Prøver meg på en poll. HAr aldri fått det til så vi får se...
Iallefall,
Nå vet man som oftest ikke hva man får servert når man blir bedt bort på middag men man kan jo tenke sitt fordet.
Hva hadde du tenkt om du hadde fått helstekt pattegris servert i selskap hjemme hos venninnen/evt annet selskap?
Helt greit og spist eller hadde du synes det ville vært litt ekkelt og ikke spist så veldig mye? :cool:
Jeg fikk denne MMSèn i går fra venninnen min om at de har hatt selskap og hadde servert dette.
Jeg ble helt paff og kjente etterpå at jeg ble litt uvel av å se et helt dyr ligge sånn.
Jeg er ikke noe stor kokk men lager større steker og andre retter til 14 stykker men ikke sånne helstekte dyr på denne måten.
Jeg er heller ikke særlig opptatt av å verken lage eller smake på/spise Smalahue. Mulig det er fordi jeg ser dyret ligge sånn.. det blir på en annen måte når det har blitt til en stek igrunnen. :cool:
Bryr meg ikke at hodet er på. Spiser smalahove. Jeg syns derimot det er ekkelt at grisen er så liten. Grisunge. Spiser lam, men ikke spelam. For meg er de babydyr og ikke en delikatesse.
Jeg syns det ser helt motbydelig ut og ville hatt problemer med å spise. Nå er jeg veldig ærlig, men sånn er det faktisk. Jeg vet hvor kjøttet kommer fra, men det er med god grunn jeg kjøper det ferdig avhodet og oppskåret og ikke i hele dyr.
Off.
Jeg tok det opp i lunchen nå og det var omtrent som her, halvparten var positive og ville spist dette, visstnok.
Jeg hadde aldeles ikke klart å skjære i dyret men hadde nok smakt litt om jeg absolutt måtte. Det spørs hvor stort selskapet var og om jeg ville klart å snike meg unna.. :cool: Ville hatt problemer med å spise altså.
Kjøttet: Jatakk!
Men trenger ikke se grisungen på bordet lizzm. Det gjør ikke matopplevelsen mer spesiell eller bedre.
Smalahove har jeg også spist, men ser ikke helt greia når man kan få samme smaksopplevelse med langt mer kjøttfulle deler av dyret.
For øvrig tipper jeg jo at folk som serverer pattegris har sett an sitt publikum først. Jeg serverer f.eks. normalt fisk og kylling til folk som ikke takler rosastekt eller rødt kjøtt, for jeg nekter å ødelegge maten med å gjennomsteke. Osv.
Jeg glemmer aldri hvor skuffet forloveren til mannen min ble, den gangen han [i]virkelig[i] skulle sette meg ut av spill, og kom med en slik pattegris og viste meg. Åh, hvor nedtur det var for ham da jeg bare trakk på skuldrene og sa "nam, det ser godt ut." Han hadde sett for seg akking og offing og "neeeei, vi kan da ikke spise søte, lille grisungen."
Han hadde glemt at jeg er vokst opp på bondelandet. Små, søte griser er gode å spise. :nam:
Jeg som trodde den var heklet. Men så har jeg nettopp lest testikkelforespørsler også, så jeg skriver det på kontoen for to døgn uten særlig søvn.:o
Eller mat. Jeg hadde spist hva som helst om det bare hadde blitt servert foran meg akkurat nå.
Jeg hadde antakelig ikke spist noe som helst om den der lå på bordet. Jeg spiser kjøtt, men synes det er greit at man ikke ser hva det er for noe. Greier ikke å ha fisk med skinn på bordet heller.
Fint om vertskapet hadde skåret av noe også, bare sånn at man slapp å knote med partering om man ikke var så stø i å skjære spiselige deler av pattegris. Den i Emil er jo mye verre, den med melispynt :knegg: uten melis kunne jeg spist pattegris anyday.
Jeg spiste helstekt pattegris for bare noen uker siden. Nydelig!
Undret meg ikke et sekund.
Og jeg fikk maten på tallerken, servert av kokken, så jeg slapp å skjære.
Jeg er absolutt ikke pinglete, har spist egne dyr, vært avløser i fjøs og grisehus i en årrekke, håndtert innmat og slakteskrotter, men jeg synes ikke noe om at en stekt grisebaby ligger på fatet midt på bordet. :niks: Jeg hadde nok spist, og det hadde sikkert vært godt, men hadde foretrukket å fått den servert på en annen måte...
Også må jeg innrømme at ordet pattegris er skikkelig guffent. :humre:
Eg ville vore litt usikker på korleis eg skulle forsyne meg, men det er eg alltid, når eg skal spise kalkun og slikt og. Men eg veit jo at kjøtt kjem frå dyr, og ser ikkje heilt korfor det er problematisk at ein ser det.
