Ja nå skal man jo lage alt selv, og det er jeg egentlig enig i.. Da vet man hva man får i seg. Likevel bruker man jo endel ferdigprodukter, enten fordi det er lettvint, eller fordi de er gode? Jeg kan begynne: ferdig risengrynsgrøt bruker jeg. Den er god og bare til å varme. :) Jeg innrømmer en til jeg... Brunsaus i pose fra Toro. Enn dere?
Og risengrynsgrøt; det er det nemlig bare ungene som spiser, så da kjøper jeg heller en ferdig.
Bernaisesaus lager jeg heller ikke fra bunnen, men det er det sjelden vi har.
Jeg bruker også brun saus fra Toro, fordi den er melkefri og jeg ikke klarer å lage god brun saus uten brunost. Da kan jeg likegodt servere "i det minste litt bedre enn uten brunost"-saus fra Toro.
Jeg synes ikke man trenger "innrømme" at man bruke ferdigprodukter, det er da helt kurant det. Og vanlig, all den tid det selges så mye av det.
Vi lager stort sett alt selv, siden vi har barn med diverse matallergier og jeg liker lage mat, men det hender jo vi kjøper f.eks frossenpizza til de av oss som tåler det.
Bruker ferdig risengrynsgrøt, bernaise iallefall, og noen ganger brun saus (noen ganger selv), noen ganger tomatsuppe, noen ganger selv. Det går veldig opp og ned i grunn. :nikker:
Noen ganger bruker jeg sånn rull-ut-pizza-bunn også, noen ganger baker jeg selv (oftes da, for den blir bedre). :nikker:
Jeg lager ikke pasta og lasagneplater selv. :niks:
Jeg er sånn halveis. Ikke helt alt fra bunnen, men ikke bare Grandis heller ;)
Ja, det er supergodt. Jeg er ikke noe særlig glad i brun saus, så når det er bare barnet og meg spiser vi ikke det, dermed gidder jeg ikke legge noe særlig innsats i å finne en god uten melk.
Brunet sausjevning, orker ikke brune selv, men liker ikke pose brunsaus. Fløtesaus, bernaise og hollandaise. Meksikansk gryterett. Ertestuing, når vi skal ha der på hverdager. Til søndagsmiddag lager jeg skikkelig. Fiskegrateng. Tandorikylling (eske). Dolmioglass. Casa de mama pizza. Kyllingshcnitzel (?)
Buljong og fond bruker jeg når jeg ikke har kraft. Pastasaus av tomater. Diverse varianter fersk fyllt pasta. Salsa. Pølser. Mye pålegg, som leverpostei og kjøttpålegg. En sjelden gang barnemat. Kjøper det som finnes i økologiske varianter, for da er jeg tryggere på at de ikke inneholder masse tull.
Vi bruker litt ymse. Av og til tar vi oss god tid og lager ting fra bunnen, men det er slettes ikke alltid det er tid til det.
Mest brukt er Dolmio tomatsaus, ferdig salsa til taco, krydderblanding til taco, hvis bernaise (?) - så kommer den fra pose, jeg spiser ikke det, og de andre synes den er god. Brun saus kommer både fra pose og hjemmelaget.
Supper er alltid hjemmelaget, det er nesten like lettvint som poser synes jeg. Evt vi kjøper ferdig fiskesuppe i et spann. Og sodd kjøpes også i spann.
Jeg har vært der. Da jeg traff mannen min, så kunne jeg knapt koke poteter (mammas kjøkken var en helligdom, der slapp ikke de uverdige til). Lenge var posegryterett eller lasagne i pakke det mest avanserte jeg prøvde meg på. Nå er kjøkkenet definitivt mitt favorittrom i huset, og jeg koser meg med å lage mat. Vi kjøper ikke inn posemat lenger, for det ender opp med å ligge til det går ut på dato.
Jeg har fått mange aha-opplevelser på kjøkkenet, for mye er jo faktisk veldig lett å lage fra bunn. Og smaker så mye bedre.
Der startet jeg også.
Jeg kan ikke lage andre sauser enn hvit saus, resten blir enten pose eller boks. Når det er sagt kunne jeg sikkert klart det om jeg gikk inn for det, men så langt har jeg ikke kommet.
