Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Helstekt pattegris i selskap?

Ville du reagert på retten?

  • Ser fristende ut og ville kost meg med måltidet
    72 stemmer
  • Synes det er ekkelt med hele dyret liggende sånn og ikke spist så mye...
    63 stemmer
#1

GinaK sa for siden:

Prøver meg på en poll. HAr aldri fått det til så vi får se...

Iallefall,
Nå vet man som oftest ikke hva man får servert når man blir bedt bort på middag men man kan jo tenke sitt fordet.
Hva hadde du tenkt om du hadde fått helstekt pattegris servert i selskap hjemme hos venninnen/evt annet selskap?
Helt greit og spist eller hadde du synes det ville vært litt ekkelt og ikke spist så veldig mye? :cool:

Jeg fikk denne MMSèn i går fra venninnen min om at de har hatt selskap og hadde servert dette.
Jeg ble helt paff og kjente etterpå at jeg ble litt uvel av å se et helt dyr ligge sånn.
Jeg er ikke noe stor kokk men lager større steker og andre retter til 14 stykker men ikke sånne helstekte dyr på denne måten.
Jeg er heller ikke særlig opptatt av å verken lage eller smake på/spise Smalahue. Mulig det er fordi jeg ser dyret ligge sånn.. det blir på en annen måte når det har blitt til en stek igrunnen. :cool:


#2

Salt sa for siden:

Jeg hadde tenkt: :nam: :hyper:


#3

Marit K sa for siden:

Jeg er generelt ikke så begeistret for mat som fortsatt har hodet på, så dette hadde jeg nok hatt litt problemer med å spise.


#4

Neket sa for siden:

:jupp:

Det hadde vært skikkelig kult.


#5

United sa for siden:

Bryr meg ikke at hodet er på. Spiser smalahove. Jeg syns derimot det er ekkelt at grisen er så liten. Grisunge. Spiser lam, men ikke spelam. For meg er de babydyr og ikke en delikatesse.


#6

Acsa sa for siden:

Det ser godt ut, og jeg hadde ikke hatt noen problemer med at dyret hadde hodet på. Jeg lager jo hodesylte til jul sammen med svigermor. :herdet:


#7

Røverdatter sa for siden:

Jeg syns det ser helt motbydelig ut og ville hatt problemer med å spise. Nå er jeg veldig ærlig, men sånn er det faktisk. Jeg vet hvor kjøttet kommer fra, men det er med god grunn jeg kjøper det ferdig avhodet og oppskåret og ikke i hele dyr.


#8

Snuppa sa for siden:

Om noen faktisk hadde tatt seg bryet med å tilberede et slikt måltid til meg hadde jeg nok blitt veldig glad. Jeg hadde spist og kost meg.


#9

shute sa for siden:

...


#10

lucifine sa for siden:

Vil helst spise kjøttet mitt uten hode, takk.


#11

Mauser sa for siden:

Det hun sa. +!


#12

Input sa for siden:

Jeg også. Jeg tåler at ting ser heslig ut. Jeg spiser smalahove, men velger det ikke selv.


#13

GinaK sa for siden:

Off.
Jeg tok det opp i lunchen nå og det var omtrent som her, halvparten var positive og ville spist dette, visstnok.

Jeg hadde aldeles ikke klart å skjære i dyret men hadde nok smakt litt om jeg absolutt måtte. Det spørs hvor stort selskapet var og om jeg ville klart å snike meg unna.. :cool: Ville hatt problemer med å spise altså.


#14

Che sa for siden:

Jeg synes navnet pattegris er kjipest jeg. har nok spist det, men kanskje måttet gått en runde meg meg selv eller to byfis


#15

Toffskij sa for siden:

Jeg hadde blitt begeistret og langet i meg.


#16

Chablis sa for siden:

Samme her, jeg hadde slitt med å spise noe rett og slett.


#17

DM sa for siden:

Hva er egentlig pattegris? En ammende gris med store jur som blir stekt og lagt frem som mat?


#18

Toffskij sa for siden:

Nei, det er mottakeren, DM, ikke melkekilden. Grisunge.


