Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Flisefuger gulvfliser

#1

Kaprifol sa for siden:

Nå skal vi straks legge fliser på vårt nyavrettede kjellergulv, og vi undrer oss litt på hvor brede fuger vi skal velge.

Rommet er en gang, flisene er mørk grå skiferetterligning, størrelse 30x60 cm. Vi lurer litt på 6 mm, men har lest 8-10 mm. Synes dette hørtes mye ut. Er det noen som vil måle hva de har og kanskje også ta bilde?

Gulvet skal bare bli litt tørrere først, så vi har noen dager på å bestemme oss...:jupp:


#2

malena sa for siden:

Med så store fliser synes jeg ikke 8-10 mm høres mye ut.
Tror også det blir lettere å legge dem med større fuger.


#3

scilla sa for siden:

Tror det der er en smaksak. Jeg liker smale fuger og et gulv vi la store kalksteinsfliser (40 X 100 cm)på nå har vi ikke mer enn 3-4-mm fuger. Ble kjempefint, synes jeg. Kan lett bli lit "kladdete" når fugene blir for brede. Det var nå min mening - lykke til med valget !


#4

Veronal sa for siden:

Vi la 40x40-fliser og brukte 5 mm fuger. Uansett: Husk å bruke riktig fugemass - dvs. en fugemasse som er beregnet på ønsket fugedimensjon. (Det brukes grovere fugemasse jo bredere fuger man ønsker.)


#5

Schnuppa sa for siden:

Jeg syntes også at dere skal gå for smale fuger - ikke bredere enn 5 mm
Det ser ofte litt hjemmegjort ut med for brede fuger. Lykke til.


#6

Kaprifol sa for siden:

Jeg må absolutt sjekke fugemassens egenskaper. Håper vi kan gå for litt smalere fuger. 3-4 mm høres igjen lite ut, men vi får se hva vi liker og ender med til slutt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.