Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Åtteåringen har aldri vært oppe i fly. Dårlig mor?

#1

Møøse sa for siden:

Ja, tittelen sier jo det meste. Åtteåringen min har aldri vært oppe i fly, og det har blitt kommentert på skolen. Jeg hater å reise og mannen har flyskrekk.
Skal vi bestille en dyr og ekstremt forurensende reise helt på måfå bare for at han ikke skal være den eneste i verden som ikke har fløyet i en alder av åtte? Det er jo ikke hans feil at han har så forferdelige foreldre.
Kjør debatt.


#2

Estrella sa for siden:

Men kjære vene. Dere er da ikke forferdelige foreldre for det. Dere kan ikke noe for at dere ikke liker å fly og har flyskrekk. :klem:


#3

Che sa for siden:

Er det en norm for slikt?
Er det ille når barn ikke har vært i fly? - Jeg var forøvrig 30 før jeg var i Danmark første gangen - hvor dårlige har mine foreldre da vært?


#4

ElinM sa for siden:

man fly??


#5

Isolde sa for siden:

Jeg reiste til Bulgaria med noen venner i sommer. Han ene er fra Nederland (22år gammel) men bor i Norge. Han hadde aldri vert i fly før vi reiste til Bulgaria. Sleit veldig med å tro han siden han har flytta fra Nederland til Norge og vert tilbake noen ganger etter det. Men de har alltid kjørt.

Synes ikke synd på guttungen bare fordi han ikke har flydd i en alder av 8 år. Han har nok hatt supre ferier like vel ;)


#6

Hasselnøtt sa for siden:

Jeg kan ikke se noen grunn til at du skal ha dårlig samvittighet overhodet.


#7

5barnsmor sa for siden:

Nei, overhodet ikke!!


#8

Sitron sa for siden:

Så lenge dere ikke viderefører flyskrekken til barnet, kan jeg ikke se at dette skal ha noe med foreldrerollen deres å gjøre.


#9

Milfrid sa for siden:

Godt svart!


#10

Acsa sa for siden:

Det er forholdsvis store muligheter for at han faktisk tilhører majoriteten av verdens åtteåringer, hvis han aldri har fløyet.

Og nei, selvfølgelig skal dere ikke dra på flytur bare for å ha gjort det!


#11

amo sa for siden:

Jeg hadde en enorm flyskrekk fra jeg var 18 til jeg var 30. Storesøs var ikke i fly før hun var 10.

Så fant jeg ut at jeg måtte jo bare begynne å fly igjen, gikk jo glipp av masse moro.:knegg:

Så mine barn har fløyet en del nå, men de har feks. aldri vært på ferie i Danmark.:rødme:

Forhåpentligvis er det ikke malen det dere opplever.


#12

Filifjonka sa for siden:

Femåringen min har heller ikke tatt fly ennå. Men han har veldig lyst, så jeg håper vi kan få det til snart. Jeg liker å reise, men ikke så veldig godt med helt små barn. Mannen min har flyskrekk og flyr minst mulig, men han er på gli og prøver å overvinne det.

Man ikke fly, det er vel heller tvert om, at man bør fly minst mulig med tanke på miljøet.


#13

Kaija sa for siden:

Huff, så fæle dere er.
Er dt noen vits i å fly bare for å fly?

Selv fløy jeg ikke før jeg var 21. Men da fløy jeg skikkelig også. Bittelite motorfly og små seilfly (med loop og stall). Jeg savnet ikke å ha sittet i et fly fram til da, og jeg synes virkelig ikke det er et must å fly når man skal noe sted nå heller.
-Og tenk hvor mye mere CO2-vennlig man er hvis man dropper flygingen.;)


#14

Pamina sa for siden:

Synes det er helt forkastelig at ungen er åtte år og ikke har vært oppe i et fly ennå. Burde vel strengt tatt meldt dere til barnevernet.

NÅÅÅÅÅT
:knegg:


#15

Maverick sa for siden:

Har det blitt kommentert på skolen? Jøss. Av noen superheldige unger som har vært på chartertur til det store landet Syden, da?

Jeg var i fly for første gang da jeg var 22, men har allikevel vært mange land i Europa. Å fly bare for å ha flydd er vel litt pinlig, er det ikke?


#16

Dixie Diner sa for siden:

Det er det dummeste jeg hørt!