#19

emm sa for siden:

Kjøttet: Jatakk!
Men trenger ikke se grisungen på bordet lizzm. Det gjør ikke matopplevelsen mer spesiell eller bedre.
Smalahove har jeg også spist, men ser ikke helt greia når man kan få samme smaksopplevelse med langt mer kjøttfulle deler av dyret.


#20

Toffskij sa for siden:

For øvrig tipper jeg jo at folk som serverer pattegris har sett an sitt publikum først. Jeg serverer f.eks. normalt fisk og kylling til folk som ikke takler rosastekt eller rødt kjøtt, for jeg nekter å ødelegge maten med å gjennomsteke. Osv.


#21

DM sa for siden:

Åh. Å fy. Ikke mindre groteskt. (Ordlisten min vil bare at jeg skal skrive grotesk her, men det blir vel feil?)


#22

Toffskij sa for siden:

Jo, t-en blir droppet ved adjektiver/adverb som slutter på -sk. Fysisk, ikke fysiskt osv.



#24

Teofelia sa for siden:

Jeg ville tenkt "Stilig!" og spist som bare det. :hyper:


#25

Selma sa for siden:

Jeg liker ikke så godt at maten "ser" på meg :nemlig:


#26

Inagh sa for siden:

Jeg er vokst opp på bondelandet. :knegg:

Jeg glemmer aldri hvor skuffet forloveren til mannen min ble, den gangen han [i]virkelig[i] skulle sette meg ut av spill, og kom med en slik pattegris og viste meg. Åh, hvor nedtur det var for ham da jeg bare trakk på skuldrene og sa "nam, det ser godt ut." Han hadde sett for seg akking og offing og "neeeei, vi kan da ikke spise søte, lille grisungen."

Han hadde glemt at jeg er vokst opp på bondelandet. Små, søte griser er gode å spise. :nam:


#27

Toffskij sa for siden:

Jeg ser at vi kunne hatt en ganske hyggelig pattegrisfest her. :knegg:


#28

ingling sa for siden:

Jeg tåler ikke svinekjøtt, men bortsett fra det hadde jeg ikke hatt noen problemer med det. Jeg har jo spist smalahove, for eksempel.


#29

Inagh sa for siden:

:hyper:


#30

Salt sa for siden:

Åh, åh, åh! Når og hvor?! :hyper:


#31

Filifjonka sa for siden:

Jeg spiser gjerne helstekte dyr, har spist pattegris og syns ikke det var ekkelt.


#32

Fibi sa for siden:

Jeg hadde spist vegetarisk om kjøttet ble servert sånn. :knegg:


#33

GydaG sa for siden:

Jeg som trodde den var heklet. Men så har jeg nettopp lest testikkelforespørsler også, så jeg skriver det på kontoen for to døgn uten særlig søvn.:o
Eller mat. Jeg hadde spist hva som helst om det bare hadde blitt servert foran meg akkurat nå.


#34

Floksa sa for siden:

Jeg hadde ønsket å ikke reagere og gjort gode miner til slett spill, men dødd litt innimeg.

:flau:


#35

Lyppa sa for siden:

Jeg hadde antakelig ikke spist noe som helst om den der lå på bordet. Jeg spiser kjøtt, men synes det er greit at man ikke ser hva det er for noe. Greier ikke å ha fisk med skinn på bordet heller.


#36

Skilpadda sa for siden:

Jeg også. :jupp:


#37

Sure Eplet sa for siden:

Fint om vertskapet hadde skåret av noe også, bare sånn at man slapp å knote med partering om man ikke var så stø i å skjære spiselige deler av pattegris. Den i Emil er jo mye verre, den med melispynt :knegg: uten melis kunne jeg spist pattegris anyday.


#38

Filifjonka sa for siden:

Jeg tror ikke det heter partering når dyret er stekt. :)


#39

Toffskij sa for siden:

Tranchering. :nemlig:


#40

Bloppy sa for siden:

Ville nok spist om jeg fikk det oppskåret. Ville ikke satt kniven i den der selv. Og helst ikke sett så mye på fatet mens jeg spiste heller.

