Okey, oversrskriften sier det meste; hvordan steker jeg speilegg? Sette varme panna (hvor varmt?), hive i litt smør/olje, knekke egget forsiktig oppi og så steke til det henger sammen? Er det så enkelt eller er det noe jeg må huske?
Jeg har aldri likt speilegg, ergo har jeg aldri hatt behov for å steke det heller - før nå.... Poden har erklært at han vil ha sånt egg som han fikk hos kompisen en gang han overnattet: Et sånt egg uten skall rundt, mamma!
I morgen skal jeg til pers, for da har jeg lovet Poden speilegg og bacon til frokost. :angst:
Den beste måten er å bruke varm panne med mye smør, sette ned varmen til et minimum og så øse det varme smøret over egget til det er ferdig stekt. :nam:
Jeg liker at egget er stekt på begge sider, mens plommen fortsatt er flytende inne. Det som må til da er middels til høy steketemperatur. Egget stekes i smør (ha det i når smøret er lysebrunt/gyllent). Stek egget til hvitten er fast, så snur du det forsiktig og steker det litt på andre siden også. :nam:
Jeg setter på plata på maks og bruker jernpanne med smør/melange. Har i egget når smøret freser, og slår av plata slik at egget steker på ettervarmen. Det funker neppe på induksjon.