Lhi-My sa for siden:
Jeg har en kjempediger squash. Hva kan jeg lage av den? Noe blir brukt i tomatsaus, men jeg har fortsatt masse igjen.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Lhi-My sa for siden:
Jeg har en kjempediger squash. Hva kan jeg lage av den? Noe blir brukt i tomatsaus, men jeg har fortsatt masse igjen.
Syrin sa for siden:
Kutt den i skiver. Kutt tomat i skiver. Legg dei halvt overlappande kvarandre i ildfast form. Ha i litt matfløyte, slik at det kjem opp til kanten på grønsakene. Strø over litt ost. Gratiner i ovn. Veldig godt til fisk.
IzziCreo sa for siden:
Jeg bruker den til pasta med kylling :) Deler den opp sammen med gul paprika, og putter den oppi med biter av kyllinfilet (etter den har blitt lett brunet) og så når det er ferdig (grønnsakene blitt litt myke) så heller jeg over litt creme fraiche og gjerne med frisk timian eller basilikum. Voila - enkel og nydelig kyllingrett :værsågod:
shute sa for siden:
I wok, gratenger, på grillspyd og som grønnsak ved siden av annet. Den suger til seg mye smak, så er god å frese i stekepanna med krydder/oljer/sauser.
trøtt sa for siden:
Jeg skjærer den i skiver og steker den sammen med løk, sopp og blomkål og har ved siden av fisk.
Tallulah sa for siden:
Du kan bake zucchini bread. Bare Google det, så finner du mange deilige oppskrifter.
Divine sa for siden:
Jeg bruker det på pizza.
celebelen sa for siden:
Kutt i små terninger og bruk i salat.
Matilda sa for siden:
Minestronesuppe, grillspyd og i pasta carbonara. Det er stort sett det vi kjøper det inn til, men jeg kan godt finne på å putte restene i et eller annet annet. Jamie Oliver sin pasta carbonara-oppskrift, bruker jeg. Jeg synes det gjør det litt mindre mektig, og det blir litt mer mat enn bare pasta med egg, parmesan og bacon.
Acsa sa for siden:
Du kan rive squashen, la den renne av litt med salt på, og blande med krydder, kikertmel og egg, og steke "grønnsakkaker" av det.
silje sa for siden:
I bufeen på vårt feriested i Spania får vi ofte skivet squash/aubergine/paprika/persille ovnsbakt i olje.
Veldig godt tilbehør både til fisk og kjøtt.
Selv bruker jeg squash i ulike gryter og former, tomatbaserte grønsakssupper og i salater.
Pegasus sa for siden:
Vi bruker squash istedenfor pastaplater, i lasagne.
meisje sa for siden:
Jeg lager måltidssuppe av den.
Turban Smukk sa for siden:
Hva er måltidssuppe?
konsulenten sa for siden:
Fres i panna sammen med 1 paprika, et par stilker selleri, 1/2 løk, 1 fedd hvitløk, 5-6 cherrytomater og en neve gresskarkjerner (alt skjært i passelige biter, tomatene kan være hele). Funker både til fugl og fisk.
Eia sa for siden:
I pai, for eksempel sammen med bacon og løk.
meisje sa for siden:
Fellesnavn på supper der det flytende består av en type grønnsaker som er kjørt i stavmixer eller most.
Oppskiften min på squash suppe:
1/2 squash kuttet i terninger per person
1/2 hvitløsfed per person
Nok grønnsaksbuljong til å dekke terningene
Litt olivenolje
3 SS fløte per person
Fres hvitløken og squashen 1-2 min på middels varme, hell så over buljong og kok til squashen er mør (ca 20 min). La suppen kjøle litt av og bruk blender eller stavmixer for å få en jevn suppe. Varm opp igjen og tilsett fløte og pepper etter smak.
Garnere med grønn pesto basert på basilikum og persille og revet par R'dam.
meisje sa for siden:
Padda har sin egen mening, det skal garneres med parmesan. Jeg pleier også å lage hvitløksbrød til.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.