Av og til hadde det jommen vært greit å kunne bruke mer halv- og helfabrikata. Her er det først og fremst matintoleranser som gjør at vi ikke bruker så mye av det, og jeg synes jo stort sett mat lagd fra bunnen av er best, men det er mye godt halv- og helfabrikata å få tak i. Vi bruker tacosaus, og så bruker jeg et brun saus-pulver som er uten gluten og melk. Ellers er det vel ikke så mye. Jeg savner sånn fylt, fersk pasta og en del andre produkter jeg kjøpte før, og så synes jeg sånn ferdigrisgrøt var godt.
Jeg steker pannekakene, men kjøper gjerne ferdigmix. Jeg tenker stadig at jeg skal lage røren selv, men ender alltid opp med å lese førti forskjellige oppskrifter, og bli helt ute av stand til å velge.
Forresten bruker jeg helt ferdig tomatsuppe fra Knorr. Det er hurtigmat her i huset, brukes kun når jeg er segneferdig og mannen jobber sent. Dog lagde jeg Dixie Diner sin sist, når jeg tenker etter.
Hvilke da? Jeg kjøpte en pakke en gang, og den var jo helt grusom? Falt fra hverandre og ble bare tull. :gal:
Jeg steker pannekake, men synes den ferdige røra funker så bra, at den kjøper jeg. :nemlig: Når jeg lager selv så blir den ikke like lett å steke. :blånn:
Selv om vi har vært flinke til å lære oss å lage skikkelig mat, bruker vi fortsatt mye halvfabrikta. Særlig på travle hverdager. Da kan det bli både grandis, fiskepinner, sauser fra pose eller boks og gryteretter fra pose. Jeg synes ikke det er så farlig om man har en viss balanse. Så glimt fra neste ukes program med Helstrøm, der familien spiste grandis hver dag. Det hørtes ille ut.
Dolmioglass, til fort-i-farten-middager der vi ikke gidder koke sausen sjøl. Av og til Uncle Ben's-glass også, til kylling. Vi har en ferdigpizza eller to og noen Stabburet-paier i bakhånd i fryseren sånn i tilfelle. Kjekt når man svir hvitsausen med fiskebollene oppi og det er nesten leggetid... Har vel en boks Campbell-suppe stående som reserve også. Fiskeboller på boks. Fiskekaker fra fiskedisken. Av og til saus fra pose eller beger, til travle hverdagsmiddager. (Béarnaise og ander sauser vi bare har til helgemiddager lager mannen fra bunnen.) Lasagne-kit, sånn med tomatsaus, hvit saus og plater. Ferdig, frossen fiskegrateng. Jeg tror det er omtrent det. Vi brukte en del sånne suppeposer og gryteposer før vi fikk barn, men det kjøper vi aldri lenger. Etter at vi slutta med det, synes både mannen og jeg det smaker dritt...
Og nå når vi har aktiviteter i 5-tida tre dager i uka så blir det mye i gata - pølser, fiskekaker, karbonader. Og dette er kjøpt. Prøver å alltid ha paprika, gulrøtter, cherrytomater eller sukkererter for eksempel til å knaske ved siden av, så det ikke bare blir ufornuftig.
Ja, vi kjøper jo ferdige pølser også. Vi pleier å ha potetmos fra bunnen og grønnsaker til, da, aldri bare brød. Hamburgere kjøper vi også frosne, men har grovt brød og masse grønnsaker til. Ferdigkjøttkaker har vel også forekommet.
Vi bruker risengrynsgrøt fra pose, det er ... husker ikke. Den som er rød og hvor man bruker 1,2 l melk.
Den som er helt ferdig og bare til oppvarming synes jeg ikke er god i det hele tatt.
Ca. en gang i måneden har vi nødmat som ferdigpizza eller frityrtorsk.
Og så lager jeg verken pasta, brød eller tortillalefser fra bunnen av altså. Men jeg kan virkelig ikke komme på noe annet som vi kjøper ferdig? Snodig. :gruble:
Lager ikke farsemat selv som pølser, fiskekaker, fiskeboller osv. Pasta lager jeg heller ikke selv og det spiser vi jo en del av. Rømmegrøt fra pose de gangene vi har det. Pålegg kjøper vi også.
Frossenpizza, posesaus og posegryteretter er vel de eneste halv/hel-fabrikata jeg kan si at vi så godt som aldri spiser og det er mest pga smak.
Brukar så mange ulike produkt at eg ikkje orkar å ramse opp alle. Det får bli eit lite utvalg!
