Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva skal jeg gjøre med en bøtte epler?

#1

Myria sa for siden:

Den snille naboen kom med en bøtte epler fra hagen sin i dag. Hva kan jeg lage av dem? Jeg orker ikke fylle fryseren med eplakeker/-paier, saftpresse har jeg ikke og eplesyltetøy er ikke helt det beste jeg vet, så tar i mot alle forslag.


#2

Hjertensfryd sa for siden:

Eplegele og/eller eplesaft ?


#3

Njulaif sa for siden:

Umiddelbart? Spise dem naturell, feks skjære dem opp i passende biter og strø kanel over.

Eller hvis du bor et sted hvor det er mulig, kan du ta med deg eplene til en sånn saftfabrikk og bytte dem inn i eplemost. Dette kan man bl.a. gjøre på Askim frukt- og bærpresseri: www.afb.no/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=2&Itemid=4

Ellers er det godt med eple i råkost til middagen, eplebiter i salaten eller bakte epler som tilbehør til middagen.

Gode desserter med eple (har ingen oppskrifter men er sikker på at dette kan finnes enkelt på nett):
Bakt eple med iskrem
Apple crumble pie
Tilslørte bondepiker med hjemmelaget eplemos
Fruktsalat/himmelsk lapskaus
Kald eplesuppe www.frukt.no/oppskrifter/epler/oppskrifter7/kald-eplesuppe/

Ellers:
Eplesnurrer www.frukt.no/oppskrifter/epler/oppskrifter7/saftige-eplesnurrer/
Eplegløgg www.frukt.no/oppskrifter/epler/oppskrifter7/epleglogg/
Eplesorbet www.frukt.no/oppskrifter/epler/oppskrifter7/eplesorbet-og-hveterispletter/
Eplemuffins www.frukt.no/oppskrifter/epler/oppskrifter7/eplemuffins/
Eplechutney www.frukt.no/oppskrifter/epler/oppskrifter7/eplechutney2/
Eplevafler www.frukt.no/oppskrifter/epler/oppskrifter7/eplevafler-med-is-og-bringebaer/
Coleslaw med eple www.frukt.no/oppskrifter/epler/oppskrifter7/coleslaw-med-eple/
Eplegrøt www.frukt.no/oppskrifter/epler/oppskrifter7/eplegrot/
Smoothies www.frukt.no/oppskrifter/epler/oppskrifter7/eplefryd-smoothie/ eller www.frukt.no/oppskrifter/epler/oppskrifter7/smoothie-med-gulrot-eple-og-banan/

Og det finnes mange flere oppskrifter på den frukt.no-siden. :nikker:


#4

Moia sa for siden:

Epleknekk! Skrell epler, skjær i skiver, legg lag etter lag i en form med blanding av mel og sukker mellom. Bruk ostehøvel til å legge "smørlokk" på toppen. Stek i ovnen 225 grader i 30 minutter. Nam! Spesielt med vaniljeis til! (Evt. vaniljesaus)


#5

Myria sa for siden:

Takk for gode tips. :)
Jeg kunne godt tenke meg å lage eplesaft, men vi har altså ikke saftpresse. Er det mulig å, på en relativt grei måte, lage saft uten?



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.