Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Majones - grrrrrr!

#1

konsulenten sa for siden:

Blæ, blæ og atter blæ! Første gang jeg laget majones ble den perfekt. Siden har jeg ikke greid å gjenta suksessen. Den skiller seg eller blir tyntflytende. Skjønner ikke dette!

Jeg bruker stavmikser. Passer på at alle ingredienser er romtemperert. Det eneste jeg kommer på som jeg gjør annerledes nå enn den første gangen er at jeg har måttet kutte ut sennep (kan ikke spise eddik og det er jo eddik i all slags sennep). Sennep er jo allerede fin emulsjon, er det dette som gjorde at jeg fikk en flying start første gangen?

Noen som klarer å lage majones uten sennep som kan fortelle meg hvordan. Gi meg det med teskje!


#2

mkj sa for siden:

For meg blir konsistensen stort sett alltid bra, men det er smaken som ikke går hjem hos oss.

Du har ikke all oljen med en gang? Tror det er lettere å lykkes hvis man har i litt og litt.


#3

Nextlife sa for siden:

Syren er viktig, den bidrar i emulgeringsprosessen så det kan så godt hende at det er derfor, dersom du ikke tilfører en annen syre.


#4

Toffskij sa for siden:

Jeg har aldri problemer med det – bruker stavmikser og tilsetter oljen i tynn stråle. Og jeg bruker kjøleskapskalde egg også.

Så kjipt at du må kutte ut så mange matvarer! :klemme:


#5

Tallulah sa for siden:

Kan du bruke sitronsaft i stedet? Jeg har aldri prøvd å lage majones uten syre i form av eddik eller sitron/limesaft, så jeg er usikker på om det går.



#7

konsulenten sa for siden:

Jeg bruker sitron, glemte å skriver det. Egg, presset sitron, salt og olje. Første gangen brukte jeg Gordon Ramseys metode, som faktisk går ut på å ha oppi all oljen på en gang. Genialt, og det funket helt perfekt:

(Kilde:
(Kilde:
(Kilde: youtube.com)
)
)

Neste gang funket det ikke. Dermed begynte jeg med sånn visping av egg først og dråpevis tilsetting av olje, etterhvert i en tynn stråle. I går holdt jeg på med dråpevis tilsetting i 10 minutter før jeg mistet tålmodigheten. Majonesen ble helt tyntflytende. :mad:


#8

Tallulah sa for siden:

Egg eller eggeplommer?


#9

konsulenten sa for siden:

Å, herregud! :duh: Nå som jeg så på Ramseymetoden igjen oppdaget jeg at jeg har glemt å bytte ut kniven på Bamixen med den der blendergreia. Det må jo være forklaringen!


#10

konsulenten sa for siden:

Hele egget, akkurat som Ramsey gjør.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.