Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kreta - bleier og barnemat?

#1

banana sa for siden:

Vi skal til Kreta om tre uker. Kan noen fortelle meg om det er barnemiddag på glass (vesla er da 9 mnd) å få kjøpt der, og brukbare bleier? Jeg er helt grønn hva sydenturer angår, dette blir min første.


#2

Left sa for siden:

Det er jeg rimelig sikker på at de har. Vi var på Lesvos i fjor sommer, og da var mini 6 mnd.
De hadde Nestlè barnemat på glass, og de hadde også grøtpulver, mme osv. Bleier har de, men om du skal ha f.eks Pampers er det svindyrt, så det vil jeg faktisk anbefale deg å ta med. De har andre merker, men de er ikke spes. gode, i hvert fall ikke de vi har prøvd.
Om de hadde Libero vet jeg ikke, for det så jeg ikke etter.
Vi kjøpte en pakke Pampers, og jeg tror vi betalte 114 kr om jeg ikke husker helt feil. :eek:
Har ikke vært på Kreta, men der er det jo enda mer turister enn på Lesvos, så jeg synes det er merkelig om utvalget skal være dårligere.


#3

vimjer sa for siden:

Du finner alt du trenger.:)


#4

trøtt sa for siden:

Nå er det nesten 6 år siden vi var på Kreta, men jeg fikk ikke jenta mi til å spise barnematen på glass som de hadde der. Hun syns ikke det var noe godt. Hadde heldigvis med nok. Hadde med bleier også siden en som regel har med mere hjem så plass i kofferten er det alltids på vei ned.


#5

Obelix sa for siden:

Kjøp for guds skyld ikke en av billigmerkene på bleier. Det gjorde vi og de bleiene var plastbelagte med plast som ikke pustet. Minste kunne like godt hatt på seg en plastpose.
Barnemat var det godt utvalg av.


#6

malena sa for siden:

Jeg har sett at folk har bleiepakker i samme posen som de pakker inn vogna med på flyplassen. Kjempelurt.


#7

Tjorven sa for siden:

Bleier bør du ta med. Det er dritdyrt.

Barnemat er ikke noe problem. Snuppa har allerede vært to ganger på Kreta. Første gangen var hun 8 måneder. Vi drar til et litt avsideliggende sted. Der har de barnemat på butikken. Maten smaker litt anderledes (mor prøvesmakte), men for min matglade snuppe var ikke det noe problem. Kretere er særdeles barnevennlige. Vi fikk lagd fruktmos på et utall restauranter, og det stod garantert ikke på menyen.

De aller fleste steder vi var og spiste hadde barnestoler (slike til å feste på bordet), men de tror at vi foretrekker å ha barna sittende på fanget så man må faktisk spørre om stol. Skal du til de store turiststedene så får du nok dette litt mer automatisk.


#8

Billa sa for siden:

Hei!

Vi har akkurat kommet hjem fra Kreta og vår erfaring er at de har både Hipp og Nestle barnemat i alle disse Mini Markedene beregnet på turister. Imidlertid er glassene stort sett fra 4 mnd, så smak og konsistens kan kanskje være litt fremmed for en tass på 9 måneder. Glassene kostet dessuten nesten 20 kr stykket, så hvis det er mulig for deg å ta med, tror jeg faktisk nesten jeg hadde gjort det... Alternativt kjøpt inn poteter og gulrøtter m.m og laget noe selv.

De har grøt og MME også, men alt jeg så var på gresk, så jeg slet med å finne ut av hva som var hva. Jeg hadde heldigvis tatt med 2 ulike pk grøt, og NAN 2 hjemmefra.

Når det gjaldt bleier fikk vi fint tak i Libero til en dyr, dyr penge. Jeg tror jeg hadde satset på å ta med en pakke hjemmefra. Er strålende fornøyd med First Price bleiene fra Meny hvor det er mange i pakka. Badebleier hadde de også på Mini Markedene, men vi hadde tatt med Little Swimmers fra apoteket.

Lurt å ta med evt medisiner (stikkpiller, kløstillende, kortisonkrem, nesedråper osv) hjemmefra. Da får du norsk bruksanvisning, og apotekene på Kreta har åpningstider som er litt hipp som happ. Vi fikk også bruk for termometer, og vi angret på at vi ikke hadde tatt med myggspray (noe med Citronelle til minstemann, så små skal ikke bruke myggmidler med kjemikalier).

Anbefaler også å ta med solkrem og aftersun fra Norge. Her tester vi jo all ting, så da vet du liksom at uv-filtrene holder det de skal ;)

Det er fantastisk vær på Kreta nå, så ha en flott ferie!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.