Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva spiser barnet ditt til frokost?

#1

Left sa for siden:

Ja det lurer jeg på?

Her går det for det meste i brødskiver, og en og annen yoghurt enkelte dager.
De spiser alltid frokost hjemme, og fyller på litt til når de kommer til barnehagen :)


#2

Benzo sa for siden:

Weet-Bix eller yoghurt. Storesøster er ikke spesielt glad i brød.


#3

Adrienne sa for siden:

Enten hjemmebakt grovbrød med diverse pålegg (ost, salami, skinke etc) eller havregrøt. Det kommer litt an på humøret til ungene og hva vi har tid til.


#4

Ru sa for siden:

Skiver, stort sett med leverpostei. Åh gud som jeg hater den leverposteien. :blærk:

Men ungen vil ha det, så da får han det. Han spiser forøvrig frokost i barnehagen sammen med resten av rampungene.


#5

cora sa for siden:

Storsøster spiser havregryn med melk og syltetøy, storebror spiser yoghurt med havregryn og syltetøy, mens lillesøster spiser noen ganger ei lita brødskive, andre ganger et kokt egg eller eggerøre.


#6

Kirsebær sa for siden:

Hos oss spiser de brød.
Stesnuppa spiser ALLTID enten en skive med nugatti, eller en skive med kalkunfalukorv.
Det vil si at de dagene stensuppa er hos oss og spiser nugatti til frokost så får poden det også. Hvis ikke må vi starte dagen med kriging, og det unngår jeg så langt det er mulig.
Poden spiser alt mulig av pålegg, så til vanlig peker han ut selv hva han vil ha fra kjøleskapet.


#7

tiddelibom sa for siden:

Storesøster er ikke så glad i frokost. Pleier å få i henne en brødskive. Noen ganger special K eller noen annen type frokostblanding. Evt. sparer hun frokosten til barnehagen.
Lillebror pleier å få grøt. Noen ganger brødskive.


#8

Mandarin sa for siden:

Lille-mandarin 2 år spiser en av disse., eller kombinasjon:

-Havregrøt (laget med melk)
-Skiver med leverpostein, kaviar, ost, servelat, makrell i tomat eller salami
-Melonyougurt med havregryn i .


#9

Dixie Diner sa for siden:

Det varierer, men som regel en liten skål med oppskåret frukt og et knekkebrød eller en brødskive med proteinrikt pålegg og meierismør. Koker ofte egg, siden vi har god tid om morgenen, det elsker vi begge to.


#10

Sitron sa for siden:

I dag spiser hun brødskive og gomorgen youghurt. Ofte får hun frukt. Hun er ikke noe frokostmenneske.


#11

Stompa sa for siden:

Mine to er ikke noe glad i frokost. Det er enklest å få i dem litt Havrefras eller en banan, uansett om de spiser hjemme eller i barnehagen. Andre ganger får de brødskive eller knekkebrød, men da er det sjeldent de spiser mer enn tre-fire biter. Til gjengjeld spiser de godt til lunsj, så det er helt greit.


#12

Garbella sa for siden:

Minsten drikker velling hjemme og supplerer med en skive i barnehagen.


#13

Kaz sa for siden:

Storebror er sin fars sønn og spiser ristet brød med Marmite og Cheddar.
Lillebror spiser det samme som sin bror, men vil aller helst ha Cheerioes eller is (glad i søtt). Cheerioes får han i helgene, ellers blir det skiver.


#14

Muskat sa for siden:

De spiser frokost i barnehagen og får med seg matpakke. Som oftest er det brødskive m/servelat, salami, leverpostei e.l. I tillegg får de med seg noen frukt- og grønnsakbiter eller en yoghurt.

Hjemme spiser de ofte frokostblanding til frokost. Go' Dag med blåbær eller frukt er favorittene.


#15

Blondie sa for siden:

Storesøster på snart åtte og mellombror på snart seks spiser grovt brød til frokost. De er veldig glade i pålegg, så det er veldig variert.
De får ikke nugatti eller syltetøy annet enn i helga, så i ukedagene går det i ost med agurk - leverpostei - makrell i tomat etc.
De spiser også frukt før de legger ivei til skole og barnehage.

Yoghurt får de bare til lunsj i helga.


