Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Omelett

#1

Camomilla sa for siden:

Hva har dere i omeletter og hva serveres til?

Trenger litt inspirasjon.


#2

tjolahopp sa for siden:

Når jeg lager omelett, er det gjerne for at det skal være en rask middag. Jeg tar det jeg har, men ofte blir det med ost, gjerne Filadelphia og parmesan. Og så har jeg grønn salat med olivenolje. Og noen ganger brød. Og tomater til, om jeg har det.


#3

Tilde sa for siden:

Lagde omelett i går.
Hadde i rød, gul og grønn paprika, rødløk, champignon, ost i terninger + skinke.
Hadde brød til.

Ellers lager jeg ofte en enklere versjon, som ungene er glad i.
Da har jeg kun skinke i + at jeg legger ost på toppen før jeg bretter den.


#4

Stjerneskuddet sa for siden:

Purre, vårløk, salami, peperoni, jarlsberg,


#5

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg har laget nydelig omelett med karrikylling. Lager en enkel omelett av 4-5 egg, blander oppdelte rester av kylling med litt kremost, litt revet ost og masse karripulver. Når omeleten er nesten fersig legges fyllet på halve omeletten og så bretter jeg resten av omeletten over. Legg på lokk og la stå på svak varme til osten er smeltet. Servers med grønn salat.


#6

Acino sa for siden:

Rester av kokte poteter, løk og bacon/pølse/skinke.
Eller purre og skinke.
Bruker vanlig grovt brød til og smør. Sånn i teorien høres
det lurt ut med salat også men vi bruker sjelden omelett
som mer enn litt ekstra kos til frokost/lunsj/kvelds.


#7

Røverdatter sa for siden:

Min favoritt er å surre vårløk, sjampingjong delt i små biter og spekeskinke i smør. Så visper jeg egg, matfløte, hakket persille og pepper i en bolle som jeg heller over når soppen er gjennomstekt. Lar det stå på svak varme til omeletten er gjennomstekt.

Ved siden av liker jeg brød som er vendt i god oliven olje og maldonsalt og ristet i ovnen.

Stekte poteter og salat i tillegg hvis det skal være middagsmat.


#8

Acino sa for siden:

Når skal dere ha dette neste gang? Kan jeg komme å spise middag hos dere da?:nam: :humre:


#9

Røverdatter sa for siden:

Ja, hvis du lover å ikke kommentere den plutselig så veldig åpenbare orddelingsfeilen i innlegget mitt. :flau:

:humre:


#10

Harriet Vane sa for siden:

Urter fra hage, parmesan, cherrytomater, kylling, skinke...


#11

Camomilla sa for siden:

Mmm.... Denne hørtes god ut.
Hva bruker man som god olivenolje?
Jeg har ikke peiling på det i det hele tatt.


#12

Acino sa for siden:

Åh, kjenner det ble vanskelig, spesielt siden det spørres litt om akkurat det her nå...men ok, jeg skal klare å holde meg for såå godt høres det ut! ;)


#13

Selma sa for siden:

Nam, det hørtes godt ut! Det skal jeg jammen teste i løpet av uka :nam:


#14

Røverdatter sa for siden:

Den som står i skapet til ekstra fin bruk? Neida, bare en vanlig olivenolje er også bra. Jeg husker ikke hva den jeg har heter, men jeg kjøpte den i Danmark og tok en som var litt dyr og den smaker godt på salat og til kalde retter.


#15

Skytte sa for siden:

Podens favoritt er omelett med skinke, spinat og fetaost. Nå har vi spiste det såpass mange ganger, så jeg må lese litt her og se om jeg kan finne på en ny variant.


#16

Røverdatter sa for siden:

Det er veldig godt. Vanligvis har jeg bare laget sånn brød til bruschetta, men nå har jeg begynt å gjøre det til alle middager/småretter der det er naturlig å ha rundstykke, brød, krutonger eller baguetter til. Mann og barn liker det også veldig godt og man får brukt opp rester av brød.


