Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bursdagsmat i "sukkerfri" barnehage

#1

shute sa for siden:

...


#2

Fakse sa for siden:

Vår barnehage er også sukkerfri. Der får ungene fruktfat (gjerne med litt mer fancy frukt enn til daglig), fruktspyd eller smoothies til bursdag.

Hva med pizza-snurrer eller muffins bakt med glutenfritt mel?


#3

lucifine sa for siden:

fruktpinnsvin ser jo flott ut! Men likevel frukt da. Eller Hva med å bruke litt eksotiske frukter? Kokosnøtt som en åpner og har oppi ananasbiter, kiwi, druer, kanskje pasjonsfrukt eller litchi, eller andre frukttyper som en vanligvis ikke får i bhg?

Det må være mat som kan ligge 2-3timer? I kjøleskap? Kunne kanskje laget smoothie is, men det innebærer at duhar en del former samt frysmuligheter..


#4

Skilpadda sa for siden:

Pizzasnurrer eller grove scones? Vi pleide å lage grove gulrotscones med ost en del da Poden var mindre, og det hadde han med i minst én bursdag. Jeg vet ikke hvordan det fungerer med glutenfritt mel.

Ellers kan kanskje fruktspyd være litt stas, selv om de får mye frukt til vanlig? Med litt kule ting og ulike farger og sånt? Du får fremdeles jordbær i butikken.


#5

shute sa for siden:

...


#6

Chablis sa for siden:

Fruktpinnsvin var en hit der poden gikk, de fikk frukt og bær de ikke fikk til daglig som blåbær, jordbær, ananas, appelsin og druer.


#7

Pegasus sa for siden:

Fiskeburger kan være kjempegodt, hvis du får tak i gode fiskekaker. Fra Lofotmat eller liknende.


#8

Skilpadda sa for siden:

Her er oppskriften vår på gulrotscones. Den er hentet fra spillet “Josefine på skolen”. En kopp sies å være 2 dl, men jeg pleier å bruke en litt mindre kopp. Aner som sagt ikke om dette fungerer med glutenfritt mel.

4 kopper hvetemel
1 kopp grovt hvetemel
1 teskje salt
4 teskjeer bakepulver
blandes i en bakebolle.
100 gram mykt smør blandes oppi med fingrene til smøret er løst opp i melet.
Ha oppi 2 revne gulrøtter og 1 kopp revet ost.
Ha oppi 2 kopper skummet kulturmelk eller litt mer. Røres sammen. Hvis deigen blir for klissete, har du i litt mer mel.
Del deigen i 4 og klapp hver del ut til en flat rund kake, omtrent så stor som en lompe. Skjær hver kake i 4. Strø på valmuefrø og solsikkefrø hvis du vil.

Stek på 230 C i 15–20 minutter.


#9

Nima sa for siden:

Grønnsaker med ulike dip,er? Pent dandert på et festfat selvfølgelig. :)


#10

Tallulah sa for siden:

De grove gulrotsconsene er faktisk kjempegode! Vi baker dem ofte, og de er gode med ulikt pålegg.



#12

Flubby sa for siden:

Hva med et fat med glutenfrie snitter med godt pålegg og pyntet med frukt og grønt og papirparasoller og tannpirkere med glitter på? Grønnsaker og dip på siden av fatet. Anbefaler målselvneper på det varmeste akkurat nå, men også andre rotgrønnsaker er det høysesong for, og aldri smaker de bedre enn akkurat nå.


#13

Amic@ sa for siden:

Hva med å lage glutenfrie matmuffins? Litt salte muffins, med skinke, ost og gulrot f.eks? Glutenfri bakst med bakepulver er helt ok, det er gjærbaksten som er vanskelig å få til, samt sjelden smaker godt.....


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.