Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Prikker, private meldinger - hvem kan lese?

#1

Slettet bruker sa for siden:

Jeg lurer på hvem som kan lese hva på forumet.
Jeg antar at det selvsagt er slik at alt som skrives kan sjekkes opp for eksempel av de som eier dette forumet. Dermed går jeg ut fra at admin kan lese absolutt alt - også private meldinger og slå opp ip-adresser osv. Stemmer det?

Og kan alle moderatorer også lese alt av meldinger og adresser og det hele?


#2

torsk sa for siden:

Bare Admin kan lese PM-er. Moderatorer har tilgang til prikker og IP-adresser.

Edit: Altså, Admin som i HP, og lese som i «kan gjøre spørringer i SQL-databasen». Det er et spørsmål om databasetilgang og ikke noe som finnes i Admin-panelet.

torsk, moderator


#3

Slettet bruker sa for siden:

Er det da slik at adminene diskuterer med modder informasjon modder ikke har tilgang på - eller praktiseres det slik at de bare diskuterer seg imellom?

(Jeg skjønner at det sikkert ikke er en fast regel på det altså. Jeg bare bruker forumet så mye og såpass privat til tider at jeg ønsker å ha en idé om informasjonsflyt og hvordan den praktiseres. Jeg har kors på halsen ikke tenkt å sende pm med "torsk er teit" til noen. Eller andre. :knegg:)


#4

Filifjonka sa for siden:

Men leser admin PM-er?


#5

HP sa for siden:

Vi har ikke noe grensesnitt for (eller interesse av) å lese PMer. Prikker sjekkes når det ser ut som at det kan skje ting der som påvirker diskusjoner, men det er ikke noe vi overvåker eller har noen rutinemessig kontroll av. IP-adresse lagres og kan sjekkes av moderator/admin.

  • Admin

#6

HP sa for siden:

Nei.


#7

Slettet bruker sa for siden:

Jeg tenker nok at de har annet å gjøre. Men det er greit å vite at de kan det hvis de vil. Og hvem det da diskuteres med dersom det skulle være behov for det.


#8

Skilpadda sa for siden:

Vi gjør det ikke, vi har ikke noe grensesnitt for å gjøre det, og vi har dermed heller ikke noen rutiner eller regler for diskusjon omkring PM-er.


#9

Karamell sa for siden:

Hva er grensesnitt? :blond:


#10

Skilpadda sa for siden:

Et program eller del av et program der man kan lese og skrive, evt. også søke eller gjøre andre interaktive ting. Vi har ikke noe sted der vi kan søke i eller lese PM-er.


#11

torsk sa for siden:

Som i brukergrensesnitt, altså en webside eller lignende. Eneste mulighet HP har til å lese PM-er er å knote med å gjøre SQL-spørringer mot selve databasen som holder all foruminformasjonen.


#12

Slettet bruker sa for siden:

Knote?!

Nåh. :snurt:

:ønsker seg stadig sql fremfor å bale med sap:/:knegg:


#13

zinatara sa for siden:

Nja, det finnes jo modifikasjoner på vbulletin.org som gjør det mulig å søke opp pmer via adminpanelet. Men jeg velger vel å tro at de fleste adminer har bedre ting å gjøre på enn å lete etter pmer de vil lese. Uansett bør man vel være oppmerksom på at det aller meste man skriver på internett kan bli lest av andre.


#14

torsk sa for siden:

Hva da, nja? HP sier jo rett over her at han ikke har den muligheten.


#15

zinatara sa for siden:

Jeg sier bare at admin har mulighet til å legge inn disse modifikasjonene dersom de ønsker det. Jeg sier ikke at de gjør det eller at de leser pmer.

Det jeg mener er vel at når man er på et forum, så kan alt som skriver leses av de som har tilgang til databasen og adminpanelet. Og at det ikke nødvendigvis krever kompliserte søk.

Men jeg tror også at på de fleste forum av en viss størrelse, så er de som driver dem såpass profesjonelle at de ikke velger å lese pmer uten at de har svært svært gode grunner til det. Nettopp fordi medlemmene regner med at det er private meldinger.



#17

Skilpadda sa for siden:

Men når du legger det ut rett etter at HP har sagt at vi ikke har slike muligheter (at vi altså ikke har lagt inn disse modifikasjonene), så høres det veldig ut som om du ikke helt tror på det han sa. Og det liker jeg ikke på egne vegne, men enda viktigere synes jeg det er synd om det fører til at brukere begynner å bekymre seg over muligheten.


#18

him sa for siden:

Jeg er prinsippielt enig med zinatara. Det er viktig å være klar over at det man skriver på Facebook etc som regel kan gjenskapes. Dette gjelder også arbeidssteder og skole. Tror dere ikke (en eventuell) arbeidsgiveren til ABB hadde levert ut emailen til ham til politiet? Dette er jo nettopp grunnen til at datatilsynet ønsker seg to-faktor-autentisering på ditt og datt.

Nå er jo dette på sidelinjen av diskusjonen, fordi dette er det som er teoretisk riktig, men jeg antar at det HI spurte om er hva som gjøres i praksis her på FP. Og det har jo blitt sagt flere ganger i denne tråden at det ikke leses PM-er. :)


#19

Skilpadda sa for siden:

Jeg er enig i det, altså. :) Det var nok bare nja-en som strøk meg litt mot hårene.


#20

Dragen sa for siden:

Har skilpadder hår?


#21

Slettet bruker sa for siden:

Jeg presiserte i HI at jeg ser det som en selvfølge at admin kan lese alt som skrives her hvis de vil, ja. Det var anvendelsen i praksis jeg lurte på hvordan var. Takk for gode svar.

Sånn bortsett fra referansen til sql som knot da. :dramaqueen:/:humre:


#22

Skilpadda sa for siden:

Veldig lite, så folk tror gjerne at de ikke er hårsåre i det hele tatt. Men egentlig er det bare det at det er så sjelden noen faktisk kommer borti håret deres.


#23

Filifjonka sa for siden:

Jeg tror kanskje ikke alle tenker over at det som heter profilmeldinger kan leses av alle. Jeg har enkelte ganger havnet innpå disse ved et uhell, og sett noen som virker som de er ment å være mer private.


#24

Einhyrningur sa for siden:

Ja, de profilmeldingene er litt småskumle noenganger for de ser veldig private ute enkelte av dem.


#25

kie sa for siden:

Alt som lagres er jo tilgjengelig for gjenhenting av noen som har tilgang. Sånn er det overalt på nettet. Så får man vurdere selv hvor man vil plassere tillit hen. Jeg føler meg f.eks. tryggere med å bruke PM her enn en del andre steder, selv om de alle bruker f.eks. vBulletin. Det handler om hvem som sitter på tilgangen og om man kjenner dem som folk med integriteten i orden. Og der tror jeg man gjør best i å gjøre seg opp sin egen mening. Enten det er den ene eller andre veien.


#26

noen sa for siden:

Det var én gang. Og jeg snublet. Det var virkelig ikke meningen. :himle:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.