helg.


#29

Millen sa for siden:

Enig. Stugguprat er kos synes jeg.


#30

Malama sa for siden:

Det glemmer jeg også. Ca alltid.


#31

Input sa for siden:

Det er jeg veldig for.


#32

Maverick sa for siden:

Det klønete med kaffetråd i vanlig forum er at tråden hopper opp og ned alt ettersom hvor ofte noen svarer. I Blogorama er den stuck der den er.

:teambloggkaffe:


#33

007 sa for siden:

Ja, det er et godt poeng. Men det er så utrolig mye lettere å svare/sitere bruker i tråder enn i blogger. Og så kan jo hvem som helst åpne den.

Jeg synes kaffebloggen er et koselig møtested. Det er ikke alltid jeg skriver noe, i alle fall ikke om jeg logger meg inn på FP seint på dag. Men jeg tror stuggu er med på å holde liv i forumet, og synes derfor det er viktig at den åpner tidlig. Det er helt tydelig mindre liv på FP de dagene åpningen av stuggu blir glemt.


#34

løve70 sa for siden:

God idé :) Jeg glemmer å sjekke bloggen...


#35

Millen sa for siden:

Dette.


#36

Adrienne sa for siden:

Jeg er en av dem som har ansvaret for å åpne stuggu, og for å være litt brutalt ærlige med dere nå så er det ikke alltid like gøy å gjøre det, for er man bittelitt treig med å gjøre det så er det garantert at det er minst en som sniper om for sen åpning. Jeg har opplevd å få sniping selv om stuggu ble åpnet før klokken åtte en hverdag.

Jeg vet de aller fleste er takknemlige for at vi gjør det, men det hadde vært greit om vi fikk bittelitt slækk for at det er travle morgener i ukedagene og at det av og til er fint å få sove bittelitt lenger i helgene. Vi kunne selvsagt lagt inn mange innlegg i strekk og satt til å bli publisert på et gitt tidspunkt, men det er ganske mye klikk for hvert innlegg og det er rett og slett ikke alltid at jeg orker å sette meg ned en kveld og legge opp til mange innlegg.

Vi har en diskusjon nå i moderatorgjengen hvordan vi skal løse det, men frem til da er det greit om hver og en går litt i seg selv og tenker over hvordan man responderer på åpning og hvilke forventninger dere har.

Adrienne, bittelitt småsur moderator akkurat nå


#37

polarjenta sa for siden:

Jeg reagerer ikke om stuggu åpner seint i helgene, men klart når kl er blitt 12 så syns jeg jo det er seint. Samtidig så skjønner jeg jo at dere har et liv dere også, og det er ikke alltid lett å få åpnet. Jeg syns vel å snipe på pm fordi stuggu ikke er åpnet er å trekke det vel langt.

Jeg er en av dem som foretrekker å holde disse trådene i bloggområdet, fordi der er den øverst sånn ca så lenge den trenger. I selve forumet er man mer avhengig av at den er skrevet i.


#38

Pelen sa for siden:

Kanskje det er noen med litt tid til overs som kan tenke seg å legge inn mange innlegg i forveien?


#39

Maverick sa for siden:

Ikke vær så morragretten da Adri. :blafre:


#40

Adrienne sa for siden:

:catfight::catfight:


#41

007 sa for siden:

Det ante meg at noen kom til å bli sur for at jeg hentet opp igjen denne tråden (og ønsket), men jeg dristet meg altså til det likevel. Enda jeg ikke er av de som bruker kaffebloggen mest. Men det er helt tydelig en sammenheng mellom aktiviteten på forumet og åpning av stuggu, og siden jeg ønsker et aktivt forum står jeg i det.
Ingen(tror jeg da) forventer at modder skal ha på vekkerklokke for å starte et blogginnlegg, men om andre morgenfugler ønsker jobben, så lurte jeg altså på om det kunne la seg gjøre. Uten at jeg har fått noe svar på det.


#42

Teofelia sa for siden:

Jeg skjønner godt at det ikke er morsomt å få tyn for en jobb man gjør frivillig. Men her er vel poenget først og fremst at folk prøver å være konstruktive: hvordan kan man få et bedre tilbud, uten å stille høyere krav til moderatorene. Og et opplagt svar på det er selvsagt at åpning ikke skal måtte være avhengig av moddene, for eksempel ved å flytte skravletrådene til skravleforumet.

Jeg vet jo ikke hva dere får av tilbakemeldinger til vanlig, men jeg syns ikke innholdet i denne diskusjonen fortjener småsurhet.


#43

Adrienne sa for siden:

Denne diskusjonen er i stor grad helt ok, og som jeg skrev over så diskuteres det i moderatorteamet hvilken løsning vil ha.

Det jeg har reagert på er sniping i kaffebloggen om for sen åpning, som har vært en gjenganger over lengre tid.


#44

Blondie sa for siden:

Sniping er ugreit uansett, det skjønner jeg at det reageres på. For min del er nok det tøys, hvis det faller noen kommentarer på det. Jeg forventer ikke at andre står opp fem, halv seks. :niks:


#45

Teofelia sa for siden:

Det skjønner jeg godt at dere blir lei av.


#46

Pasta sa for siden:

Jeg husker aldri å gå inn i bloggene! Kanskje jeg burde sjekke det litt mer ut?!


#47

Miss Norway sa for siden:

Har bloggene som startside på mitt FP-bokmerke i nettleseren. #tips


#48

Pøblis sa for siden:

#metoo

:ja:


#49

rine sa for siden:

Hvorfor spiller det noen rolle når Kaffestuggu åpner? Er ikke resten av forumet døgnåpent, slik at man kan f.eks kan skrive i "gruffetråden" at man ikke har fått kaffe, og i "hva har gjort deg glad i dag?"-tråden at man har drukket kaffe? Er det ikke stort sett sånt det går i i Kaffestuggu? :blånn:


#50

Karamell sa for siden:

Kaffestuggu er mest monologer ja. :knegg:


#51

Input sa for siden:

Og det er det triste med å ha det i bloggen. I forumet kan man sitere, og jeg synes i hvert fall det var mer dialog da det var forumtråder.


#52

Stompa sa for siden:

Man kan da sitere i bloggen også? Det er ingen hurtigknapp, da - men det går nesten like kjapt med Ctrl+C og sitatknappen der.


#53

My sa for siden:

Jepp, og alle står jo fritt til å starte kaffe- og skravletråder når som helst i forumet, så det er vel ikke nødvendig med en formell "flytting" av noe som helst fra blogg til forum. Er ikke bloggen åpen så er det vel bare å skravle et annet sted, som f.eks i det underforumet som heter nettopp "skravleforum"?


#54

Input sa for siden:

Det er jo ikke like kjapt om man skal sitere mer enn én.


#55

Maverick sa for siden:

... mens jeg synes det er hyggelig at det i større grad blir en slags fellespjatt i bloggen siden det er mindre siteringer og direkte svar.


#56

Millen sa for siden:

Jeg er med Mave her ser jeg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.