Filifjonka sa for siden:
Utrolig deilig kake! :nam:
Dessertkake med hasselnøttbunner a la tiramisu
....................................................................
4 hasselnøttbunner:
6 egg
225 g sukker
225 g hasselnøtter (malt i foodprocessor)
litt smør til formen
litt sukker til formen
Krem:
2 eggeplommer
1 ss sukker
500 g mascarpone
2 dl kremfløte
3 eggehviter
2 ss sukker
Til kaken:
1 dl sterk kaffe /espresso
1/2 dl likør/dessertvin, gjerne Marsala eller Kahlua (jeg bruker marsala)
100 g mørk sjokolade og litt kakao til pynt
Hasselnøttbunner:
Smør en eller flere springformer på ca 18 cm på sidene med smør, dryss lett med sukker. Legg bakepapir over bunnen og lukk formen så papiret sitter fast.
Pisk eggene kraftig i 2 minutter. Tilsett sukkeret i 3-4 omganger, mens det hele tiden vispes kraftig, til massen er hvit og luftig. Vend de malte nøttene inn. Fordel i 4 former og stek ved 180 grader i 20-25 min. La bakepapiret sitte på til kaken skal monteres.
Jeg gjorde det litt enklere idag, og stekte hele deigen i en langpanne og delte den i fire, firkantet kake går også bra. :)
Krem:
Pisk eggeplommer og sukker hvitt og seigt. Rør mascarponen myk sammen med fløten, og pisk den sammen med eggedosisen til en fast krem. Stivpisk eggehvitene med sukker og vend alt forsiktig sammen.
Montering:
Bland kaffe og vin. Legg en bunn på fatet, dynk, legg på krem, gjenta til siste bunnen er dekket med krem. Høvle sjokoladen og pynt med sjokolade og siktet kakao. La den trekke i kjøleskapet en stund før servering.