Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lasagne uten kjøttdeig / Vegansk lasagne

#1

GinaK sa for siden:

Jeg har innimellom tenkt på å prøve lasagne uten kjøttdeig og har nå lest igjennom etpar oppskrifter.
Ser nå at det er stor forskjell på lasagnetypene.
Den ene, som heter Grønnsakslasagne fra Dinmat er med flere typer grønnsaker og uten noe erstatning for kjøttet
.
Så leser jeg oppskrift på en Vegansk Lasagne fra Vegetarbloggen. vegetarbloggen.com/2012/03/13/vegansk-lasagne/

Der har de ikke brukt grønnsaker men brukt et soyaprotein (tvp-granulat) som erstatning for kjøttdeigen.

Denne lasagnen SER jo skikkelig god ut også.

Men hvor lett er det å få tak i sånn tvp-granulat i butikk? Finnes det i helsekostbutikker evt i større matbutikker som Ultra,Meny? Er det steikdyrt å kjøpe i Norge?

Noen som har prøvd denne oppskriften og synes den er god?
Ser at det er alternativer for melk og smør men jeg ville ha laget vanlig hvit saus da.


#2

Acsa sa for siden:

Jeg er ingen stor fan av sånne soya-baserte kjøtterstatninger, så jeg ville nok ha gjort noe annet.

Jeg laget en knallgod vegetarlasagne da vi bodde i hippieland, da brukte jeg linsemos av røde linser i stedet for kjøttsaus (linser, vann, hakket løk, hvitløk, rosmarin, timian, kreolkrydder), og så blandet jeg cottage cheese og masse revet ost og parmesan i den hvite sausen mellom lagene. Ekstra ost på toppen.


#3

venla sa for siden:

Jeg har brukt aubergine som erstatning for kjøtt i lasagne. Funker bra det også.


#4

cilen sa for siden:

Eller bare litt stekt sopp og soltørket tomat. Funker helt fint.


#5

løve70 sa for siden:

En av mine venninner lager en knallgod vegetarpizza med grillede grønnsaker. Har ikke smakt med kjøtterstatning, men ville nok heller gått for mer grønnsaker.


#6

kalufs sa for siden:

Vi er vegetarianer og vi syns riven gulerot, løk+ hvitløk og krossede tomater sammen med "färs" (vegetar-kjøttdeig) er best i lasagne. Spinatlasagne er også godt. Spinat, løk, hvitløksblandning.


#7

kalufs sa for siden:

Du får tak i frossen färs av soya i større butikker. På ICA har jeg sett at de har quorn, den er og god, men inneholder eggehvite så hvis lasagnen skal være vegansk så kan ikke den brukes. Quorn er lagt av sopp.


#8

GinaK sa for siden:

Takk for tips. :neie:
Poenget er egentlig ikke at vi skal ha noen erstatning for kjøttet men at vi ikke MÅ spise kjøtt til hver middag. Det var derfor jeg begynte å tenke på grønnsakslasagne.
Men på den oppskriften fra DinMat så er det brukt kål og det hørtes ikke så veldig godt ut i lasagne igrunnen... :o

Kanskje jeg ikke skal gjøre mer ut av det enn å lage lasagne som vanlig, droppe droppe kjøttdeigen og heller bruke stekt sopp og eubergine. Hakkede tomater, løk og hvitløk er i uansett.
Skal jammen teste det ut i morgen. :)


#9

Moia sa for siden:

Vi lager vegetarlasagne med:
-Ett lag hvit saus
-Ett lag tomatsaus + løk med krydder (oregano, hvitløk, tabascosaus) Hakkede valnøtter setter ekstra spiss om en liker det
-Ett lag med hakkespinat blandet med cottage cheese
-Hvit saus
-Moden cheddar på toppen
Nom :)


#10

Polyanna sa for siden:

Da jeg var vegetarianer (men ikke veganer), så lagde jeg med ulike typer stekt sopp i stedet for kjøtt. Og så har jeg ofte (fortsatt) spinat i den hvite sausen. Og så krydre jeg sånn at den sparker litt.


#11

Harriet Vane sa for siden:

Stekt sopp, kikerter, linser, aubergine, brokkoli, blomkål, poteter, løk, squash, gulrot, stangselleri, knollselleri og alt som er gøy.


#12

Filifjonka sa for siden:

Grønnsaklasagne er kjempegodt. Sopp passer veldig bra. Jeg ville mye heller hatt en med bare grønnsaker enn noe sånn soyamiks.


#13

GinaK sa for siden:

Alle de grønnsakene oppi altså? Og spinat da gitt? :cool:
Kikerter/linser og sånt kan jeg jo ha oppi sammen med det jeg skrev tidligere her.. da blir det nok bra.

Vi bruker Hvit Castello oppi den hvite sausen. Tjukk hvit saus. Jeg bruker aldri slikkepott for å få ut siste rest av sausen, den slikkes ut med fingeren. Nam. :p:nam:
Storebror får vanvittig luft i magen av kikerter, kan bli festlig etterpå.

Han har begynt med matlaging i år så jeg har lovet at vi skal lage sjokoladesufflè til dessert.


#14

Fibi sa for siden:

veganeren.com. :nemlig: (Dixies blogg.)

Ellers er TVP-granulat genial erstatning for kjøttdeig. Er ikke sikker på hvor man får kjøpt, men helsekost burde vel ha... En velutstyrt helsekost vil i det minste ha soyafarse som også er veldig godt.



#16

Polyanna sa for siden:

Skal det være vegansk så ville jeg vært mer bekymret for osten enn kjøttet.


#17

Dixie Diner sa for siden:

Her er den lasagnen jeg pleier å lage. Det ER godt med sånne soyakjøttdeiger om dere vil gå for det, altså (nå skjønner jeg heller ikke hvorfor man frykter soya mer enn feks. rødt kjøtt heller da, det finnes jo ingen seriøse studier som kan påvise at det er skadelig, i motsetning til alle studiene om rødt kjøtt og kreftfare osv). Jeg liker begge deler, men bruker som regel soyakjøttdeig (i tillegg til grønnsaker, seff). De selger ferdig, frossen soyakjøttdeig i de fleste bra utstyrte helsekostbutikker, den er det bare å hive i panna og steke som vanlig. De har både vegansk og vegetarisk (med egg). Quorn har jo også en kjøttdeig som minner om kyllingkjøttdeig, den er det egg i da så jeg kan ikke bruke den. TVP kjøper jeg som regel på veganlife.se.
Det er ei venninne av meg som står bak Vegetarbloggen, har vært på middag hos henne mange ganger (og hun hos meg), og det er ikke LITE god mat jeg har fått servert, håhå.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.