Jeg også! Jeg har bare sett helstekt pattegris på bilder (inkludert MMS) og på kjøkkenet på Olympen sist jeg var der, så jeg hadde blitt superbegeistret! Jeg hadde nok kanskje syntes det hadde vært rart å skjære en bit av kjøttet selv, men hadde fint gjort det. Jeg vil ha pattegris!!
Samtidig har jeg forståelse for at alle ikke er av samme oppfatning, altså. Jeg reagerte litt første (og hittil eneste) gang jeg fikk kje (eller baby goat, som kelneren oversatte med). Det var litt rart å få en halv babygeit på tallerkenen, stakkars liten. Men den var veldig god.
Jeg ville antakelig spist og kost meg, selv om jeg skjønner godt at noen synes det ser makabert ut. Smakte smalahove som barn (etter demonstrasjon av hvordan det lages, på Folkemuseet), og synes ikke det er noe ekkelt.
Korrekt fasit kan forresten komme om halvannen uke, når jeg har vært i Madrid. Minst én av restaurantene vi skal spise på har visst pattegris som spesialitet.
Det Mavis sa. :flau: Jeg hadde nok kommet over det, og kanskje til og med nytt maten, men jeg er og blir en litt sart byjente som ikke helt liker å tenke på hvor kjøtt kommer fra. :lalala:
Ja. Jeg har jo egentlig ingenting i denne tråden å gjøre og angrer i det hele tatt på at jeg gikk inn. Jeg hadde begynt å grine om noe sånt ble satt fremfor meg, men nå tror jeg neppe jeg kommer til å måtte oppleve det uansett. velger selskaper og vertskap med stor omhu
Tennene løper nesten i vann... har smakt helstekt pattegris (riktignok fikk jeg ferdig oppskjært på fat uten å se grisen) og det var virkelig nydelig kjøtt. Jeg elsker svinekjøtt, virkelig.
Ellers elsker jeg alt av dyrebabyer - grisunger, lam, kyllinger, kalver osv synes de er bedårende søte - men har ingen skrupler mot å spise kjøtt av dem likevel.
Jeg hadde ikke klart å spise den. Nå for tida klarer jeg ikke å se på naturprogrammer der dyreunger blir spist av andre dyr heller. Skylder på at jeg er nybakt mamma og har en pattebaby selv. :nemlig:
Jeg hadde hoppet av glede. Pattegris er nydelig. Jeg har kun spist det en gang før, da langstekt i vedfyrt ovn på en shabby gård i Bourgogne, det er noe av det beste jeg har smakt.
For meg så er det veldig langt mellom det å se et levende dyr og det å se et dødt.
Når dyret først er skutt og slaktet så er det ikke et dyr lengre, for da er det dødt, og dermed mat.
For meg hadde det spilt liten rolle om jeg satte kniven i en helstekt gris eller i en kotelett, men jeg vil helst slippe å se selve avlivingen. Der har jeg min mentale lille sperre.
Jeg må innrømme at jeg virkelig himler med øynene over at folk ikke vil spise fordi den er søt. Fortjener stygge dyr å bli spist, men søte å leve? Men om man ikke lenger kan se at den var søt så er det greit? Jeez.
Helstekt pattegris smaker godt, og jeg kunne godt både servert og fortært grisen, men jeg blir litt bløthjertet når jeg ser de små grisungeøynene for evig stedt til hvile. Solbriller på grisen, kanskje? :hmm:
Haha! Jeg skulle akkurat til å kommentere at jeg forventet storkjefting og hånliggjøring av stor skala fra Floksa fra det øyeblikket tråden ble startet. :D
Har ikke sett alle svarene bortsett fra 1.side. Jeg hadde spist og kost meg, men hadde tatt fra skinka. Både fordi det er best kjøtt, men også fordi jeg slipper å se den i ansiktet!
Jeg tenker at babytrekkene er ganske universelle og at de vekker følelser hos noen av oss er da ikke så rart?
Jeg synes i hvert fall det er forskjell på å spise av en hel liten grisebaby enn å spise dyr som er "slakteklare".
Vi spiser ikke gule små kyllinger full av dun heller? Når det gjelder kalv og lam så er vel disse et år minst når de er slakteklare. Vi spiser ikke disse når de enda får melk av moren sin, vanligvis.
Eg likar ikkje svinekjøt så eg hadde kun forholdt meg til grønnsaker og poteter. Det hadde heller ikkje gjort noko om grisen ikkje stod på bordet sånn rett framfor plassen min. :sparke:
Det handler vel ikke om å fortjene noe som helst. Jeg tenker i hvert fall ikke at noen fortjener å dø. Jeg spiser kjøtt, men for meg er disse ansiktsløse. Jeg er ikke vant til å slakte eller å se hele døde dyr og når jeg spiser fårikål så ser ikke jeg for meg små søte ulne lam i fjellet som dier av moren sin.
Jeg hadde funnet en helstekt pattegris som grusomt, det hadde rett og slett vekket følelser for dyret hos meg og jeg er glad ingen av mine venner er truende til å servere sånt helt plutselig. Jeg spiser bacon allikevel.