Frå Toro brukar eg kjøttkakesaus, bernaisesaus, Bretagne kyllingsaus, fleire ulike gryteretter, fiskesuppe, tomatsuppe, ertestuing, muffinmiks og Brownies-miks.
Og så kjøper eg ferdige Wok-sausar og ulike fiskeprodukt frå Findus.
Og ulike ferdige pastasausar på glass.
Men ferdigmiks til pannekaker og vafler kjøper eg ikkje! Syns ikkje dei er gode i det heile tatt. Lagar mykje bedre røre sjølv uten å følge oppskrift.
Det eneste jeg kommer på er kokosmelk. Men jeg vurderer å begynne å lage selv, for å unngå sånn der ... eh ... guar gum som det pleier å være oppi. Forresten, nå kom jeg på en ting til; teposer :D
Er ikke redd for å bruke posemat/halvfabrikater, men går heller ikke av veien for å lage noen selv. Har feks grove vafler, pannekaker og armeriddere ferdigstekt i frysen. Disse taes opp og varmes i brødristeren. Funker finfint som rask mat til snuppa.
Ellers går det gjerne i pålegg, tomatpure, kraft terninger, en posesaus her og der, noen ganger en ferdig pizzabunnmix fra toro (den er faktisk god), eller en potetstappe (den i frysedisken er knallgod for det er ekte poteter i posen), og sikkert mye mer.. Lager ting fra bunnen, men er heller ikke rett for å supplere med toro dersom det trengs.
Det er jo masse når man begynner å tenke etter. Jeg lager masse fra bunnen av, og syns jeg gjør det selv om jeg kjøper hermetiske tomater og tomatpure feks.
Salsa, tacokrydder, risgrøtposer i tørrvaren, fiskeprodukter som fiskekaker, fiskegrateng og panert fisk. Bearnaise og andre sauser litt utenom det vanlige. Fond og buljongterninger, grønnsaksblandinger til lapskaus. 123-brød. Og listen kunne nok bli enda lengre.
Posemat er det minimalt av, bortsett fra grøten og av og til en saus, men det er sjeldent.
Har en bunke med posemat i skuffen som nok nærmer seg utløpsdato.
Ellers må jeg si at jeg syns ferdigmat er helt ok så lenge man ikke lever kun på det, og over laaang tid. Det er fryktelig salt og likt på smak om man tenker på toro og knorr feks, og det var nok hovedårsaken til at vi bestemte oss for å kutte maks på den typen varer.
Ser at jeg har glemt myyyyye. Tenkte ikke på farsemat og pasta og slikt. Det eneste av det som er listet opp som jeg ikke kjøper er risengrynsgrøt, rømmegrøt og pannekaker. Jeg har forsøkt de helt ferdige pannekakene, men de smakte høgg!
Brun saus tror jeg vi har hatt ca. tre ganger på de 17 åra vi har bodd sammen. :knegg: Her brukes risgrøt på pose ( som skal tilsettes melk), tomat- og spinatsuppe fra Toro, iblant pastasaus på glass. Jeg elsker også potetmos på pose.
Jeg liker godt å lage mat fra grunnen av, men i perioder bruker vi også endel ferdigmat uten at jeg skjemmes av det. Buljong og iblant fond går det med en del av, vi bruker ymse ferdige sauser, men lager like ofte fra grunnen av. Tortillas, pitabrød, potetmos (jadda, den frosne varianten som mange har latterliggjort, ypperlig på travle dager synes jeg ;)), en og annen grandis, ferdig risengrynsgrøt de to gangene i året jeg spiser det.
Ikke så mye, om man snakker om posemixer og sånt, til og med tacokrydderet har vi laget selv i mange år nå (posekrydderet smaker jo bare salt).
Nå bruker vi jo ikke animalske produkter, og det er det jo ofte i slike poser, så vi er jo på en måte tvunget til å lage det meste fra bunnen av, men det ser jeg jo bare på som en god ting.
Vi bruker jo frossenposer av feks. brokkoli, rosenkål og et par andre grønnsaker og wokblandinger og sånt, og jeg kan godt finne på å kjøpe pommes frites på pose. Ellers bruker vi Rimi sin frosne pizzabunn med bare saus på, eller Rema sine halvstekte grove pizzabunner. Og hermetikk, selvsagt (mais, ananas, tomatpuré), vet ikke om det går innunder ferdigmat da.
