Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Etterselskap? (Konfirmasjon)

#1

Michelle sa for siden:

Da jeg ble konfirmert var det vanlig med etterselskap dagen etterpå hvor b.la naboer ble invitert på kaker.

Vi har ikke sett at det gjøres lengre iallefall ikke her vi bor.

Hva er dere vant med?


#2

Tinka sa for siden:

Vi var i borgerlig konfirmasjon i går til vår niese og i dag har de hatt selskap på resten av kaker og mat for naboer, venner etc.


#3

Michelle sa for siden:

Siden hun da ble konfirmert på en lørdag så er jo det lettere.
Vi har på en søndag og dagen etter er jo en vanlig arbedsdag så da må jo evnt gjestene komme på kvelden. Da er vi nødt til å levere bord og stoler samt at vi har gjester som reiser da.


#4

007 sa for siden:

Hvordan skal man ellers bli kvitt alle kakene? :)


#5

Jessica sa for siden:

Jeg har også tenkt på det. Mulig vi inviterer på etterselskap hvis hun får gaver fra naboene. Vi har bare tre hus som nabo så det går greit.

Nelle: Jeg vet ikke helt hva jeg ville gjort. Kommer an på hvilke relasjoner man har til naboene osv....


#6

Michelle sa for siden:

Det er altså praktiske årsaker som gjør at vi evnt dropper det.

Nå skal noen av gjestene som kommer langveis fra på rester midt på dagen mandag.
Å invitere andre gjester på kvelden igjen mens de vi har av gjester fra selve festen dagen før som skal reise blir en smule kaotisk ser jeg for meg.
Vi må et par turer til flyplassen på ettermiddagen/kveld.

Og som nevnt så har ikke vi eller andre vært invitert dagen derpå til de som er konfirmert her.


#7

Jessica sa for siden:

Så lenge det ikke har vært vanlig blant de andre naboene å invitere på etterselskap så ville jeg definitivt kuttet ut. Det er nok å gjøre som det er.


#8

Filifjonka sa for siden:

Vi hadde ikke noe etterselskap etter første konfirmasjon, jeg syns egentlig det var fint å slappe av dagen etter, uten å tenke på enda et selskap. :)
Da vi hadde konfirmasjon for to år siden fylte jeg 40 samme dag, da inviterte jeg venninnene mine til kakerester dagen etterpå. Det var veldig hyggelig. Men da hadde vi konfirmasjonen utomhus, så det var ikke så mye å ordne og fikse hverken før eller etter - jeg bakte kakene, resten ble stort sett ordnet av hotellet.


#9

Hasselnøtt sa for siden:

Jeg er ikke vant med det.


#10

Michelle sa for siden:

Nå bli det ikke noen avslapping dagen etter direkte:) Egentlig starter allt på fredag med at vi får noen som kommer innom med gaver fra et sted i Trøndelag. De må få litt kaffe samt at vi altså får overnattingsgjestene allerede på fredag.

Endel av gjestene fra dagen forut samt de som overnatter hos oss kommer på rester mandag før de reiser.
Å igjen invitere naboer på ettermidag/kveld vil kollidere litt siden endel skal reise.

Den eneste løsningen jeg ser nå må være å inviterer noen naboer til kaffe helgen etter.

Gleder meg så til helgen for å treffe familie og venner som kommer langveis fra.


#11

maribo sa for siden:

Vi har vært i flere etterlag her i nabolaget :)

Var vanlig før og er vanlig nå - flott tradisjon, synes jeg.


#12

MokkMokk sa for siden:

Nå har vi nylig flyttet til et nyetablert boligfelt der de fleste naboene flyttet inn etter oss. Så her er det jammen ikke greit å vite hva som er "vanlig".
Men den hyggelige naboen tvers over veien har holdt konfirmasjon idag med masse gjester, og nabofar slet sofaen vår en kveld tidligere i uka da den ene CL-semi'en ble utkonkurrert av Frustrerte fruer der hjemme. Skulle ikke den gjstfriheten kvalifisere for litt kakerester så vet ikke jeg. :nemlig:

:knegg:


#13

Nenne sa for siden:

Vi hadde etterpåselskap. Konfirmantene fikk alltid fri dagen etter konfirmasjonen og gjestene kom på dagen, det var jo så mange husmødre den gangen. :) Nå måtte det vel bli på ettermiddag- eller kveldstid.


#14

Tinka sa for siden:

Da nevøen vår i fjor ble konfirmert på en søndag i kirken så hadde de etterselskapet på mandags ettermiddagen når mammaen var ferdig på jobb etc.

Men det er vel opptil hver enkel hva man vil gjøre, orker etc.

Og klart at nabo forholdene har mye å si.


#15

MorStine sa for siden:

Vi var i etterpålag til datteren til ett vennepar i går. Hun konfirmerte seg borgelig på lørdag. Masse mat og kaker... Nam... Har eller aldri vært i det før, så jeg visste ikke at det var vanlig:rolleyes:


#16

Michelle sa for siden:

Jeg sdet husker jeg også at vi fikk fri dagen etter.

Uansett går det ikke dagen etter da vi som nevnt har besøk av flere og de skal reise på ulike tidspunkt mandag ettermidag/kveld. Og vi har som også nevnt selskap mandag formiddag for de gjestene som bor hos oss samt andre tilreisende.

Men vurderer som sagt helgen etter. Men når jeg begynner å telle så blir det mange for jeg synes jeg må ha med hele nabofamilier og da kan det bli mang og tyve som består av naboer og evnt andre.


#17

Tinka sa for siden:

Men hvis det ikke er vanlig rundt der dere bor, så er det vel ikke nødvendig å gjøre noe utav det.


#18

KristinS sa for siden:

Nå er det jo blitt mer og mer vanlig at folk lar cateringselskaper ta seg av selskapet og maten og da er det jo de som tar restene.

Både jeg og broren min hadde etterpåselskap for endel av naboene da vi konfirmerte oss.


#19

Michelle sa for siden:

Du har rett i det men det kunne ha vært hyggelig. Vi får se:)


#20

cilen sa for siden:

Vi gjorde det, ba naboene over på "tidlig kveldsmat". Det var kjempekoselig. Ba de to nærmeste, siden de har barn i samme alder. Synes det spørs på hvor mye man er sammen med naboene jeg da..


#21

Filifjonka sa for siden:

Ja, absolutt. Jeg hadde jo aldri bedt naboer jeg ikke har noe med å gjøre, for min del hadde det vel heller blitt venner en akkurat de som tilfeldigvis bor i de nærmeste husene. Jeg har aldri hatt noe særlig med naboene å gjøre noe sted jeg har bodd, og trives med det. :)


#22

meisje sa for siden:

Jeg var i etterpålag hos en venninne som hadde konfirmant i fjor, koldtbord restene smakte meget godt :nam: Hyggelig var det også.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.