guttemamma sa for siden:
jeg har aldri laget lammefrikase, men det er jo så godt!
Håper noen har en enkel oppskrift å dele? Ønsker en med mye, tykk saus som er enkel å lage. (helst for dummies, da jeg er elendig på kjøkkenet)
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
guttemamma sa for siden:
jeg har aldri laget lammefrikase, men det er jo så godt!
Håper noen har en enkel oppskrift å dele? Ønsker en med mye, tykk saus som er enkel å lage. (helst for dummies, da jeg er elendig på kjøkkenet)
kamp sa for siden:
Denne er god snakk.klikk.no/Oppskrift/Lammefrikasse/12088343
Hondacrv sa for siden:
Enkelt. Kok kjøttet i ca to timer til det løsner fra beinet. Salt det mot slutten. Kok masse gulrøtter, og sånn gul...herlighet, ikke nepe men..ja, du forstår. Og ha oppi purrre til slutt. Du tar da, for å få til en god saus, to store ss smør og to store ss mel. Ta kraft fra kjøttet og grønnsakene oppi et litermål. Så tar du en buljongterning, blander den ut i krafta, og sper ut sausen. Salt og krydre, og la det koke litt. Vær raus med fløyten som du har oppi til slutt.
Taien sa for siden:
Jeg koker kjøttet godt dagen før (til det slipper beinet) og lar det stå natten over i kjøleskapet (med lokk). Da danner det seg en fettrand oppå vannet som jeg bruker når jeg lager saus. Da bruker jeg det fettet istedet for smør. Det gir mye mer og bedre smak! Ellers lager jeg saus som vanlig hvit saus.
Jeg koker også gulerøtter i staver og selvsagt poteter, og så legger jeg kjøtt og gulerøtter i sausen og lar kjøttet bli gjennomvarmt. Da forsvinner også melsmaken fra sausen.
Einhyrningur sa for siden:
Å, det hørtes godt ut. Kanskje det vi skal ha til søndagsmiddag.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.