#16

Muskat sa for siden:

Mine får lov til å velge seg yoghurt selv til helgen, og det er stas. Da blir det stort sett Litagoyoghurt eller God morgenyoghurt. I uken så går det i naturellyoghurt, det er de heldigvis veldig glade i. Og så putter vi oppi frukt og bær. (Det er faktisk veldig godt. Naturellyoghurt med blåbær, hakkede valnøtter og så bittelitt flytende honning på. Det skal jeg spise om en liten stund. :nam:)


#17

Sitron sa for siden:

Marmite er så ekkelt at nå ble jeg faktisk litt kvalm. :spy:


#18

Noba sa for siden:

Lillemor spiser i barnehagen og da er det stort sett brød med kaviar, brunost, prim, makrell eller "pølse" (salami el.l.). Nobus legger av og til en yoghurt i matboksen hennes, men jeg synes yoghurt kan være "godterimat" som hun kan få i helgene eller som dessert av og til, så matboksen er nok ikke like spennnede å åpne når det er mor som har ordnet maten nei :hehehe:


#19

Erica sa for siden:

Brødskive med skinke/leverpostei/kaviar eller bran flakes frokostblanding med rismelk. Vann å drikke til. (melk, fisk og egg-allergiker).

De store spiser stort sett det samme. Enten brødskive eller frokostblanding.

Vi har fleksitid begge to, så vi tar oss tid til skikkelig frokost hjemme før vi drar.(den som er hjemme med barna den morgenen, den andre har dratt før de andre har stått opp)


#20

Kaz sa for siden:

Huffda, så skjør du er da?


#21

Left sa for siden:

Hva ER Marmite for noe da?


#22

Maverick sa for siden:

Frokostblanding, brødskiver, grøt eller yoghurt med müsli. Alltid frokost hjemme, så drar vi heller senere i barnehagen. :priviligert:


#23

Kaz sa for siden:

Det er en slags gjærekstrakt som engelskmenn (bland annet) spiser på brødskiva (sjekk linken i forrige innlegget mitt). Jeg synes ikke det smaker noe særlig selv, men Sitron har jo en særdeles usjarmerende måte å si det på. :rolleyes:


#24

Sitron sa for siden:

Det og Veggiemite. :grøsser:


#25

Lisa sa for siden:

Svært sunt pålegg er det i hvertfall J
Fantastisk design som sikkert aldri har forandret seg en.wikipedia.org/wiki/Marmite

Tror det er litt som med makrell i tomat og kaviar, hvis du ikke er vokst opp med det er det ikke alltid så lett å lære seg til å like det i voksen alder :humre:


#26

Mei sa for siden:

Ztjerna spiser som regel brød og litt frukt. Hvis han er brød-lei får han naturellyoghurt med usukret musli oppi, knekkebrød, middagsrester, havregrøt eller stekt egg.


#27

Benzo sa for siden:

Marmite spiser gubben også, har ikke introdusert det for storesøster på 2. Det hadde vel drept lysten på brødmat for all tid. :nemlig:


#28

Benzo sa for siden:

Er ikke det det samme? Jeg smaker ikke forskjell- pjuk begge deler.


#29

lille my sa for siden:

Her spiser de skiver med det pålegget de ønsker, går mye i banan og eple på skivene.
Hender de ønsker frokostblanding,da er det havregryn med melk.


#30

Lisa sa for siden:

Feil - all min erfaring med Marmite tilsier at jo tidligere du introduserer det til barn jo større er sannsynligheten for at de skal spise det :blunke:

Så smør på, smil pent til barnet, og yummy scrummy in your tummy :)


#31

banana sa for siden:

Frokostblanding og naturell yoghurt eller kulturmelk eller kefir eller noe sånt. Og noen dråper veldig konsentrert fruktjuice/saft (diksap) som vi tar med fra Nederland.

Og Tartex, vil jeg tro? Gjær som basis virker ikke særlig sunt i mine øyne.

#32

Skilpadda sa for siden:

Vi spiser havregrøt (av gryn og lettmelk, med kanel på) alle tre, absolutt hver dag, og det har poden spist til frokost hver dag siden han var rundt året.


#33

DM sa for siden:

Stort sett spiser han havregrøt med nøtter, eggeplomme og olje i til frokost (med bare kanel på). Men innimellom vil han ha speilegg (noen ganger med bacon også, eller stekt fårepølse), med grovt knekkebrød med smør eller peanøttsmør.

I barnehagen spiser han grove skiver med leverpostei og fårepølse til neste måltid.


#34

Sitron sa for siden:

Tartex er fælt også.

I dag har Iben spist youghurt, banan og pære.


#35

Olympia sa for siden:

Storesøster på snart fire spiser dessverre ikke frokost. Det hender hun tar seg litt frukt, men som regel går det bare i en kopp kakao. :dårlig Mor TM:

Vi har prøvd "alt", fra grøt over brød over frukt over varmmat (egg, osv) og ingenting slår an. Jeg husker godt å bli tvunget til å spise frokost når jeg var barn selv, og derfor gjør jeg ikke noe nummer ut av at ikke hun spiser noe. Det virker ikke som at det skader henne på noe vis at hun skipper frokosten. Heldigvis.


