Jeg har jobbet hardt for å øke vekta (191 cm og 80 kg), og det går da sakte fremover:)
Etter en skikkelig halsbetennelse for noen mnd siden, gikk jeg ned fra 78 til 74 kg, fordi jeg rett og slett ikke fikk i meg nok næring.
Når jeg fikk gjenopptatt styrketreningen og fikk i gang selvfòringen, ble det bedre, men skulle bare sett at det gikk noooooe raskere:rolleyes: Vil opp i 85 ihvertfall.
Det går mye i fisk her i huset, ikke særlig fetende, så jeg bruker frokost, lunsj og mellommåltidene til å få i meg det jeg VET er kalori-rikt og fullt av sunt fett, bl.a:
Egg og Bacon
Valnøtter
Brød med kjøttpålegg (noe grovt brød, men også noe lyst brød)
I tillegg drikker jeg tre proteinshake om dagen (ca 1300 kalorier ekstra der).
Har fått vite at jeg, med min høye forbrenning og treningsmengde (annenhver dag), bør ha i meg 3500-4000 kcal daglig.
Så, til poenget. Ingen stor krise her, bare lurer på om noen har tips til andre ting man kan hive i seg i løpet av dagen, når man vil øke vekta noen kilo til?
Avocado er jo full av sunt fett.
Ellers vet jeg med sikkerhet at all sjokoladen og colaen jeg har inntatt de senere år er grunnen til at jeg sliter med det motsatte probleme. :knegg:
En venninne av meg som har slitt med det samme som deg opplevde at hard styrketrening i tillegg til proteinrikt kosthold, var det eneste som fikk henne litt opp i vekt.
Drikk mye melk - det er det gamle bodybuildertrikset. Jeg er ikke så glad i bare melk, men fikk i meg en del med å drikke mye kaffe latte. :p
Ellers så hadde jeg størst suksess med å venne meg til å spise mer enn jeg var vant til. La alltid litt mer oppå tallerkenen til lunsj og middag enn jeg trodde jeg skulle klare å spise, og dyttet det ned på slutten av måltidet selv om jeg egentlig var mett. Over tid ble det lettere, akkurat som om magesekken hadde utvidet seg (og det hadde den kanskje, usikker her).
Ulempen med å venne seg til å spise mye ble tydelig når jeg falt ut av det heftigste trenignsregime - plutselig spiste jeg nok mat for tre tunge styrketreninger og en kondisjonsøkt i uka, men det eneste jeg drev med var litt fotball. Tok sin tid å skru ned spisingen igjen, og vips ble buksene for trange over magen og jeg måtte plutselig aktivt spise mindre (som vi jo alle vet heller ikke er gjort i en fei).
Melk er også en god idè.
Og jeg skal følge det tipset faktisk, om å ta litt ekstra til hvert måltid.
Med min forbrenning og mine gener (pappa er 58, og like slank) skal det nok mye til å legge seg ut senere, så jeg tror jeg trygt kan gjøre det;)
Som i dag, tre pakker bacon og tre egg med brød:jupp: Fikk trøkka det ned til slutt, men da var jeg mett også:)
Akkurat skolebrød-varianten tror jeg er mindre smart. Kan jo ikke være sunt!
Tja, hvorfor ikke. Men de shakene er uansett så propp fulle av det man trenger da..
Men sjokolade har vel ikke mye bra fett i seg?! Tenker at man "legger på seg innvendig" også :eek:
Jo det er mye i de shakene, men målet ditt er vel å øke det totale kalori inntaket pr dag? Da vil 1 ss Udo's i hver shake gi deg totalt 390 kalorier ekstra hver dag.
Og nei sjokolade har ikke så mye bra fett i seg med mindre det er mørk sukkerfri sjokolade du putter i deg.
Hva med å lage egne smoothier?
Frosne/ferske bær, frukt, banan, rått egg(smakes ikke, fullt av proteiner), kanskje noen valnøtter(det sunne fettet), juice/melk/is/youghurt.
Nøtter som mellommåltid, energirikt uten å mette for mye.
"
Egg, og spesielt de fra frittgående høns er en viktig kilde til omega-3, vitamin D, E, A, betakaroten, antioksidantene lutein og zeazantin, samtidig som egget inneholder mye sunt fett og kvalitetsprotein.
Det er derfor naturlig at treningsglade nordmenn prioriterer å spise egg for å toppe formen nå mot sommermånedene. Det derimot kanskje ikke alle vet, er at man bør unngå å spise råe egg."
"Hvorfor? Et ukokt (rått) egg gir lav biotilgjengelighet av næringsstoffer, hvor flere studier antyder et proteininntak på bare 50-60 %. Råe egg inneholder et glykoprotein som heter avidin som binder biotin, og vil hemme næringsopptaket fra råe egg. Ved å koke eller steke egget deaktiverer man avidin, og vil derfor oppnå et fullverdig opptak av protein.
Om dere spiser masse fisk kan du jo prøve variander som bakt laks med pesto på toppen. Kjempegodt!
En rømmedæsj til fisken kan jo også funke.
Oljedressinger på salaten. Og ha i pinjekjerner og gresskarkjerner i salaten.
Hjemmebakt brød med olje og mye korn og frø er jo både sunt og rikt på det rette fettet.
Ost er en utrolig lettvint kalorikilde. Det er vel det man har aller, aller størst effekt av å ta UT av kostholdet når man skal ned i kaloriinntak, i hvert fall. Noen få skiver monner masse.
Men bacon - det er vel ikke akkurat sunt fett det, vel?
Jeg er glad i både havregrøt og egg, men ikke kombinasjonen. Synes det smaker halvferdig pudding, eller noe. Men jeg hører mange liker det, så det er jo bare å prøve, så finner man ut. :)
Selv prøver jeg jo å gå ned i vekt, men da også er det et poeng å få i meg protein og sunt fett; jeg pleier å blande cottage cheese i grøten for å øke proteinmengden. Hvis man i tillegg koker den på helmelk, har smør på og kanskje en banan i biter, eller rosiner eller andre energitette fruktgreier, burde den funke som vektøkningsfrokost også.
Hun som lager grøten der jeg jobber er veldig opptatt av dette med næringstett mat for de som trenger å legge på seg, og mener hun fikk de anbefalingene fra ett skriv helsedepartementet sender ut. Men er jammen ikke sikkert. googler