Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppbevaring av (hjemmelaget) sylteagurk

#1

Ma Dalton sa for siden:

Jeg har laget sylteagurk, og finner info mange steder om at de bør oppbevares mørkt og kjølig. Sist jeg laget det, bodde jeg i blokk med egen kjølebod (fantastisk!). Og nå bor vi i hus med kun ett kjøleskap og ingen kjeller eller andre stabilt litt kjølige, mørke steder.

I utgangspunktet hadde jeg ikke tenke å fylle kjøleskapet med masse glass som venter på å bli spist/gitt bort.
Sylteagurk man kjøper i butikken tåler jo det, men er laget i en noe mer beskyttet atmosfære. Mine glass er for all del kokt og sterilisert før de ble fylt.

Er det forsvarlig å oppbevare syltede saker i romtemperatur? :confused:


#2

Madicken sa for siden:

Jeg vet ikke, men er imponert over mennesker som lager sin egen sylteagurk. :tilber:


#3

tink sa for siden:

Kan du få til en noenlunde tett boks utendørs?
Har dere garasje eller utebod?

Vi brukte uteboden som matbod den kalde årstida der vi bodde før.


#4

Ma Dalton sa for siden:

Tja.. Utebod kan gå, men det er jo ikke flust av ledig plass der, etter at Svigermor kom med en stor (og forsåvidt fin) John Deere traktor i sommer. Men det det er en god idé uansett. Kanskje snekreprosjekt for mannen? Hmm. ;)

Tror jeg får ofre litt plass i kjøleskapet inntil videre. Om 2-3 uker kan (agurkene) de overleveres ymse mottakere, og da blir det litt bedre.

Hjemmesyltede agurker er gøy! Mer crunchy, mer spicy og mer smakfulle enn butikkvarianten. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.