Jeg bruker forresten denne til pizzasaus i ny og ne, den er faktisk knallgod. Jeg er uhyre kresen på pizzasaus, de fleste smaker hoppetau, men denne er veldig god.
Jeg bruker lite tørket fra pose bortsett fra kakemikser, men jeg bruker endel ferdiglaget ja. Frosne grønnsaker i pose er jo genialt, ikke blir det gammelt og det går fort å lage fordi det er ferdige biter. Fiskekaker og fiskeboller var noe av det som kom først av ferdigmat, det er en grunn til det. Jeg gidder ikke lage det. Pølser kjøper vi også når vi skal ha det. Karbonader gjør vi litt begge deler med. Jeg kjøper ferdigoppskåret og malt kjøtt i form av kjøttdeig/karbonadedeig. Noras hjemmelagede potetmos. Og melkeprodukter.
Hva er det egentlig å lage mat fra grunnen av? Det meste jeg spiser er preparert på en eller annen måte før jeg kjøper det selv om det blir lite toroposer.
Ikke sant. Jeg regner ikke hermetikk og tørket pasta som ferdigmat, egentlig. I grunnen ikke bearbeidet fisk eller pølse heller, det slår meg liksom ikke som noe det er vanlig å stå å lage sjøl (bortsett fra fiskegrateng, som jo er overkommelig). Mat med flere råvarer som bare skal varmes opp og så kan spises, eller halvfabrikata som bare skal tilsettes væske og eventuelt noe kjøtt, derimot...
Tacokrysser og tacosaus. Blir gjerne posesaus også, og av og til Dolmiosaus.
Når jeg lager tandorikylling er Toro min gode venn, for den er best likt her i huset.
Innimellom slenger vi også en fersigpizza eller to i ovnen.
Toro tomatsuppe og Big One er det jeg kommer på. De to tingene tyr vi til på ekstra travle dager. Jeg har behov for å ha full kontroll på hva maten inneholder så da blir det mest rene råvarer. Pølser kjøper jeg da. :p
Mexikansk gryte (yey, søttitallet!) og tacokrydder, er det jeg kommer på i farta. Og så kjøper jeg brød, da, selv om jeg har hatt store planer i flere år om at NUH skal jeg begynne å bake selv.
Det hender også at vi kjøper frossenpizza og kjøttkaker/karbonader/hamburgere.
Vel. Hva er ferdigmat? Jeg skulle til å si at jeg ikke bruker det, men innser at jeg har tatt feil. Jeg kjøper ferdig: Brød, knekkebrød, pålegg, boksetomater, kokosmelk på boks, tørr pasta, bønner på boks etc etc.
Jeg kjøper dessuten kyllingfileter og biffdeig. Dette er jo også bearbeidet og klargjort før bruk. Fisken er renset etc.
Egg er vel det eneste som ikke er gjort noe med. :knegg:
Litt av kvart. Vi lager mye fra bunnen av, men bruker også en del halvfabrikata. Bearnaise, fiskekaker, fiskepinner, fiskeboller, ferdiggrillet kylling, friske wokblandinger, taco (ikke til meg urk), fiskegrateng, lomper/pølser/hamburgerbrød, ferdigstekte pannekaker fra Prior, tomatsuppe (hjemmelaget som smaker nydelig blir ikke spist av ungene, Toro spises med liv og lyst :gal: ), kyllingpanetter fra Den stolte hane (ikke MUK, mer rent kjøtt), Fjordland fløtegratinerte poteter, Fjordland halvkokte poteter, fryste grønnsaksblandinger.
Frosne grønnsaker er det vel også ofte mer næring i enn såkalte ferske? De "ferske" fra dagligvarebutikken kan jo ligge i dagesvis, kanskje ukesvis i disken, mens frosne blir pakket ganske kjapt etter innhøstingen og bevarer på den måten mer næring.
Ja, frosne grønnsaker sies å være mer næringsrike. Jeg synes gjerne de blir urkete og dvaske, så jeg foretrekker egentlig ferske. Men kjekt å ha i fryseren når man vil/må improvisere middager.
Jeg prøver å lage ting fra grunnen av, men jeg bruker mye halvfabrikat enda. Sauser får jeg ikke til så da blir det poser som regel, resten av middagsmaten går som regel greit. Bakevarer på den andre siden, der blir det fort katastrofe hvis det er bakt uten bakemix...
