Vanskelig å skrive beskrivende overskrift. :knegg:
Da jeg var liten, var det stas når vi fikk mye ris til overs etter middag, for da lagde moren min noen ganger noe slags rispannekaker til kvelds. Antar hun vispet egg, sukker, mel og melk og sånt sammen og hadde i risen, og så stekte røren i stekepanne. Noen som har en oppskrift på noe slikt? Slumping funker ikke for meg. :niks:
Nå lager jeg på slump, så det er litt vanskelig å si, men det blir nok omtrent samme resultat som å bare tilsette risen. Så får man spe med melk eller mel om det blir for tykk eller tynn røre.
2,5 dl kefir eller kulturmelk
2 ss matolje
1 egg
1-2 dl kald kokt ris (jeg bruker grov)
2 ss sukker
2, 5 dl hvetemel (jeg bruker Fibra)
2 ts bakepulver
1 ts natron
1/2 ts salt
Visp sammen egg, melk og ris i en bolle og bland de tørre ingrediensene i en annen. Bland alt og vent i fem min så røren får svelle. Stek lapper/små pannekaker på takke. Ha evt i noe vanlig melk i tillegg og stek vanlige tynne pannekaker i panne.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.