Men hvordan er det mulig å HATE å reise? :skeptisk:


#17

gullet sa for siden:

Det er visst et tema på skolen.
Naboen fortalte i mai i fjor at de skulle reise til Syden, fordi at deres datter på ti var den eneste i klassen som ikke hadde flydd, og heller ikke hadde vært i Syden.
Vi måtte bare få ut fingeren (lille E og W har ikke vært ute og flydd) ellers ville ungene bli mobbet.

Om dette stemmer vet jeg ikke. Vi kjenner andre som har barn i samme klasse og de har ikke vært på Sydentur.

Er det bare en dårlig unnskyldning for at man MÅ reise, uansett økonomi og situasjon man er i?


#18

Dixie Diner sa for siden:

Kan godt hende barn som ikke har flydd eller vært i Syden blir mobbet ja, desverre. Har hørt om det jeg også, samfunnet er jo blitt helt jævlig. :(

Vesla på 3,5 har flydd, bare til Oslo da, men i sommer skal vi fly til Italia sammen. Men vi ELSKER jo å reise.


#19

Senna sa for siden:

Helt enig. Og jeg var nesten 18 første gang jeg fløy.


#20

Apple sa for siden:

Jeg tror jeg var 14 år før jeg reiste med fly første gang. Nå reiser jeg relativt ofte, men er skikkelig redd hver gang. Har familie på vestlandet og lillegutt på snart 2 år har flydd mye.

Men føler meg ikke akkurat som en god mor der jeg sitter og tvinger ham ned på fanget mitt mens han hyler av full hals. Svetten siler av oss begge, han sint, jeg livredd (for flystyrt) og stresset. :D

Synes ikke akkurat flyturer er det mest innholdsrike man kan finne på. Latså selve flyturen, men kan vel skjønne at det virker forlokkende på en 8-åring da.


#21

Hyacinth sa for siden:

Jeg vet om noen som gjør det, og jeg fatter det heller ikke.

Jeg elsker å reise, men jeg har litt flyskrekk. Jeg fløy alene med min femåring i fjor, og det var stort for meg....:sparke: Jeg liker best å ha med mannen når jeg flyr, og en cognac før jeg flyr er heller ikke å forakte.


#22

Snippa sa for siden:

Selvsagt er dere ikke dårlige foreldre for det :klemme:
Men jeg har dessverre ingen problemer med tro at det kan ha blitt kommentert på lite hyggelig vis blant de andre ungene.


#23

Mams sa for siden:

Eldste utte min er 13 år og har aldri flydd, det har heller ikke brødrene hans.
Nå skal den største fly i august da, men sammen med min niesa og hennes sønn. (og han gleder seg ikke i det hele tatt til flyturen)


#24

Elin sa for siden:

Hvorfor i all verden synes du det?
Hva med de som har flyging som sport? Tror du de gjør det fordi de skal fra A til B? Neppe....


#25

Sitron sa for siden:

Det er da ikke det samme.


#26

Dixie Diner sa for siden:

Synes du? Er det ikke ting du er så nysgjerrig på at du bare MÅ prøve? Å fly er en av de tingene jeg nok hadde vært veldig nysgjerrig på å bare få prøvd ut i en helsikes fart om jeg enda ikke hadde flydd.


#27

Maverick sa for siden:

Hvis man bestiller seg en reise til Syden ( :rolleyes: ) fordi "alle andre har flydd", det synes jeg er pinlig. Snakk om å være redd for å gå i mot strømmen.


#28

Maverick sa for siden:

Som jeg skrev over her, hvis man flyr for å tilfredstille naboer og medforeldre på skolen synes jeg det er pinlig. Hvis man gjør det for sin egen skyld, er det selvfølgelig en helt annen sak.


#29

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg kunne glatt tatt med guttungen på flytur kun for at han skulle ha opplevd å fly. På samme måte som jeg kunne tatt ham med på togtur, trikketur og busstur. Barn synes gjerne slike ting er spennende, så det ville jeg sett på som like saklig som å dra i en fornøyelsespark.

Jeg er selvsagt ikke av den oppfatning at man bør fly for å tekkes andre. Derimot er jeg nok villig til å strekke meg litt for at guttungen ikke skulle være lei seg over å ikke ha gjort noe "alle andre" har gjort. Barn er sårbare slik. Jeg er absolutt støttende til at andre foreldre ikke følger strømmen. Jeg er bare ikke like glad i det selv, når det gjelder mine barn.


