Nenne sa for siden:
Ungene er virkelig ikke glade i mange slags fisk. Det eneste som normalt går ned uten protester er laks, så nå trenger jeg å utvide oppskriftssamlingen min med nettopp det.
Har du noen å dele?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Nenne sa for siden:
Ungene er virkelig ikke glade i mange slags fisk. Det eneste som normalt går ned uten protester er laks, så nå trenger jeg å utvide oppskriftssamlingen min med nettopp det.
Har du noen å dele?
Myria sa for siden:
Eldstemann på 3,5 elsker vanlig stekt laksefilet med kokte poteter, grønnsaker og rømme blandet med sitron, salt, pepper, litt sukker og masse gressløk.
kamp sa for siden:
Jeg syns denne er kjempe god: lchf-bloggen.blogspot.no/2010/04/fiskegrateng-med-kokosmelk-og-blomkal.html
Men bruker laks i stede for hvit fisk og har gjerne oppi et par "trær" (brokkoli...):)
kamp sa for siden:
Denne er også veldig god og ikke spesielt sterk www.bigoven.com/recipe/159960/Spicy-Baked-Salmon
Toffskij sa for siden:
Mine elsker laks marinert i teriyakisaus og stekt i panne. Og rå salmalaks, da.
cilen sa for siden:
Taco med laks er jo kjempegodt :)
Marit K sa for siden:
Jeg bruker å skjære laks i små terninger og steke de så de får god skorpe og blir litt knasende nesten. Krydrer med godt med salt og pepper, og serverer oppå båndspaghetti og ostesaus eller annen lys pastasaus. Det er skikkelig godt, og ungene her elsker det.
Niobe sa for siden:
Laksewok: laks, grønnsaker, Ketjap-Sesam woksaus og fullkornsnudler.
Laksecarbonara: stekte laksebiter i stedet for bacon i carbonaraen.
Laksepakker: potetbåter og grønnsaker og laks i folie, i ovn eller på grill.
Nenne sa for siden:
Tusen takk, damer! :blomster: Her er det mange nye vrier. Supert. :D
Nenne sa for siden:
Hva slags tilbehør passer best når du har marinert laksen sånn da?*TB* sa for siden:
En favoritt her i huset er (salma)laks med creme fraiche og soyasaus.
Laksen skjæres i litt store biter og krydres med salt og sitronpepper. Bitene stekes på begge sider, senk så varmen, tilsett creme fraice og la det koke opp. Tilsett 2-4 ss soyasaus (smak til) og la det putre noen min. Serveres med kokte poteter og de grønnsakene man ønsker (brokkoli, gurot etc).
Krem sa for siden:
Laksewraps. Laks, valgfrir grønnsaker og pakket inn i wraps. Rømme, pesto eller sweet chilli saus til.
trøtt sa for siden:
Laks pakket inn i serranoskinke og stekt i panna har blitt en favoritt hos ungene her i huset.
Gaia sa for siden:
Dagens hit her i huset var tacosalat med laks. Kan også servers som laksewrap. Begge barna spise salat, tomat, paprika, store biter laks stekt med tacokrydder, mild tacosaus, ost, rømme og nachochips.
Gaia sa for siden:
Laks med Teryakisaus og sesamfrø er også populært.
millact sa for siden:
Tacolaks vil jeg prøve. Barna spiser det neppe, men......
Gaia sa for siden:
Jeg er overrasket over hvor mye de spiste når de først turte å smake.
