Elin sa for siden:
Har kjøpt det fordi jeg har lest at det er mye proteiner i røde linser. Hva er din beste oppskrift med linser?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Elin sa for siden:
Har kjøpt det fordi jeg har lest at det er mye proteiner i røde linser. Hva er din beste oppskrift med linser?
Elin sa for siden:
...jeg har forresten kjøpt de i pakke fra Go Green, om det spiller noen rolle:)
Nooria sa for siden:
Jeg bruker mye linser i salat, men da foretrekker jeg de små grønne. Vi har nylig begynt å ha linser i suppe også. Vi har kuttet en del ned på kjøttforbruket og satser på bønner og linser i stedet.
Appelsin sa for siden:
Linsesuppe:
Bland oppi:
Kokes opp og deretter på lav varme ca 20 minutter. Smak til med salt, pepper og kajennepepper.
Vi kaller den tantesuppe fordi søsteren min har introdusert den i huset, og den går ned på høykant.
Stjerneskuddet sa for siden:
Her kanskje? www.gogreen.no/oppskrifter/hovedretter
MammaHeksa sa for siden:
Linser er genialt, jeg bruker det som "fyllstoff" i supper og vegetarburgere.
Og når jeg er suuulten men skikkelig lat; en bolle kokte røde linser med sort pepper på. :nam:
Harriet Vane sa for siden:
Jeg hiver linser og bønner oppi det meste, og stavmikser kanskje litt, sånn at ingen skal merke at de er der. :knegg: jeg drøyer kjøtt med dem i spaghettisauser eller lasagne, jeg hiver de oppi indiske curryer eller i supper.
AprilRyan sa for siden:
Denne linsesuppen med kokosmelk er veldig god. Ungene her likte den også.
Nooria sa for siden:
Takk for tips! Vi er også i gang med det.
Takk! Den så digg ut! Må prøves. :)
iben sa for siden:
Elsker denne linsesuppa fra Trines matblogg: trinesmatblogg.no/2011/11/14/linsesuppe-med-kylling-og-paprika/
Mjau sa for siden:
Etter tips her inne har jeg dem i hjemmelaget tomatsuppe. :jupp:
Dixie Diner sa for siden:
Vi har også alltid linser i hjemmelaget tomatsuppe. Bruker i det hele tatt mye linser, både grønne, dhal, røde og masse kikerter. Jeg bruker mye linser i vegetarburgere og -boller, laget nettopp noen fantastisk gode "kebabs" av avokado og chana dal.
Røde linser moser seg fort under koking, så de er ypperlige å lage linsestappe av. Som potetstappe, bare av linser (ungene mine digger rødfargen).
Nooria sa for siden:
Hva slags krydder har du i den linsestappen ungene liker?
Dixie Diner sa for siden:
Jeg bruker grønnsaksbuljong, pepper og løkpulver. De er ikke glad i sterk mat, ellers ville jeg hatt chili oppi også.
Nooria sa for siden:
Kjøper du buljong på helsekosten?
Dixie Diner sa for siden:
Nei, jeg bruker Knorr sin økologiske i terninger, kjøper den på Meny. Den er så grei å bruke, for den smuldrer så lett, jeg bare smuldrer den rett i maten. Jeg har en økologisk helsekost-buljong også, pulver. Men det smaker ikke like godt som Knorr sin økobuljong. Har noe fra iHerb også, som jeg bruker i ny og ne.
Nooria sa for siden:
Aha, jeg visste ikke at Meny har økologisk buljong. Den skal jeg sjekke ut i morgen. :D Takk for tips!
Dixie Diner sa for siden:
Bare hyggelig. Det er den beste buljongen av de jeg har smakt, synes jeg. Og så praktisk at den smuldrer så lett.
Forresten så laget jeg en nydelig gryte med grønne linser i kveld, til mannens lunsj i morgen (han er nylig blitt helt veganer selv, så jeg hjelper ham litt med lunsjmåltidene osv nå i en overgang, hehe). Utrolig god altså. Jeg stekte en rødløk i biter, sammen med 3 fedd raspet hvitløk, 1/2 hakket rød chili og en ts raspet ingefær. Så helte jeg i 2 dl grønnsaksbuljong, 2 ss tomatpuré og 1 ts sukker, samt gurkemeie, spisskummen, garam masala, chilipulver og litt kardemommepulver. Pluss 2 ferske tomater i biter. Lot det småkoke i 5 minutter før jeg hadde i en pakke hermetiske grønne linser. Lot det småkoke i noen minutter til, ferdig.
Egentlig skulle det være kikerter i denne, men jeg var lens.
Hyacinth sa for siden:
Bruker i mye forskjellig.
Takk for tips, Dixie!
Puylinser forresten veldig smakfullt i seg selv. Kok og ha på en dressing av Ole, eddik/sitron, honning, soyasaus e.l., hvitløk, ingefær, pepper og sånt.
Nooria sa for siden:
Tusen takk for tipset! Vi lagde den til middag i dag, og den var kjempegod! :)
Fibi sa for siden:
En liten liter buljong, en pakke linser eller to, hvitløk, gulrot, løk - kok litt, kjør med stavmikser, smak til med salt og pepper. Server gjerne med sprøstekte baconbiter og litt kokt blomkål. :nam:
Elin sa for siden:
Takk for gode tips:-)
Divine sa for siden:
Å, gurimalla. Denne var god! :nam: Virkelig en stor suksess i heimen. Til og med attenåringen som var ekstremt skeptisk i utgangspunktet, spiste masse.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.