Blæ, blæ og atter blæ! Første gang jeg laget majones ble den perfekt. Siden har jeg ikke greid å gjenta suksessen. Den skiller seg eller blir tyntflytende. Skjønner ikke dette!
Jeg bruker stavmikser. Passer på at alle ingredienser er romtemperert. Det eneste jeg kommer på som jeg gjør annerledes nå enn den første gangen er at jeg har måttet kutte ut sennep (kan ikke spise eddik og det er jo eddik i all slags sennep). Sennep er jo allerede fin emulsjon, er det dette som gjorde at jeg fikk en flying start første gangen?
Noen som klarer å lage majones uten sennep som kan fortelle meg hvordan. Gi meg det med teskje!
Jeg bruker sitron, glemte å skriver det. Egg, presset sitron, salt og olje. Første gangen brukte jeg Gordon Ramseys metode, som faktisk går ut på å ha oppi all oljen på en gang. Genialt, og det funket helt perfekt:
Neste gang funket det ikke. Dermed begynte jeg med sånn visping av egg først og dråpevis tilsetting av olje, etterhvert i en tynn stråle. I går holdt jeg på med dråpevis tilsetting i 10 minutter før jeg mistet tålmodigheten. Majonesen ble helt tyntflytende. :mad:
Å, herregud! :duh: Nå som jeg så på Ramseymetoden igjen oppdaget jeg at jeg har glemt å bytte ut kniven på Bamixen med den der blendergreia. Det må jo være forklaringen!