LilleLeo sa for siden:
Jeg steker laksefileter i sitronpepper, smørsteker forskjellige grønnsaker og har verdens enkleste fiskesaus til. Den er veldig, veldig god (fant den her inne): Ta litt vann i bunnen på en kjele, hiv oppi en terning fiskebuljong. Løs opp buljongen i vannet, hiv oppi en boks creme fraiche, varm opp. Hiv oppi en håndfull ferskhakket dill og ferskhakket persille på slutten. Server med nudler eller ris. Ungene spiser som gale når de får sausen til. :riktig:
Syrin sa for siden:
Fres rotgrønsaker (gjerne frosne fra pose). Ha i ein boks kremost naturell ca 200 gr. Hell på vatn (dette skal bli suppe). Kok opp, smak til med sitronsaft (ca ein halv sitron), peppar og salt. Pisk eit par ss mjøl ut i ca 1,5-2 dl matfløyte. Hell jevninga i suppa, kok opp. Legg i bitar av fisk (f.eks laks). Skru av varmen. Dekk bord og rist brød. Frossen laks treng å ligge litt for å bli kokt. Fersk laks er kokt på no time.
Njulaif sa for siden:
En laksefavoritt i vårt hus er denne:
www.godfisk.no/Oppskrifter/Norge/Laksesuppe-med-rotgroennsaker
Nå har vi riktignok ingen barn hos oss, men så lenge barna liker karri tror jeg den kan bli godtatt. :) Som fiskebuljong har vi brukt fiskefond på flaske blandet ut i vann etter blandingsforhold angitt på flasken.
Input sa for siden:
Sønnen min er mer glad i laks enn noe annet, så om det vi lager er barnevennlig aner jeg ikke, men jeg pleier å kutte rå laks i småbiter, blande inn et egg eller to, blande inn purre og steke på pannen. Har i fullkornmakaroni etterpå og serverer med salat. Ellers spiser vi ofte lakseburger eller foliebakt laks. Vi har laks minst én gang i uka... :sparke:
dutte sa for siden:
Salmalaks stekt i panne, tre gode skjeer med Creme Fraiche og to skjeer med grønn pesto, blandes sammen i panna. Valgfritt tilbehør av ris, potet, pasta og diverse grønnsaker. Barna spiser godt når de får dette.
Benzo sa for siden:
Laksefileter i form, drysser over en terning fiskebuljong skvetter over matfløte og inn i ovnen 10-20 min, avhengig om fisken er fryst eller ting. Serverer med ris/poteter og grønnsaker. Det er den absolutt enkleste varianten vi lager og ungene spiser med begge hender.
United sa for siden:
Grankvisteddik? :gruble: Smaker ikke kvae?
~TM~ sa for siden:
Laksefileter legges i en ildfast form.
Bland presset sitron/sitrondråper i et beger med lettrømme + diverse krydder etter smak/ønske (vi bruker oftest Herbamare urtesalt + litt pepper, men chilli eller dill er jo også godt).
Tøm rømmen over fisken og stek.
Serveres med ris og brokkoli
Nenne sa for siden:
Tusen takk for tips! :blomster: Nå kan vi ha laks sju dager i uka snart her i huset. ;) Så flott med tips til variasjon.
Toffskij sa for siden:
Jeg serverer teriyakilaks med ris og brokkoli (som ungene magisk nok liker).
Lavender sa for siden:
Pannestekt laks med creme fraishe og litt soyasaus. Ris og grønnsaker til.
Pannestekt laks med mango salsa og ris. Barna spiser mango uten chili og lime.
Rå laks med vårløk, ingefær, ris, wasabi, sesam og soya. Barna spiser laks, sesam og ris med soya.
LilleLeo sa for siden:
Det som også er veldig godt:
Laks i form. Hell over en saus bestående av et beger creme fraiche, en god dæsj sitronsaft (sausen skal ikke være for fast), en ss brunt sukker og ca en halv tskje med Samal Oelek fra Conimex (Santa Maria har også, men den er ikke like god og ikke like sterk). Stek i ovnen i ca 20 minutter og server med potetstappe.
Pegasus sa for siden:
Ikke akkurat barnevennlig, men så fantastisk godt at jeg må bare nevne det likevel: ovnsstekt laks med blåskimmelost inni. Nam!!
LilleLeo sa for siden:
Hm. Det høres ikke feil ut. Hvordan lager du det?
