Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vestlandshage

#1

Left sa for siden:

Vi har tatt over et gammelt hus etter min far. Han var definitivt ikke noen gartner, så har fjernet ALLE busker/trær, med unntak av en diiiiger Rhododendron (skrives det sånn?) - Han prøvde å fjerne den også ved å klippe den HELT ned, men den kom enda verre tilbake :D ("Det var så fæ......... slitsomt å kløpp gras" ref.far )

Trenger tips til lettstelte og fine trær. Gjerne som blomster. Kunne tenke meg syrin, men ikke den vanlige. Kinasyrin kanskje?
Rosehagtorn, er den vanskelig å få til?

Tips til andre fine trær/busker vi kan plante?

Frukttrær som ikke krever for mye for å bære frukt det går an å spise? :D

Tips til fin hekk som ikke blir så veldig høy og som er "vedlikeholdsfri"? Har IKKE lyst på Thujahekk....


#2

Señora sa for siden:

laurbærhegg etna er en fin helårsgrønn hekk som er rimelig vedlikeholdsfri. Den kan bli høy og vokser inntil 40 cm i året. Den blir bred, men anleggsgartneren vår anbefalte kun å trimme toppen pga. at bladene er så store at det ikke er fint å klippe den "firkantet".

Aberet med denne er at i vårfrosten så får den en del brune blader som faller av. Vi har heldigvis gress ved siden av, så plenklipperen sørger for at bladene samles opp sammen med denne.


#3

tink sa for siden:

Frukttrær er jo både fine og fornuftige - og trives godt på vestlandet. Men det vet du vel, plomma...

Ellers har jeg laaangt fra grønne fingre, så jeg skal prøve å unngå å gi merkelige tips her.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.