Her var det mange forskjellige definisjoner på ferdigmat. Jeg bruker ikke Toroposer, frossenpizza eller Fjordlandmiddager. Men jeg syns jo at jeg lager mat fra bunnen om jeg ikke kverner kjøttdeig selv, eller lager egen pasta.
Av pulvermat tror jeg det er kun kjøttkakesausen vi bruker dann og vann, særlig når jeg bare skal varme tidligere stekte kjøttkaker. Ellers må jeg bruke så mye buljong for å få smak at jeg tenker det er hipp som happ.
Men denne bruker vi jevnlig. Så vidt jeg skjønner, er det kun kokte og mosede poteter, og det går like raskt som pulverpose. Og smaker i hvert fall mye bedre.
Poenget er at jeg ekstremt skjelden serverer kokte grønnsaker. De skal som regel inngå i en eller annen ovnsrett eller grateng eller gryte, og da blir de dvaske.
Hvert til sitt bruk, noen ganger passer det best med friske grønnsaker, andre ganger går det helt fint med frosne. Rosenkål og brokkoli er de grønnsakene jeg bruker mest av i frossen tilstand. Mine blir i hvert fall ikke noe dvaske, da hadde jeg ikke spist det.
De eneste frosne grønnsakene jeg bruker er erter og til enkelte retter spinat. Jeg syns ikke heller frosne gulrøtter, brokkoli, blomkål og sånt er noe godt, og jeg syns ikke det er allverdens tid å spare på det heller.
Nja, jeg synes det er ganske greit å bare plukke ut de bukettene jeg skal ha til den ene middagen, fra fryseren, så jeg bruker frossen. Ja i tillegg til at jeg alltid bruker brokkoli i smoothies, og da er det best med frossen, synes jeg. Men hver sin smak. :)
I paier og sånt bruker jeg alltid fersk brokkoli, så det spørs hva jeg skal bruke det til, selvsagt. Og til jul kjøper jeg alltid fersk rosenkål. :knegg:
Barna spiser ikke frossengrønnsaker. Helt sant. Jeg har for enkelthetsskyld prøvd noen ganger (både sånn blomkålblanding og wok-typer), og da nekter de å spise det.
Det er liksom en generell bismak på alle frossengrønnsaker som jeg egentlig ikke har noe imot, men barna kjenner den tydeligvis også.
Jeg synes frossengrønnsaker smaker fryktelig. Jeg vet de er bra på næringsinnhold, men det hjelper ikke når smak og konsistens kan drepe enhver god matrett.
Jeg angrer livet av meg på at vi kjøpte integrert kjøleskap! Det er flott å se på på kjøkkenet vårt, men herregud så liiite det er. Har jo knapt plass til noe. Mye bedre plass i fryseren. Hvis vi kjøper hus en vakker da, skal jeg ha kjølehjørne.
Man skal jo nesten ikke koke de, bare et raskt oppkok. :nikker:
Synes ikek de blir dvaske. Svigermor derimot, koker de i 20 min. :snill:
Da blir de rimelig smakløse gitt.
Frossengrønnsakene vi bruker er stort sett lapskausblanding og en eller annen form for asiatisk blanding som vi har i en kyllinggryte. Førstnevnte skal kokes i hjel, sistnevnte has i helt mot slutten, og blir dermed akkurat passe.
Jeg har hatt som ambisjon å lage mer mat fra bunnen av, så bruken av Toro poser har gått drastisk ned her i heimen. Det vi bruker sånn innimellom er kjøttkakesaus, Dolmio glass, Bernaisesaus, taco krydder, salsa på glass, frossen pizza, ravioli/tortellini.
Tja, Toro gryteretter og suppeposer prøver vi å styre unna, det samme med sauser. Det blir vel slik at de tingene jeg er god på å lage selv, lager jeg fra bunnen (f.eks forskjellige gryter, tomatsuppe og brun/hvit saus) og så tyr jeg til ferdigprodukter når jeg ikke får det helt til-f.eks fiskepinner, tacokrydder og sånn. Jeg bruker jo ofte hermetiske tomater og buljongterninger i de tingene jeg "lager fra bunnen" og det er jo også en form for ferdigmat, er det ikke? Frosne grønnsaker og wokblandinger bruker vi mye av og så sånn wok-fisk, men den er vel bare frosset og ikke gjort så mye med, tror jeg.