#30

Blondie sa for siden:

Jeg må innrømme at jeg har gapskrattet gjennom store deler av denne tråden. Er det mulig at barn blir mobbet fordi de ikke har vært i syden? :???:
Kjære vene og hjelpe oss, sier jeg bare.

Våre barn har flydd en gang. Da var de seks og fire år gamle. Vi reiste da til Tenerife, men det var fordi vi fikk en tur av naboene våre rett etter begravelsen til veslegutt.
Det hadde nok ikke falt oss inn å reise til syden helt på egenhånd. Godt at naboene våre tok ansvar og fikk barna opp i fly, da. :humre:

Jeg kjenner meg generelt veldig lite igjen i slike gruppepress-debatter på ulike fora. Storesøster går i andre klasse på en ganske stor skole og jeg har enda ikke hørt et knyst om noe press i den ene eller andre retningen.
Er vi bare griseheldige med klassen eller er dette veldig hauset opp av foreldrene?

Jeg reiser hvertfall ikke fordi ungene mine skal være kule, jeg reiser fordi jeg synes det er kjempespennende å vise barna andre deler av verden også. :gammeldags:


#31

Røverdatter sa for siden:

:knegg:

Vet ikke disse barna at sydenturer er HARRY og helt ut?? :eek:


#32

Elin sa for siden:

Ok, etter disse to svarene forstår jeg hva du egentlig mente. ;)


#33

Elin sa for siden:

Når ble det Harry og helt ut å reise til syden? :confused: ...Her må det være noe jeg ikke har fått med meg gitt.


#34

Maverick sa for siden:

Jeg skylder manglende formuleringsevne på de nye, fiiine, kraftige painkillersene jeg har funnet!

høy


#35

Inagh sa for siden:

Er helt på linje med Sitron her - så lenge dere ikke overfører til barnet at dere ikke flyr fordi dere har skrekk for dette, så har det da ikke noe med å være dårlige foreldre eller ei.

Hva med å overføre til barnet at dere velger å reise med tog/buss etc fordi dette er snillere mot naturen?

Uansett - det er mange barn som ikke har flydd, mine inkludert, så jeg ser ingen grunn til at dere skulle måtte ut å fly bare for at klassekameratene skal bli tilfredse.


#36

Møøse sa for siden:

Takk for veldig mange veldig fine svar i denne tråden.
Hvis barnet ender opp med å ha flyskrekk, eller med å ikke være særlig glad i å reise – hvordan finner vi ut om det er vår feil?


#37

Sitron sa for siden:

Det er vel bare å være bevisst på hvordan dere formulerer dere? Ikke si; nei, syden vil vi ikke til, det er ikke så gøy å fly. Hvorfor er det ikke gøy å fly? Da trekker en barnehjerne mange konklusjoner.

Jeg likte den miljøvennlige greien.


#38

Møøse sa for siden:

Ja men det er jo sant. Vi vil slett ikke til Syden. Island kanskje.


#39

Sitron sa for siden:

Du glemte resten av setningen. ;)

Til Island kommer man med båt. Smyril Line.


#40

Møøse sa for siden:

BÅT?? :skremt:


#41

Line* sa for siden:

Vi reiste aldri til syden fordi vi hadde nok å finne på her i Norge. Vi var så heldige at vi hadde fire årstider, og de benyttet vi oss av.

Jeg tror det var løgnen jeg dro til mine barn. Sannheten var at jeg ikke hadde råd. ;)


#42

Sitron sa for siden:

Ja, båt. Besteforeldrene mine skal dit nå i mai med båt.


#43

Line* sa for siden:

Øh...jeg bør nok legge til at de ikke ble mobbet. :nemlig:
Og at ingen av dem er redde for å reise.


#44

Blondie sa for siden:

Vi har planlagt å reise til Island med båt om tre år.
Fly har vi allerede benyttet oss av den veien. :glis:


#45

Lilleville sa for siden:

Ville bare fortelle at naboen min skal ut å fly nå snart for første gang; hun er straks 26:)
(og hun er forøvrig helt normal og en super mamma!)


#46

Observatøren sa for siden:

Dere får heller finne frem til noe han er den eneste som har gjort.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.