Lager brownies i helgen, helt nydelig på smak! Mener det er oppskriften "New York bakeries brownies" eller noe i den duren..
Men det blir ett sprøtt lag på toppen som sprekker opp når jeg skjærer den, og da ser det ikke akkurat delikat ut! Og da den ble stekt så hevet den seg godt over formen og så ut til å bli en gedigen sjokoladekake. Men ut av ovnen krympet den ned i normal brownie høyde mens topplaget satt igjen her og der og måtte dyttes ned slik at det knakk alle veier..
Inni er den seig og god, helt perfekt syns jeg...
syns forresten at det blir litt på samme måten når jeg lager f.eks Regal brownies fra pakke også... What to do?
Jeg lagde brownies uten egg en gang (det ble glemt...), og da ble de VELDIG sprø, nesten som knekk, da de ble kalde. Så eggene gjør tydeligvis kaka mykere. Bruker du litt små egg, kanskje?
Men når du tok den ut, løsnet du kaken fra bakepapiet da? Den sitter jo litt fast i bakepapiret rundt, der pleier jeg å løsne med en kniv, så faller hele lokket sammen uten at du får den sprøe delen som står igjen.
Det skal jo være krakkelert oppå. Det er jo en del av moroa! Hvis det derimot er for luftig deig, og det derfor blir for sprøtt, kan det hende det er for mye stivelse i røra, altså mel. Er det en oppskrift med kokesjokolade og smør du har brukt? Kanskje oppskrifter med kakao blir for fluffy?
Det var en blanding med kokesjokolade og kakao, samt at jeg har brukt glutenfritt mel.... Må nesten prøve denne oppskriften igjen ganske snart for å se hvordan den blir da...
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.