Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tør ikke dusje naken

#1

Jessica sa for siden:

www.barnevakten.no/sider/tekst.asp?side=24732

Dette er en trist utvikling. Tenk om man kunne akseptere den kroppen man har Lett å si ja, men det må jo være de indre kvaliteter som er viktige.

Vi oppdrar våre barn til å bli egosentriske. Det er bra på mange måter, men gjør seg også utslag i mindre bra måter.


#2

Mei sa for siden:

Jeg ser dette i svømmehallen jeg trener i også. Jenter fra 7 til langt oppi tenårene. De dusjer med klærne på alle sammen. Og kler på seg inni håndklær.

Jeg tror egentlig ikke dette er noe nytt? Og dreier deg seg om seksualisering eller "bare" om det å være sjenert og ukomfortabel med å vise seg naken for andre? Særlig i tenårene hvor det er så stor forskjell på hvor man er i utviklingen kan jeg forstå at mange opplever dette som ubehagelig.

Det er forøvrig mange voksne som også dusjer med badedrakt på-/ lar være å dusje før de hopper i bassenget. En helt annen diskusjon er hvor hygienisk dette er i forhold til de andre som bruker bassenget.


#3

Jessica sa for siden:

På skolen der barna mine går har de sagt at enten dusjer alle UTEN klær, eller så får man la vær å dusje. Bakgrunnen var at noen muslimske barn dusjet med truse på. Så begynte flere andre å gjøre det samme og da sa skolen stopp. Jeg syns det måtte være flott for de muslimske barna at flere ville dusje med truse. Det ble liksom en trend på en måte.

Hva syns dere om det?

Jeg mener at det må være bedre at barna dusjer med truse på enn at de ikke dusjer i det hele tatt.


#4

kisha sa for siden:

I alle år har det vært påtvunget å dusje naken. Slik har jeg vokst opp, og min generasjon respekterte reglene. Enkelte grupper kan ikke kreve å få forskjellsbehandling.


#5

Jessica sa for siden:

Det er ikke lov å tvinge noen til å dusje. Det skal være frivillig.


#6

Mei sa for siden:

Før man skal i svømmehallen bør man kunne tvinge noen til å dusje. Alternativet må bli å la være å bade. Før man går i bassenget dusjer man og vasker seg slik at andre skal slippe å svømme rundt i din møkk.


#7

Jessica sa for siden:

Helt enig med deg. Jeg ser også at mange ikke dusjer før de skal i bassenget.

Jeg mente at skolen ikke kan tvinge noen til å dusje etter gym. Det er rett og slett ikke lov. Jeg vil tro at i forbindelse med svømmetimer i skoletiden så kan de tvinge (vil jeg tro). Det er tross alt, som du er inne på, av allmennhygienske årsaker.


#8

kisha sa for siden:

Dusjing var obligatorisk. Det betyr vel at det er påkrevd?


#9

Jessica sa for siden:

Dusjing er ikke obligatorisk lenger. Skolen har ikke rett til å kreve at elevene dusjer.


#10

Honda sa for siden:

sånn var det nå alerede da jeg gikk på barne og ungdomskolen på begynnelsen av 90 tallet.
Ingen av jentene som dusjet fra 5 klassen og oppover


#11

Go\jenta sa for siden:

Jeg likte heller ikke å dusje naken på barne og ungdomsstrinnene. For meg handlet det mer om sjenanse, enn om komplekser........

...jeg synes man skal respektere at barn og ungdom vil være mer privat.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.