#17

Toffskij sa for siden:

Min barndoms omelett ligner litt på Røverdatters – skjær purre i centimetertykke skiver og surr den myk og søt i smør (ikke brun!). Så slår man eggeblandingen over og lar det hele stivne. Det er så godt.


#18

MammaHeksa sa for siden:

Masse masse grønnsaker! :) Vårløk, purre, paprika, salatbønner, kikerter...alt mulig.


#19

Divine sa for siden:

Lager dere sånn bretteomelett, eller heller dere eggemassen over og legger på lokk?

Jeg har hatt omelettaversjon i flere år nå, men tenkte å kanskje begynne å prøve meg på det så smått igjen, men det skal så lite til før jeg får avsmak.


#20

Acino sa for siden:

Jeg surrer lett det jeg vil ha i omeletten førs, i steikepanna. Så visper jeg egg med litt væske og krydder og heller det over. Bruker lokk i midten av prosessen; steker og rører litt først og har så på lokk. Tar av lokket ett minutt eller to på slutten.


#21

Niobe sa for siden:

Paprika, løk, fetaost, rester av kjøtt/pålegg, potetrester... Det meste, egentlig?


#22

Mrs. Longbottom sa for siden:

begge deler. Den karrikyllingomeletten jeg la inn oppskrift på er bretteomelett, men jeg lager ofte med bacon, vårløk, sopp og ost, og da steker jeg baconsopp og løk først, har i eggemasse og osteterninger, og legger på lokk.


#23

Harriet Vane sa for siden:

Bare to egg, litt vann el fløte og salt. Fyll som må stekes bør stekes på forhånd. Fort ferdig og delikat.


#24

Njulaif sa for siden:

Mine omeletter blir alltid mer seende ut som små pizzaer enn omelett. Lager aldri brettevarianten, for å si det sånn. Jeg bruker å ha eggeblandingen i panna først litt å dra den sammen mot midten før jeg fyller omeletten med det vi har i huset, men det mest vanlige er: paprika, stekt løk, skinke (eller annet kjøttpålegg, eller rester av feks pølser el.l.), sopp og revet ost (typ norwegia eller hva vi har). Gjerne også rester av kokt potet hvis vi har. På den måten blir den ganske "høy og luftig". Strør over osten helt til slutt og krydrer med hva jeg har lyst på av krydder, legger lokk på å venter til osten har smeltet. Deler greia i snipper og legger den på brødskiver, og spiser med kniv og gaffel. Aller best er det hvis jeg har hjemmelaget grovbrød. Dette er sånn brunch/lunsj/kveldsmat-omelett.

Ellers har jeg nettopp fått en fænnsi oppskrift på Hellstrøms luftige souflé-omelett-variant med parmesan og greier, som jeg har tenkt å prøve en gang snart. :nikker:


#25

Madicken sa for siden:

Min mest brukte variant fylles med surret purre, små baconbiter og kremost naturell. Enkelt, raskt og godt. Sprøstekt sjampinjong, paprikabiter og blåmuggost er også godt, om enn kanskje ikke så barnevennlig. Ellers har jeg erfart at en omelett omtrent kan fylles med alt man har av middagsrester, selv om jeg ennå ikke har prøvd med blodpudding og fårikål.


#26

mylady sa for siden:

Det variere hva vi har i omeletten, men synes pepperbaconost eller Jalapeñoost hever smaken.


#27

Camomilla sa for siden:

Vi laget en med små køttboller, sjampinjonger, purre, ost og tomat.
Ble veldig godt.
Her har det kommet masse gode tips som kommer godt med.


#28

millact sa for siden:

Jeg har ofte i rester fra kjøleskapet, skinke, revet ost, vårløk hvis jeg har, pizzakrydder og paprika.


#29

Divine sa for siden:

Hva er deres beste tips for å få omeletten lett og fluffy? Jeg hater tørre, overstekte omeletter, men orker ikke rennende egg heller.


#30

Acino sa for siden:

Bruk lokk! :jupp:
Og ikke for sterk varme.


#31

Njulaif sa for siden:

:jupp: Det er det jeg også gjør. Liker heller ikke rennende eller tørre omeletter.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.