Den ser heslig ut, men smaker sikkert nydelig! Jeg liker maten best uten hodet på når jeg skal spise. :nemlig:


#41

Maverick sa for siden:

Oi. Jeg tror jeg hadde slitt. Ingen rasjonell grunn til det, så klart. Og jeg synes ikke det er ekkelt.


#42

gullet sa for siden:

Den er død!

Jeg spiste helstekt pattegris for bare noen uker siden. Nydelig!
Undret meg ikke et sekund.
Og jeg fikk maten på tallerken, servert av kokken, så jeg slapp å skjære.

Det er bare å si i fra, jeg kommer.


#43

LittLemen sa for siden:

Jeg er absolutt ikke pinglete, har spist egne dyr, vært avløser i fjøs og grisehus i en årrekke, håndtert innmat og slakteskrotter, men jeg synes ikke noe om at en stekt grisebaby ligger på fatet midt på bordet. :niks: Jeg hadde nok spist, og det hadde sikkert vært godt, men hadde foretrukket å fått den servert på en annen måte...

Også må jeg innrømme at ordet pattegris er skikkelig guffent. :humre:


#44

nokon sa for siden:

Eg ville vore litt usikker på korleis eg skulle forsyne meg, men det er eg alltid, når eg skal spise kalkun og slikt og. Men eg veit jo at kjøtt kjem frå dyr, og ser ikkje heilt korfor det er problematisk at ein ser det.


#45

Wix sa for siden:

Jeg ville spist og kost meg. Men ville satt pris på å ikke måtte se grisen i øynene mens jeg spiste den...


#46

Mauser sa for siden:

Det hun sa!


#47

Turban Smukk sa for siden:

Jeg også! Jeg har bare sett helstekt pattegris på bilder (inkludert MMS) og på kjøkkenet på Olympen sist jeg var der, så jeg hadde blitt superbegeistret! Jeg hadde nok kanskje syntes det hadde vært rart å skjære en bit av kjøttet selv, men hadde fint gjort det. Jeg vil ha pattegris!!

Samtidig har jeg forståelse for at alle ikke er av samme oppfatning, altså. Jeg reagerte litt første (og hittil eneste) gang jeg fikk kje (eller baby goat, som kelneren oversatte med). Det var litt rart å få en halv babygeit på tallerkenen, stakkars liten. Men den var veldig god.


#48

celebelen sa for siden:

Jeg ville antakelig spist og kost meg, selv om jeg skjønner godt at noen synes det ser makabert ut. Smakte smalahove som barn (etter demonstrasjon av hvordan det lages, på Folkemuseet), og synes ikke det er noe ekkelt.

Korrekt fasit kan forresten komme om halvannen uke, når jeg har vært i Madrid. Minst én av restaurantene vi skal spise på har visst pattegris som spesialitet.


#49

Crimina sa for siden:

Dette ville jeg aldri spist... Mest fordi jeg spiser minst mulig kjøtt av mange årsaker.


#50

emm sa for siden:

Gjøkalv, pattegris og sånnt er jo utrolig godt kjøtt da, det bør prøves om man ikke har forsøkt. :nam:


#51

Candy Darling sa for siden:

Det Mavis sa. :flau: Jeg hadde nok kommet over det, og kanskje til og med nytt maten, men jeg er og blir en litt sart byjente som ikke helt liker å tenke på hvor kjøtt kommer fra. :lalala:


#52

Tallulah sa for siden:

Jeg hadde spist, uten problem.


#53

Einhyrningur sa for siden:

Jeg hadde langet i meg, den så god ut!

Nå er jeg vel ikke heller den som sier Å.. søte Bambi, men mer; skyt den og hiv den i ovnen.


#54

Dixie Diner sa for siden:

Ja. Jeg har jo egentlig ingenting i denne tråden å gjøre og angrer i det hele tatt på at jeg gikk inn. Jeg hadde begynt å grine om noe sånt ble satt fremfor meg, men nå tror jeg neppe jeg kommer til å måtte oppleve det uansett. velger selskaper og vertskap med stor omhu


#55

Myria sa for siden:

Jeg hadde gledet meg, og spist og kost meg. :D


#56

Karamell sa for siden:

Jeg hadde tenkt: KULT! :hyper: og NAM. :sulten:


#57

Babe sa for siden:

Tennene løper nesten i vann... har smakt helstekt pattegris (riktignok fikk jeg ferdig oppskjært på fat uten å se grisen) og det var virkelig nydelig kjøtt. Jeg elsker svinekjøtt, virkelig.