#36

Candy Darling sa for siden:

1 stk brødskive, som oftest med leverpostei. Han får velge pålegg selv, men ikke søtpålegg i uken. Heller ikke brunost, etter at jeg har blitt hjernevasket her inne.


#37

Sitron sa for siden:

Emma spiser ofte syltetøy og ost. Hun er ikke noe frokostmenneske. Da er det godt med noe litt søtt. Sjokopålegg og slike søte har vi ikke i hus.


#38

cecix sa for siden:

Lillebror elsker havregrøt, så det spiser han til frokost. Storebror spiser brødskive med diverse pålegg, men stort sett er det enten leverpostei eller makrell i tomat det går i. Ingen av de er spesiellt glad i søte pålegg så det har vi så og si aldri.


#39

Syrin sa for siden:

Minsten på snart 2 er veldig glad i brød. Han kan ette 3-4 skiver til frokost, utan skorpe. Helst med berre smør, eller med skinkeost / makrell i tomat. Alt pålegg oppå er æsj og blir tatt av.

Største på 3 1/2 er ikkje glad i brød. Kva ho et varierer veldig. Det kan vere yogurt med havregryn i, havregrynsgraut kokt på melk og vatn (det et minsten også), egg og tomater eller knekkebrød med kvitost.


#40

Milfrid sa for siden:

Eldstemann er 7 år og spiser en skive med skinke, salami eller ost, og drikker vann til. I matboksen har hun to skiver (spiser en eller begge) pluss frukt. På sfo får hun varm mat en dag i uka, de andre dagene er det frukt, brød eller frokostblandinger.

Yngstemann på 2 år er ikke glad i frokost, og spiser kanskje to-tre skjeer med weetabix. Han spiser når vi komer i åpen barnehage, og alt etter hvor sulten han er, spiser han to eller tre skiver med leverpostein.


#41

Observatøren sa for siden:

For tiden går det i stekt egg eller yoghurt med musli.


#42

Manga sa for siden:

Brødskive med et eller annet pålegg - som regel ost, skinke eller leverpostei.


#43

Angelique sa for siden:

I dag , en skive med leverpostei og et glass melk


#44

Enhjørning sa for siden:

Her spises det mellom to og fire skiver med masse melk til, gjerne med baconost, kaviar eller leverpostei på skivene.
De dagene han er i barnehagen spiser han frokost der borte, vi sparer tid og han synes det er stas å spise sammen med de andre barna.


#45

Maverick sa for siden:

Hva er galt med brunost? :blond:

I dag fikk jeg kun i Doffen grøt mens han sto på en stol ved vasken og lekte med en tynn stråle vann. Bakholdsangrep, med andre ord. :knegg:


#46

gullet sa for siden:

Som regel en brødskive med leverpostei, salami, makrell i tomat eller ost. Havregrøt eller frokostblanding dersom vi har god tid.


#47

Azi sa for siden:

Dem får grovt brødmat med masse godt pålegg.


#48

Tuneland sa for siden:

Brødskive eller havregryn.


#49

Tjorven sa for siden:

Vi er kjedelig. Her er det brød til frokost. Snuppa er kjedelig i påleggsveien også og velger alltid enten leverpostei, prim, makrell i tomat eller kaviar.


#50

Left sa for siden:

Ja det der er merkelig. Sånn er det her også. Har forsøkt å introdusere litt mer variert pålegg. Feil. Det er HELT uaktuelt å spise noe annet enn den ekle tube-leverposteien, Banos (URK! - mormor har introdusert svineriet ) brunost, makrell i tomat, prim eller til nød salami. Agurk, tomat og annet som kan pynte på litt, er verre enn rottegift virker det som.
IKKE veldig sunne alternativer alt dette, men mat må de jo ha, så jeg trøster meg med at hensikten helliger middelet.
Lillebror spiser heldigvis nesten ALT.


#51

Pastill sa for siden:

Han spiser havregryn med melk på eller knekkebrød, brødskive. Noen ganger litt frukt eller en youghurt.


#52

Senna sa for siden:

Her går det som regel i brødskiver med et eller annet pålegg på. Pålegget varierer veldig, minsten har som regel prim, kaviar, skinkeost eller leverpostei på. Mellomste varierer mellom prim, leverpostei, hvitost, fårepølse, og jordbærsyltetøy. Eldste er mest glad i brunost, servelat, skinke, hvitost, ripsgele og kaviar.
I helgene så har vi ofte egg også.


#53

Susse sa for siden:

Har to som spiser brød,og en som spiser branflakes. Mellomste vil gjerne ha med en skive til barnehagen i tillegg.