Mye kjøleplass er viktig. :jupp: Jeg måtte også ofre estetikken da vi kjøpe kjøleskap. Det er stort, uhyre effektivt, men ikke så dekorativt. Og i tillegg har vi både kombiskap og fryseboks i "boden".
Tja, jeg har aldri tenkt på at frosne grønnsaker er ferdigmat egentlig, ikke pasta heller. Fiskepinner og kjøttboller kaller jeg blanda mat, men ikke ferdigmat.
Men ok, jeg bruker Torosauser og Torolasagne. Buljongterninger også, fiskepinner, fiskekaker, kjøttkaker, kjøttboller, karbonader, tacokrydder, frossenpizza, salsa, dipmix... Blant annet. Men jeg lager egentlig ganske mye fra grunnen.
Ikke såvidt jeg vet, men enkelte med veldig sensitiv mage/tarm og mye matinoleranser kan visstnok reagere negativt på det. Jeg er sånn omtrent i den kategorien nå, derfor.
Også hos meg har (det temmelig nye, integrerte) kjøleskapet blitt for lite. Det skyldes utvilsomt at stadig mer prosessert mat er blitt byttet ut med ferske, hele råvarer. Holdbarheten blir kortere og man kan ikke ha ting stående i romtemp. skuffer og skap. Spesielt er det blitt trangt i grønnsaksskuffene, kurver med frukt og grønt står nå spredt i hele kjøleskapet. Og egg, de ligger over alt. Til gjengjeld har jeg fått flusst av plass i skuffer og skap siden det meste av korn og bakervarer har forsvunnet. Jeg får ønske meg mer servise. :D Jeg ønsker meg veldig et ekstra svalskap til bare frukt og grønt, men har ikke plass. Kanskje i gangen...
Nå kom jeg på flere prosesserte matvarer jeg bruker; krydder, olivenolje, kokosolje, havsalt. Og så fort jeg får tak i det kan jeg føye Coconut aminos til lista (soyasaus erstatning).
Nå har vi jo kjørt oss dit at det ikke går an å fjerne det integrerte kjøleskapet uten å ødelegge hele det nye kjøkkenet, men vi har et lite et under trappa som vi bruker til feks. brus/farris, kaker til selskaper og annet overflødig. Men jeg SKAL ha kjølehjørne når vi flytter, jeg SKAL!
Foreldrene mine har kjølehjørne, og grunnen til at jeg valgte det bort er at det ikke blir kaldt nok. Det blir jo ikke like kaldt som et kjøleskap (hvertfall ikke like kaldt som vårt kjøleskap), og dermed villle jeg savnet noe til det vi oppbevarer aller kaldest.
Ja, altså, det hadde jo ikke vært en fullverdig erstatning for kjøleskap, det trodde jeg ikke noen brukte det som? Jeg tenker mer på å kunne ha brus/boblevann, frukt og grønnsaker og sånt der, og bruke kjøleskapet til pålegg og sånt som MÅ ha god kulde. Vi bruker ekstremt mye frukt og grønt og jeg liker det best kaldt, så vi bruker jo gruelig mye plass på det. kupper visst hele tråden
Det med kjølehjørne har jeg også lurt på, for det er lagt opp til det der vi flytter, bare at det ikke er satt inn kjøling. Jeg er litt usikker på hva en har i et kjølehjørne, for det blir vel ikke så kaldt som et kjøleskap?
Det er mye tid å spare når alternativet er innom butikken og man slipper fordi man har frossent i fryseren. Men vi bruker aldri frossengrønnsakene inne i retter selvsagt, det er tilbehør.
Jeg synes også det blir mindre svinn med frossengrønnsaker fordi det er enklere å ta ut akkurat det man trenger og resten holder seg i evigheter. Men nå liker jo jeg smaken da.
En jeg kjenner har kun kjølehjørne, ikke kjøleskap. Har aldri hørt om eller opplevd at maten ikke blir kaldt nok der iallefall. Trodde det var normalt å bruke kjølehjørne til vanlig kjøleskap.
Jeg er vokst opp med kjøl- og svalkjøleskap, og savner det veldig. Vi har alt for liten plass til grønnsaker i de to skuffene i vårt kjøleskap, selv om de er store.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.