Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips om pålegg ønskes

#1

Acino sa for siden:

Er litt lei på mine småtrolls vegne. De spiser veldig variert med pålegg men føler jeg alltid kjøper det samme.
Favoritten, peanøttsmør, har vi måttet kutte nå nylig pga anafylaktisk sjokk til nøtteblanding gutten fikk i seg. Han må inntil videre holde seg helt unna både nøtter, peanøtter og mandler. Vil unngå pålegg som syltetøy(det bruker vi heller på pannekaker og vafler), sjokade og den slags.

Så, noen gode forslag?

Pålegg minst en av de liker:
Leverpostei, ulike varianter
Hvitost
Servelat, både vanlig og go-og-mager
Karbonade
Fiskekake
Nøkkelost
Baconost
Løkrull
Røykt laks
Egg i alle former

Er sikkert mer også, men var det jeg kom på. Makrell i tomat og kaviar har ikke slått an. Vanlig skinke godtaes kun om det er varmt ostesmørbrød.


#2

Myria sa for siden:

Naturell Snøfriskost er populært her. Salami, prim, skiver av fiskepudding?


#3

liefje sa for siden:

Hvis de faar og spiser alt det der, hadde jeg ikke brydd meg.


#4

tjolahopp sa for siden:

Det var da nokså variert synes jeg. Listen over pålegg her i gården er kortere.
Vi kjøper ofte Philadelphia, og det er forresten ganske godt sammen med røkelaks. :nam:

Og hvis man føler for å være skikkelig kreativ (:knegg:) er det godt å blande finhakkete urter i kremost. F.eks basilikum og bladpersille.


#5

Bomull sa for siden:

Allerede god variasjon spør du meg, men jeg ser hvor du vil allikevel, for jeg tenker det samme - føler alltid jeg kjøper de samme tingene, men så er det ikke så galt variert allikevel. I tillegg får de gjerne agurk, gulrot, eple, druer etc. med i nisten.

Brunost
Gräddost
Fleskepølse
Falukorv i skiver, vanlig eller kalkun
Salami
Trønderfår


#6

Molly sa for siden:

Pjokken min insisterer på laksepålegg og kyllingpostei (fra Stabburet).


#7

Syrin sa for siden:

Makrell i tomat
Kaviar
Gräddost
Salami


#8

-Nj- sa for siden:

vi er veldig glade i denne:


#9

Bomull sa for siden:

Prøvd Svolværpostei?


#10

M&amp;M sa for siden:

Gutten min elsker banan på brødskiva.
Ellers fikk de kakepynt på skiva her en kveld, da kjøleskapet var tomt. Stormende jubel kan du tro! ;)


#11

Lhi-My sa for siden:

Her har Philadelfia naturell med skinke og agurk på vært en slager i årevis. Ellers spiser alle Svolværpostei og diverse fiskepålegg fra boks. Et par av de liker også røykelaks i ulike varianter. Pepperskinke er også en hit og velges framfor vanlig skinke. Ellers liker de Haugpølse også, gjerne med masse paprika på.


#12

Niobe sa for siden:

De spiser jo ganske variert, vil jeg si! Begge mine er glad i roastbiff. Kjøper gjerne hel, og skjærer selv. Mye billigere. Eldste er veldig glad i makrell i tomat, men minsten nekter å smake. ;)


#13

Acino sa for siden:

Takk for mange gode tips, tar gjerne imot flere. :jupp:

Har vært tilbakeholde med å la de smake rått kjøtt til nå, men det er kanskje på tide å la de få det også, det er vel helst stort sett trygt.

Er enig i at de spiser variert pålegg allerede, men likvel, jeg blir litt lei.
Svinesteik kom jeg forresten på også har vært en slager, det samme med sylteflesk. Og snuppa er glad i sylteagurk, men da går det bare i det og ikke skiva. :humre:


#14

Luvi sa for siden:

Dere har i alle fall langt mer variert utvalg i pålegg enn hva vi har. Her går det i hvitost, makrell i tomat, leverpostei og en eller annen skinke. Kaviar kan vi ha innimellom, det er bare snuppa som liker det av oss to. Bruker dere karbonader og fiskekaker som pålegg? Det har jeg sannelig aldri tenkt på.


#15

Ru sa for siden:

Her går det i prim, baconost, skinkeost, magerost eller syltetøy om Knøtteliten velger selv.
:humre:
Begge mine har hatt lange perioder der de har foretrukket et pålegg og spist det til alle brødmåltidene, uten å gå lei. Så lenge de spiser er jeg fornøyd!
Listen i HI så ut til å være fin og variabel den.


#16

ingling sa for siden:

Jeg skal bli lykkelig den dagen min spiser så variert pålegg. :nemlig: Her går det i leverpostei, Philadelphia, hvitost og noen ganger skinkeost. Vi prøver innimellom med andre ting, så langt er det lite som er interessant. Jeg tenker at det ikke er så nøye, hun får mye forskjellig mat sånn totalt sett, så kommer vel variasjonen på påleggsfronten seinere en gang. Jeg spiser jo ikke variert pålegg sjøl heller.


#17

veobra sa for siden:

Jeg synes dere har variert pålegg. Jeg ville lagt til noe grønt. Agurk, tomat og paprika hører til på brødskivene mine.


#18

Acino sa for siden:

:jupp:
Kutter karbonade/fiskekake i to på langs så de blir litt tynnere. Har vanlig smør under. Fiskepudding i skiver fungerer også. Eller kjøttpølse "utrekt", eller sånn tykk servelat en kutter selv.

Det er vel der det meste ligger; jeg er veldig glad i variert og kan ikke helt skjønne at andre som spiser det samme hele tiden ikke blir leie. :humre:

Agurk er allerede i bruk, det spiser begge på en god dag. Tomat er ikke noe sjakktrekk og paprika spiser den ene av og til. Bruker å legge ved gulerotstaver og slikt noe når det er nistemat uansett, så har de iallfall tilbudet.


#19

millact sa for siden:

Jeg skal være glad den dagen min sønn spiser noe som helst pålegg! Nå går det enten i tørr skive eller litt syltetøy. Han nekter noe som helst annet på skiven.


#20

guttemamma sa for siden:

epleskiver med litt kanel
banan
gele med krem!!! (det hadde vi i barneselskap når vi var små!!!)
baconost
kiwiskiver

ellers går det stort sett fårepølse, leverpostei, kaviar og servelat på skivene her.


#21

Mjau sa for siden:

Honning er søtpålegg her i huset. Og av og til prim.
Det er jo både godt og sunt for de små.
Rørte bær.
Italiensk salat.
Egg.
Eggsalat.
Tomater med majones.
Avokado med salt og pepper.

Syns det var variert det du ramser opp jeg.

Her går det lite brødmat hjemme altså.
Hun spiser mye brød i bhg, og spiser lite av det når hun får det her.

Frokost her er gjerne havregrøt, korn med melk eller kavring med kulturmelk.
Kveldsmat er gjerne Frukt og grønt som er oppdelt. Gulrøtter, tomater, avokado. Epler, pære, banan, Kiwi, druer osv.
Av og til yoghurt, men det er jo litt søtt. Samme for grøt og kavring egentlig.


#22

Isbjørn sa for siden:

Jalapenjoost med druer på. Litt sterkt, men druene mildner smaken. Både tuben og skivene er gode. Ekstra godt på nystekte grove rundstykker med surdeig fra Landlord (Rema).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.