Ellers elsker jeg alt av dyrebabyer - grisunger, lam, kyllinger, kalver osv synes de er bedårende søte - men har ingen skrupler mot å spise kjøtt av dem likevel.


#58

Meissa sa for siden:

Stakkars grisungen. :leppe:

Jeg hadde ikke klart å spise den. Nå for tida klarer jeg ikke å se på naturprogrammer der dyreunger blir spist av andre dyr heller. Skylder på at jeg er nybakt mamma og har en pattebaby selv. :nemlig:


#59

torsk sa for siden:

Jeg hadde spist, og sikkert sagt ting som «Romerne er gale, tokk tokk» og «Ved Teutates» altfor mange ganger.


#60

Toffskij sa for siden:

Det må da være greit på pattegrisfesten! :glis:


#61

Snippa sa for siden:

Har spist det, men er ikke så begeistret for det. Synes ikke smaken er noe særlig.


#62

veobra sa for siden:

Herlig! Jeg hadde kost meg. :nikker:



#64

Carrera sa for siden:

Jeg hadde tenkt "wow" og "stilig" og så langet innpå.


#65

Vianne Rocher sa for siden:

Jeg hadde hoppet av glede. Pattegris er nydelig. Jeg har kun spist det en gang før, da langstekt i vedfyrt ovn på en shabby gård i Bourgogne, det er noe av det beste jeg har smakt.


#66

Sure Eplet sa for siden:

Helstekt pattegris i ungenes matpakke, DET hadde vært noe! :hyper:


#67

Irma sa for siden:

Jeg vet faktisk ikke. :gruble: Jeg husker at jeg ikke var overbegeistret da jeg fikk pekingand i Beijing, servert med hodet på.


#68

Interference sa for siden:

Jeg spiser ikke babyer! :skuffet:


#69

Note sa for siden:

Jeg får jo vann i munnen av å se en nyskutt elg, så jeg hadde garantert både spist og likt.


#70

Carrera sa for siden:

Jeg også.

For meg så er det veldig langt mellom det å se et levende dyr og det å se et dødt.

Når dyret først er skutt og slaktet så er det ikke et dyr lengre, for da er det dødt, og dermed mat.

For meg hadde det spilt liten rolle om jeg satte kniven i en helstekt gris eller i en kotelett, men jeg vil helst slippe å se selve avlivingen. Der har jeg min mentale lille sperre.


#71

Tallulah sa for siden:

Jeg må innrømme at jeg virkelig himler med øynene over at folk ikke vil spise fordi den er søt. Fortjener stygge dyr å bli spist, men søte å leve? Men om man ikke lenger kan se at den var søt så er det greit? Jeez.


#72

Salt sa for siden:

Spiser du ikke lam eller kalv?


#73

Nextlife sa for siden:

Skikkelig stasmat som jeg hadde vært superglad for å få servert.


#74

Madicken sa for siden:

Helstekt pattegris smaker godt, og jeg kunne godt både servert og fortært grisen, men jeg blir litt bløthjertet når jeg ser de små grisungeøynene for evig stedt til hvile. Solbriller på grisen, kanskje? :hmm:


#75

Eia sa for siden:

Pattegrisfest! :vilha:

Da mannen og jeg giftet oss i Madrid, åt vi pattegris på El Botin. :nam:


#76

Syrinx sa for siden:

Hadde spist og kosa meg.


#77

Teofelia sa for siden:

Seriøst? Du!? Hvis det var en person jeg ikke ville trodd det om, så var det vel deg. :humre:

#78

Røverdatter sa for siden:

Haha! Jeg skulle akkurat til å kommentere at jeg forventet storkjefting og hånliggjøring av stor skala fra Floksa fra det øyeblikket tråden ble startet. :D


#79

Mrs. S sa for siden:

Har ikke sett alle svarene bortsett fra 1.side. Jeg hadde spist og kost meg, men hadde tatt fra skinka. Både fordi det er best kjøtt, men også fordi jeg slipper å se den i ansiktet!


