Ingen av oss drikker alkohol, og følgelig har vi ingen peiling på vin. Men rett som det er kommer jeg jo over matoppskrifter med vin som ingrediens, og da hadde det jo vært greit å ha noe i hus. Kan noen gi meg navn på et par hvite og røde viner som fungerer greit til matlaging?
Og hvordan fungerer det med oppbevaring? Skal vin i kjøleskap? Hvor lenge kan man ha en åpnet vinflaske stående? Man bruker jo som regel bare litt?
Jeg synes det beste er å bruke en slant av vinen jeg skal drikke til, men det hjelper jo ikke deg. :knegg: Ikke bruk vond vin i maten, og i hvert fall ikke gammel, oksydert vin. Det går an å fryse ned vin i isbitposer og bruke dem når det passer, det er kanskje en løsning for deg?
Gå til ditt nærmeste pol og fortell en av de som joibber der akkurat det du sier her. De vil helt sikkert hjelpe deg med å finne vin som passer.
Jeg har kolkkertro til de ansatte på vinmonopolet, jeg får alltid strålende hjelp når jeg oppsøker mitt lokale pol. :nemlig:
Jeg pleier også bare å bruke litt av den som skal drikkes til maten. Men hvis jeg for eksempel har en åpnet flaske som ikke vi får drukket opp innn rimelig tid, så fryser jeg den i små plastposer og kan bruke i mat uten å åpne en flaske. Til ditt bruk ville jeg kjøpt en rimelig og grei rødvin og en tørr hvitvin og frosset ned på den måten. Spør på polet ja. :)
Maten blir bedre hvis vinen er bedre. Jeg synes det er tøysete å ofre smaken for å knipe inn et par tiere på en flaske du kan bruke til 5–10 middager, altså.
Oppskriften som trigget dette innlegget var en fiskesuppe. Som det skulle hvitvin i.
Jeg får få noen til å kjøre meg en tur til vinmonopolet (de kommer til å bli bekymret :knegg: Ikke ueffent tidspunkt å begynne å drikke på.) Eller sende noen ut etter de vinene Toffskij nevner.
Ja, jeg har blitt veldig glad i fiskesuppe, og barna liker det kjempegodt. I dag laget jeg en egenkomponert, og den ble god. Men jeg savner litt "snert", og det hadde jo vært greit å finne ut om vin gir den effekten!
Stek store stykker av benfri okse av et eller annet slag (bruk gjerne rimelig kjøtt). Ha i løk, gulrøtter, selleri og hvitløk. Stek. Hell over et par dl rødvin. Kok litt inn. Ha i boksetomater. Av krydder bruker du rosmarin og timian, ikke vær gjerrig. Salt, pepper, sukker. Kok under lokk i et par-tre timer. Kjøttet tas ut og Moses til fillebiter med gaffel. Ha tilbake i gryta.