Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Glutenfritt brød - er det noe vits i?!

#1

konsulenten sa for siden:

Jeg skal leve glutenfritt en periode og har prøvd 2 ulike oppskrifter på glutenfritt brød. Og de var virkelig ikke noe gode, noen av dem. Rar smak, rar konsistens. Er det andre glutenfrikere her som virkelig synes det er noe stort poeng å spise brød? For meg virker det både enklere, sunnere og mer velsmakende å bare leve kornfritt. Grønnsaker er jo nammenam!

Evt. er det noen som har en god brødoppskrift? Første brødet mitt var med bare jyttemel (selvsagt også noen andre ingredienser) og jeg synes både smak og konsistens var ... meget spesiell. Andre brødet var med en blanding av Toro lys glutenfri, jytte og bokhvetemel. Falt ikke noe spesielt i smak det heller.


#2

Polyanna sa for siden:

Jeg har aldri smakt godt glutenfritt brød, og personlig hadde jeg heller droppet brød enn å spise de greiene der. Men jeg spiser jo nesten ikke brød i utgangspunktet - det kommer sikkert an på hvor brødglad man er?


#3

konsulenten sa for siden:

Det er sånn jeg tenker og. Selv om jeg i utgangspunktet er glad i brød (gode brød, vel og merke).


#4

annemede sa for siden:

Baker Brun har noen gode rundstykker.
Fria har (hadde) gode grove brød med sirup. :nam:
Baker brun har også gode grove brød med masse frø.


#5

Syrin sa for siden:

Nybakt syns eg det er godt. Men elles ikkje. Har du prøvd å kjøpe glutenfritt brød? Mi jente likar best Fria sitt grøne (som sjølvsagt berre blir tatt inn av enkelte butikkar). Det er best å ha brødet frose, og bruke brødristar når du skal ha ei skive. Glutenfri bakst er sjeldan godt dagen etter det er bakt :(


#6

Snuppa sa for siden:

De gangene jeg har spist det har jeg hatt brødet i brødrister først. Det gjør det mye bedre.


#7

Bean sa for siden:

Lurer på det samme. Her i huset er det 6-åringen som har cøliaki og trenger glutenfri mat. Foreløpig har vi kun kjøpt ferskt brød fra butikken og frosset ned. Jenta har jo ikke spist brød på flere år så det har vært en stor omveltning til å starte opp igjen med brød. Vi bruker kun brød i brødrister eller til ostesmørbrød, men tenkte at om jeg kunne lage noe som smakte greit så kunne det bli skolemat også. Skal melde meg på et bakekurs i hos cøliakiforeningen denne høsten for å få noen tips.

Foreløpig har jeg laget knekkebrød til skolemat. Bruker Toro glutenfri knekkebrød mix. De er super gode.

Ser det selges flere slike ferdig mix på butikken med glutenfritt brød. Hadde tenkt å prøve meg på en av disse til helgen. Er det noen av disse som er gode? Noen som avbefales?



#9

konsulenten sa for siden:

Jeg klarer meg uten brød har jeg funnet ut. Til min store overraskelse syntes barna mine at det glutenfri brødet var kjempegodt. Så her har saken tatt en litt overraskende vending. Jeg har nå 3 barn på glutenfri kost. :knegg: Gluten er en skikkelig problemmaker så det er jo like greit. Brødet jeg bakte var superenkelt. Det var Jyttemel, tørrgjær, salt og litt olivenolje. Brukte brødbakemaskin.


#10

lucifine sa for siden:

samme her, skulle nettopp til å skrive at en brødrister gjør hele forskjellen.


#11

m^2 sa for siden:

Hvis du tenker på det frosne hos helsekosten (de har kanskje flere typer...?) fikk jeg beskjed hos min helsekost at de riktignok er fri for gluten innholdsmessig, men ikke bakt i glutenfritt bakeri.


#12

Carrie sa for siden:

Jeg baker rundstykker.

Blander:
6 dl lunken væske (melk, vann, soyamelk, best med melk)
4 ss olje
1 ss honning/sirup/søtt (for heving)
1 pk tørrgjær
1 ss fiberhusk
1/2 ts salt

Rører godt og lar svelle.

Har i 500g glutenfritt mel og elter godt, 5-10 minutter.
Semper Fibermix har gitt det smaksmessige beste resultatet, men jeg blander ofte litt mel og melmikser.

Deigen blir veldig løs. Har den i en gammeldags sprøytepose med åpning på størrelse med et kronestykke omtrent. Sprøyter de i avlange rundstykker på et bakepapir. Hever i ovnen på såvidt varme til de begynner å sprekke i overflaten.

Steker i 10-12 minutter på 200 grader.

Disse har holdt seg godt i flere dager. Fryser de ned i passe antall og tar opp. De smaker godt bare tint, men enda bedre om de blir varmet opp. Absolutt de beste av glutenfri brødbakst jeg får til, og jeg har holdt på i over 5 år...



#14

Teflona sa for siden:

Nei, du må bake det selv.


#15

Einhyrningur sa for siden:

Jeg velger Semper og Wasa sine knekkebrød, all glutenfritt brød smaker svamp.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.