#80

Madicken sa for siden:

Så du foretrekker å se grisen i ... Beklager, kunne ikke dy meg. :knegg:


#81

Mrs. S sa for siden:

Bedre med 1 "øye" enn to... :p
Dessuten har jeg kommet over noen rass... før i livet. :eek:


#82

Mrs. S sa for siden:

Ok, ok. Tatt fra bakparten. fin dame


#83

Meissa sa for siden:

Jeg tenker at babytrekkene er ganske universelle og at de vekker følelser hos noen av oss er da ikke så rart?

Jeg synes i hvert fall det er forskjell på å spise av en hel liten grisebaby enn å spise dyr som er "slakteklare".

Vi spiser ikke gule små kyllinger full av dun heller? Når det gjelder kalv og lam så er vel disse et år minst når de er slakteklare. Vi spiser ikke disse når de enda får melk av moren sin, vanligvis.


#84

Note sa for siden:

Kalv slaktes før 6 mnd, det samme gjør lammene. Gjøkalv slaktes når den er to-to og en halv måned.


#85

Note sa for siden:

Kyllinger vet jeg jammen ikke. En måned, kanskje?


#86

Floksa sa for siden:

:flau:

Jeg er en sånn som gråter når kuene mine reiser med slaktebilen.
Når jeg slakter selv må hodet av og bort med en gang.
Det er i øynene sjelen bor.

:flau: :flau:


#87

Tallulah sa for siden:

Så når de har blitt stygge tenåringer så er det greit? :himle: Kyllinger er vel bare noen få måneder gamle når de slaktes.


#88

Floksa sa for siden:

Er det ikke 21 dager mon tro?


#89

Ru sa for siden:

Pattegris! Det har jeg aldri spist.
Når er festen?

Jeg kan ikke se at det er noe verre enn smalahove, estetisk sett. Og det går helt fint ned.


#90

Madicken sa for siden:

Jo, men de ser veldig voksne ut for alderen. :nemlig:


#91

Maverick sa for siden:

Tsk. Det der er da ikke et villsvin. Rett skal være rett.


#92

Olvina sa for siden:

Eg likar ikkje svinekjøt så eg hadde kun forholdt meg til grønnsaker og poteter. Det hadde heller ikkje gjort noko om grisen ikkje stod på bordet sånn rett framfor plassen min. :sparke:


#93

Tallulah sa for siden:

Nettopp. Konklusjonen er altså at stygge fortjener å dø, søte å leve.


#94

Inagh sa for siden:

Akkurat som i Disney. :nemlig:


#95

Note sa for siden:

Nå måtte jeg google. Vanlige kyllinger slaktes ved en gjennomsnittsalder på 31 dager.
Økologiske kyllinger må være minimum 81 dager.

Da lærte jeg noe i dag også. :knegg:


#96

LittLemen sa for siden:

Og jo eldre (les: styggere) de er, jo flere svin har de på skogen (særlig griser), og fortjener det sikkert enda mer. :nemlig:


#97

Meissa sa for siden:

Det handler vel ikke om å fortjene noe som helst. Jeg tenker i hvert fall ikke at noen fortjener å dø. Jeg spiser kjøtt, men for meg er disse ansiktsløse. Jeg er ikke vant til å slakte eller å se hele døde dyr og når jeg spiser fårikål så ser ikke jeg for meg små søte ulne lam i fjellet som dier av moren sin.

Jeg hadde funnet en helstekt pattegris som grusomt, det hadde rett og slett vekket følelser for dyret hos meg og jeg er glad ingen av mine venner er truende til å servere sånt helt plutselig. Jeg spiser bacon allikevel.

Så folk får bare himle av meg, men sånn er det.


#98

krystallklart sa for siden:

Hadde heltsikkert spist det, men liker ikke og se en liten gris på middagsbordet.




Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.