Magnolia sa for siden:
Laks i pitabrød. Laksefileter stekes i ildfast form i ovnen. Kutt salat, agurk, løk, paprika og andre grønnsaker som faller i smak. Varm pitabrød, fyll dem med grønnsaker, dressing og laksefileter i små biter. Kjempepopulært her i huset. :jupp:
GinaK sa for siden:
Fin tråd. :)
Mine gutter nektet å spise laks, til den gangen jeg hadde båndspagetti og carbonarasaus til. Det går ned på høykant.
Nå spiser de laks med ris og brokkoli også selv om den andre klart er best likt.
Dette er jo akkurat hva jeg er ute etter. I tilbudsavisen til Spar denne uken står det en oppskrift på laks som man moser til lakseburger. Tenkte å prøve det og ha i pitabrød, og lure inn litt grønt, når det er ut på trening nesten med en gang vi er innenfor døren..
Vi trenger også tips for å variere laksemiddagen.
Pegasus sa for siden:
Jeg har ikke lagd det selv, bare fått det servert, så har dessverre ikke oppskrift. Men hun som lagde det til meg, skar en grop på langs av rå laksefilet, fylte blåskimmelost inni, og litt oppå, så en del av osten smeltet utover i formen. Stekte ca 15-20 minutter i ovnen.
Inntil lagde hun sukkererter med olje, salt, pepper og masse hvitløk, varmet kjapt i stekepannen. Jeg trodde ikke sukkererter kunne være så himmelsk!
Og en saus, med bl.a. fløte og sherry i. Hvis jeg får tak i oppskriften, skal jeg ta og legge den inn her. :)
Og nå har jeg fått tak i oppskriften:
600 g benfri laksefilet
8 ss gorgonzola
Olivenolje
1/2 ss salt
Snitt laksen og putt inn osten i skiver. Salt. Pensle over med olje. Stekes i ovnen, 200 grader, 10 minutter.
Sherrysaus:
1 dl halvtørr sherry
1 grønnsaksbuljongterning
2 dl creme fraiche
1 dl finhakket dill
2 ss smeltet smør
Kok sherry og buljongterning sammen, til halvparten av væsken gjenstår. Tilsett creme fraiche, smør og dill. Kok i 2 minutter.
Server med kokte poteter og grønne bønner (svensk oppskrift, men jeg tror grønne bønner er det samme som sukkererter) i hvitløksolje.
LilleRosin sa for siden:
Må bare atter en gang anbefale laks med pesto. Det er en høydare hos oss.
Laks i form, pesto over, ev grønnsaker sammen i forma.
Filifjonka sa for siden:
Laksefilet i folie i ovnen eller stekt, sammen med nypoteter og en salat av følgende i små terninger: Tomat, avokado, mango og rødløk. Serveres med en liten rømmeklatt.
kokosbolle sa for siden:
Pasta med asparges og laks er kjempegodt. :) www.tine.no/oppskrifter/middag-og-hovedretter/pasta-og-ris/pasta-med-asparges-og-laks
naima sa for siden:
Heimelagde fiskepinner med favorittfiskepinnetilbehøyret.
Kald laks med agurksalat, pepperrot-rømme, potet og gulrot.
Blåbær sa for siden:
Laksepasta
laksefilet i biter
en klunk eplejuice
frossen spinat
brokkoli i små biter
en boks tine kremost med urter
kokt pasta
masse sitronpepper
Steik først laks, ha oppi eplejuice og grønnskaer. Rør i ost og pasta, så kryddre.
Skikkelig namnam!
Nenne sa for siden:
Tusen takk for supre tips! :blomster:
Hyacinth sa for siden:
Ja, det er jo bare blåbær!
:kniser vilt av meg selv:
Avatar sa for siden:
Takk for tips, skal prøves i morgen. Steker du de som om du skulle stekt biffsnadder, eller går de fra hverandre da? Må hver bit snus en og en?
Marit K sa for siden:
Det går etter biffsnaddermetoden, ja. De ramler litt fra hverandre, men det gjør ingen ting.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.