Røverdatter sa for siden:
NB: Målene er litt circa siden jeg ikke målte noe.
Lag tomatsaus først:
1 buljongterning eller lignende løses ut i 1,5 dl vann
tilsett
1 ss olivenolje
1 boks hermetiske tomater - finhakket
0,5 - 1 finhakket løk
2-3 båter finhakket hvitløk
1 ts. basillikum
1 ts oregano
salt og pepper
1 ss chilisaus (vanlig - ikke sweet chili)
0,5 - 1 dl matfløte
- ts sukker
la sausen koke til den er godt tyknet, ca 50-60 minutter
Genialt! Kjøttbollene kan lages mens sausen koker! :jippi:
kjøttboller:
1 - 1,5 dl vann blandes med 3 ss strøkavring som godt kan stå og svelle noen minutter
bland så i:
1 egg
1 ts. Colemans sennepspulver
salt og pepper
1 ts basillikum
1/2 ts. chilipulver
blandingen røres så sammen med
400 g. kjøttdeig av svin
Form små kjøttboller og brun dem på begge sider i en stekepanne. Jeg stekte dem nesten igjennom. Legg dem så i tomatsausen og la dem koke med.
serveres med fullkornspasta og grønn salat.