#54

Chanett sa for siden:

De to eldste spiser hjemme og spiser grovbrød med brunost, hvitost, servelat eller åkrafjordpølse. Minien spiser i barnehgen, men hva so blir spist til fokost eller lunsj fra matboksen aner jeg ikke. i helgene spiser vi alle hjemmebakte rundstykker med godt pålegg.


#55

Rampeterten sa for siden:

Grøt, brød med leverpostei ol. Eller aller helst innmaten i stekte baguetter eller ferskt brød, dyppet i eggeplomme. DET er god det! s Hender han får en yoghurt eller et beger med fruktmos også.


#56

Che sa for siden:

På hverdagene har prinsen med seg 4 skiver med diverse pålegg. (leverpostei, prim, kaviar, markell i tomat). I tillegg har han ofte med yoghurt og frukt.

I helgene har vi forskjellig. Noen ganger grøt, noen ganger speilegg, noen ganger pizzarester fra lørdagens pizza - og noen ganger det samme som i barnehagen.


#57

Jinx sa for siden:

Hjemme brødskiver med makrell i tomat, kaviar eller leverpostei, på bhg som regel en eller annen grøt.


#58

Libra sa for siden:

Her er det bare grovt brød med salt pålegg som godkjennes av guttungen. Han er ikke spesielt glad i frokost og må ha det på dette viset for å klare å få i seg mat.


#59

TBM sa for siden:

Ungene her spiser havrefras eller weetabix, noen ganger har vi tid til havregrøt.

En sjelden gang er det brødskiver eller knekkebrød - da er pålegget ost, skinke, kaviar eller leverpostei. Til hverdags har vi ikke så veldig mye mer å velge i...


#60

Mandino sa for siden:

Storesøster er i en periode hvor hun nekter å spise brødmat, så for tiden går det i barnegrøt og kokte havregryn til frokost.

Mandino


#61

SmarteSmelt sa for siden:

Nesten alltid havregrynsgrøt.

Det elsker alle 3 og da vet jeg i alle fall at de har ett skikkelig måltid i magen... (det er så som så med spisingen på særlig mellomstesøster i barnehagen).




#64

Che sa for siden:

Varierer her i huset gitt
Havregrynsgrøt
brødskiver
yoghurt og frukt.

Kommer litt an på hva prinsen vil ha og hva mor orker og lage.


#65

apan sa for siden:

S spiser av og til et knekkebrød med oss her hjemme, da blir det Fiber-plus med leverpostei eller smøreost. Dette avhenger om han står opp i tide til vår frokost og om han er sulten. Han er mest klar for frokost i barnehagen, og der er det grovt brød med smøreost, leverpostei, kaviar eller servelat; medbragt i matboks. Av og til tomater oppi boksen.


#66

KristinS sa for siden:

Jeg har en gutt som ikke liker å spise frokost, så her går det i yoghurt eller musli med skummet melk og litt syltetøy i.

I helgene hvor han står opp litt senere går det greit med brødmat.


#67

Lykketrollet sa for siden:

En skive med leverpostei og skinken som ligger oppå den andre skiven :knegg:


#68

Kaija sa for siden:

Som regel skiver med eller uten ett eller annet pålegg.
Får JC det som han ønsker er det havregryn med melk og syltetøy eller litt brunsukker hver eneste dag.


#69

Syrin sa for siden:

Storesøster et salat i form av ting som ost, skinke, egg, røykt laks, agurk og tomat. Eller knekkebrød med ost eller syltetøy. Så godt som aldri brød

Minsten et brød med eller utan pålegg.

Enkelte dagar et dei havregraut i staden eller yogurt med havregryn.

Storesøster et også frokost i barnehagen. Ofte yogurt eller mat frå nisteboksen (variant av det samme som frokosten)

Yogurt og syltetøy (begge utan tilsatt sukker) er tillatt heile veka. Sjokoladepålegg og slike ting har vi ikkje.


#70

Søster sa for siden:

Try går i sykehusbarnehage som åpner sju, de spiser frokost fra matboks.
Det er brødskiver, polarbrød, lompe, knekkebrød med pålegg.

I helgene, på fri- eller sove lenge dager, spiser vi grøt, youhurt med musli, rislpper, ostesmørbrød, grove vafler eller pannekaker. (det er nok litt fordi mammaen ikke synes så veldig om brødskiver)


#71

~froggie~ sa for siden:

Enten brødskrive eller frokostblanding.


#72

goldnugget sa for siden:

Her spiser begge grøt!

Avogtil spiser storesøster brød, men da blir det bare noen få biter så grøt er best.


#73

Fibi sa for siden:

Enten brødskive, knekkebrød, eller yoghurt med havregryn.


#74

Michelle sa for siden:

Grovt knekkebrød eller havregrøt spiser begge jentene mine.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.